Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Kryptovaluta 💰 (Part 1)

Bitcoin Documentary - The Rise and Rise of Bitcoin

Skal man lagre bitcoins sikkert må man stå for lagringen selv, og ikke stole på tredjeparter. Den beste måten å gjøre dette på for bestemor, er å kjøpe en Trezor på: https://www.buytrezor.com/
Det eneste man må passe på når det gjelder Trezoren er at de 24 ordene man skriver ned på papir som backup holdes hemmelig, siden folk kan stikke av med dine bitcoins hvis de har tilgang til de ordene.

For å kjøpe/trade bitcoins anbefaler jeg at man oppretter en konto på: https://www.kraken.com/
Man kan overføre euro til Kraken via SEPA-systemet.

Man kan også kjøpe bitcoins via Sturle på: http://bitmynt.no/
Man må huske på å ha Bitcoin-adressen klar når man snakker med han på IRC. Så får man beløp og kontonummer av han. Jeg har selv kjøpt av han og vet at han er til å stole på.

1 Like

Man kan også kjøpe bitcoins via plus500. Der kan man også gire kjøpene. Obs obs dette er ikke for nybegynnere. En må også huske stop loss knappen :slight_smile: da dette innebærer svært høy risiko…

Du kan også gire på Kraken, men som sagt bør man holde seg unna det :slight_smile:

Bitcoin 101: What Happens When We Decentralize Money?

Kan anbefale denne

Finsk bitcoinselskap søker kapital i bytte mot aksjer:

https://www.invesdor.com/finland/en/pitches/427

Sturle Sunde snakker om Bitmynt

1 Like

How Bitcoin Works Under the Hood

Bitcoin 2013 Conference - Tuur Demeester - Why You Should Invest in Bicoin

Bitcoin er ut, hypen er over. Dette er IKKE noe du ønsker å investete i! Bruke det? Ok greit nok om du er teknisk kyndig og kjenner risken. Investere/spekulere? Galskap…

4 Likes

Håper bitcoin får fotfeste og er prinsippielt helt for selvsagt, men når en tar opp kampen med JP Morgen og Co bør en forvente mye motstand av ymse slag.

Artig at du nevner JPMorgan. De har mistet flere folk høyt i systemet til nystartede bedrifter rundt Bitcoin.

Former JPMorgan Executive Blythe Masters Joins Bitcoin-Related Start-Up

Litt sent for gode råd siden jeg har lastet opp til ripa :wink:

Bitcoin er en protokoll (ett sett med regler) på linje med HTTP. Forskjellen er at HTTP er for media og informasjon, mens Bitcoin er for penger og finans. Så Bitcoin er nok et lag på toppen av TCP/IP, som gjør internett enda mer funksjonelt.

Bitcoin er en helt desentralisert og åpen database, som kan oppdateres av alle som har tilgang på internett og sitter på litt av valutaen bitcoin. Det som legges inn blir kontrollert, i henhold til de matematiske reglene i protokollen, av alle deltagerne i nettverket.

Det som er så spesielt med Bitcoin er at det er den første protokollen på internett som man kan investere direkte i. Tenk hvis man kunne ha kjøpt seg inn i HTTP da den var i startgropen…

2 Likes

Jadda, jeg er enig i at det er mye spennende med bitcoin, men jeg er redd du har en litt naiv tilnærming til dette. Du kan nok ikke akkurat sammenlikne det med Http. Bitcoin er jo ikke i nærheten av å være noen almen akseptert standard, ikke engang innen kryptovaluta. Det kommer jo fortløpende nye løsninger med nye vrier i hvordan den tekniske løsningen er.

I tillegg så har det jo vist seg å være betydelige mangler i selve konseptet også. Og det hjelper ikke akkurat all negativ omtale om snuskete bruk og auksjonssider/kryptobørser som rett og slett stikker av med pengene dine.

Den er enkelt å kjøpe bitcoin. Ikke fult så enkelt å veksle tilbake til dollar feks finner mang ut etterhvert…

Sjekk slashdot.org, søk på bitcoin her finner du mange meget gode diskusjoner rundt temaet!

Kort oppsummert: Bitcoin har etterhvert MANGE konkurenter. Løsningen viser å ha store utfordringer med å være bærekraftige over tid. Om noen lurer deg eller stikker av med bitcoinen din har du ikke en dritt du skulle ha sagt…

Å si at Bitcoin ikke er en almen akseptert standard og ikke engang innen kryptovaluta, blir helt feil. Bitcoin har det desidert største nettverket, og datakraften i systemet tilsvarer de 500 største supercomputerne i verden ganger 8000. Marketsverdien til alle bitcoins er også enorm i forhold til andre kryptovalutaer. Ingen tvil om at det er kraftige nettverkseffekter i sving som gir Bitcoin vannvittige konkuransefordeler. Bitcoin er også open source slik at forbedringer blir kontinuerlig patchet inn i systemet.

Hvilke betydelige mangler er det du sikter til? At useriøse selskaper dukker opp rundt nye teknologier er ikke noe nytt. Negativ omtale om internett var det jo også mye av i 1994. Etter hvert som folk oppdager at de selv nyter godt av teknologien vil den negative omtalen slippe tak.

Det er like enkelt å få dollar for bitcoin, som det er å få bitcoin for dollar. Det du sier her er bare tull.

Hvilke utfordringer for å være bærekraftig over tid er det du viser til? Hvis noen stikker av med pengeboken din har du heller ikke noe du skulle sagt, men mange forsikringsselskaper tilbyr nå å forsikre dine bitcoins. Mange enkle og sikre løsninger for lagring har også dukket opp i markedet.

2 Likes
1 Like

Bitcoin er klart størst ja, for nå…

Problemer blant annet med skalering, initiell distribusjon, volatilitet

Dette er ikke problemer, men mindre utfordringer :slight_smile: