Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Indeksfond - Teknologi

Hei! Har søkt litt på google uten å finne det jeg vil. Finnes det virkelig ikke noen indeksfond som følger en teknologi-indeks? (Som man helst kan kjøpe på Nordnet). DNB-teknologi er jo et alternativ, men ser ikke helt den store gleden i å betale 1,5% forvaltningsgebyr.

1 Like

Du ser kanskje gleden i 20%p.a avkastning de siste 10 årene?(før korona-krisen)

3 Likes

Så klart, men nå tror jeg også referanseindeksen har gjort det veldig bra de siste 10 årene. Det var egentlig ikke meningen å diskutere om aktiv eller passiv forvaltning er best, kun spørsmål om det finnes noen indeksfond på Nordnet som følger f.eks. Nasdaq og hvorfor det er så vanskelig å finne.

Det finnes mange ETFer, selv har jeg QDVE.
Sjekk ut f.eks QDVE og LYPG mot Dnb Tek på morningstar, minst like god avkastning sist jeg sjekket. Ser ingen grunn til å betale forvaltningshonoraret til DNB.

1 Like

Helt enig når du sjekker på Morningstar. Problemet ligger for min del i månedlig sparing, der Nordnet ikke har så mange etf-er tilgjengelig, noe som fører til valuta-kost og kurtasje! Altså er DNB teknologi faktisk billigere med mindre man sparer en del her per måned

Eksempel: Spare 1000 i mnd i QDVE. 0,15% generell pris - 4,86% valuta og kurtasje (93,84/(93,84-4,35))

2 Likes

Hva med
iShares NASDAQ 100 UCITS ETF USD (Acc)

?

Kilde :

1 Like

Ja, er det snakk om månedsparing blir det annerledes.
Usikker på om Nordnet har noen teknologi ETFer du kan ha på månedlig spareavtale uten kurtasje, men du kan jo høre med dem. Du betaler uansett for valutaveksling der, så tror ikke man kommer godt ut av det. Da er det nok bedre med fond, ja.

Ja, har sett muligheten for diverse ETF’er. Har bare ikke finregnet på kostnadene her med kurtasje, spread og valutaveksling. Disse kan vel heller ikke inngå i månedlig spareavtale hos Nordnet, noe som gjør det litt mer “tungvint”. Skulle ønske det fantes KLP AksjeTeknologi Indeks I med 0,18% kostnad…

Ja, rart ikke KLP satser på det

https://www.morningstar.no/no/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=F0GBR04AMX

Det var jo enda dyrere :grimacing:

Har det så mye å si da?

Har jo noe å si når bakgrunnen for spørsmålet i starten av tråden var å finne et passivt indeksfond med lave kostnader og ikke et aktivt forvaltet teknologifond som jeg vet det finnes mange av =)

1 Like

S-banken tar bare 1,0 % som forvaltningsgebyr for DNB Teknologi

Dette aktivt forvaltede blackrock fondet har i underkant av 10% avkastning i år. Ganske imponerende. Ser at DnB teknologi har 0,1%

https://www.morningstar.no/no/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=F0GBR04AMX

Er s-banken 50% billigere enn Nordnet på dette dnb-fondet altså? Er det billigere enn dnb selv? Det er jo uansett en betydelig forskjell som det er verdt å tenke over.

1 Like

Sbanken kuttet prisene på de fleste fondene sine, returprovisjon kaller de det :slight_smile:

Yow smarte medmennesker.
Er det noen utfordring ved å sitte kortsiktig i fond - eks. DNB teknologi? Tenker på en ukes horisont i disse tider. Hvor ofte rekalkuleres avkastning og kan man umiddelbart innløse dette i cash samme dag?

Det tar fort 2-5 dager på kjøp og 2-5 dager å selge :slight_smile: Finn deg heller en eft :slight_smile:

2 Likes

En etf ala denne:

https://investor.vanguard.com/etf/profile/overview/vgt

https://www.morningstar.com/etfs/arcx/vgt/quote

1 Like