Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

MAGSEIS ASA (MSEIS.OL)

Magseis er det perfekte selskapet innenfor seismikk. Letingen deres foregår primært ved allerede eksisterende infrastruktur som er fremtiden, de har 3 milliarder i backlogg, lite gjeld, patentsak som de trolig vinner, lav mcap, prosjekter innenfor ESG (carbon capture storage og offshore havvind) osv…

2 Likes

Skjer det noe nå?

1 Like

Ganske sikker på det er PGS som smitter over…
Verdt å ligge merke hvordan volumet øker…

1 Like

MSEIS: DNB MARKETS GJENOPPTAR DEKNING MED KJØP, KURSMÅL 5

Oslo (Infront TDN Direkt): DNB Markets gjenopptar deres dekning av Magseis Fairfield med en kjøpsanbefaling, og setter kursmålet til 5 kroner pr aksje.

Det fremgår av en analyse fra meglerhuset torsdag.

Martin Brennmoen martin.brennmoen@tdndirekt.com

Infront TDN Direkt

1 Like

![](file://./TDNLogo.Png) 2021-10-01 09:49:58 CET

SEISMIKK: DNB MARKETS HEVER SEKTORSYN TIL NØYTRALT FRA NEGATIVT

Oslo (Infront TDN Direkt): I en sektoroppdatering på seismikk hever DNB Markets deres sektorsyn til nøytralt fra negativt, hvor deres anbefaling på TGS oppgraderes til hold fra selg, mens PGS nedgraderes til selg fra hold.

Det fremgår av en oppdatering fra meglerhuset torsdag.

DNB Markets skriver at selv om høyere råvarepriser har bedret kontantstrømmen til oljeselskapene så er letefokuset av lav prioritet siden fokus forblir på energiovergangen.

“Vårt positive syn på råvarepriser de neste årene er drevet av kapitaldisiplin og en mangel på investeringer heller enn mangel på prosjektsanksjoneringer, noe som antyder begrenset pengebruk på leting”, skriver meglerhuset.

DNB mener den gjeldende reserve-situasjonen ser tilstrekkelig ut, men trekker frem at på lang sikt ser man mulighetene for selektiv leting hvor prosjektøkonomien tillater dette.

DNB Markets gjenopptar samtidig deres dekning av Magseis Fairfield med en kjøpsanbefaling og et kursmål på 5 kroner pr aksje.

“Magseis Fairfield har begynt å levere på deres turnaround, med bedret ordrereserve og marginer. Selv om videre tildelinger og marginforbedringer kreves for å møte våre 2022-estimater, så tror vi at med nylige tildelinger så har inntjeningsrisikoen over de neste fire kvartaler blitt redusert”, skriver DNB Markets som legger til at med høy operasjonell giring så ser man et betydelig oppsidepotensial.

PGS på den andre siden, nedgraderes til salg samtidig som kursmålet reduseres til 1 fra 5 kroner pr aksje, hvor det pekes på utfordrende leteutsikter.

“Leteutsiktene forblir utfordrende, og det ser mer og mer sannsynlig ut at en bedring vil komme for sent og utilstrekkelig for at PGS skal unngå enda en restrukturering av balanser, noe som ikke reflekteres i aksjekursen”, skriver DNB Markets.

Meglerhuset oppgraderer deres anbefaling på TGS til hold fra tidligere selg, med en nedjustering av kursmålet til 90 fra tidligere 100 kroner pr aksje. Det pekes på at med energiovergangen står TGS overfor strukturelle utfordringer med deres høye letefokus. Men ettersom aksjen har underprestert relativt til sammenlignbare selskaper de siste 12 månedene tror DNB denne usikkerheten er godt kjent.

For CGG skriver DNB at selskapet venter en sterk innhenting i inntjeningen i andre halvdel av 2021, men det pekes samtidig på at dette i stor grad er reflektert i konsensus, og DNB ser mer attraktive investeringsmuligheter andre steder. Hold-anbefalingen opprettholdes, og kursmålet nedjusteres til 0,75 fra 0,90 euro pr aksje.

1 Like

Fa artikkel om seismikk

Etter mitt syn er DnB,s syn på seismikk blitt foreldet. Hadde dette vært skrevet 1.5 til 2 år siden hadde dette vært relevant.
Tror tiden Vi ser foran oss i sektoren generellt samsvarer med artikkelen jeg nylig sendte her.

Vel, fasiten vil fremtiden vise, og vi investerer i det vi selv tror på.

Hvis ikke Magseis aksjen skal videre opp må jo det bety at oljeprisen skal ned i 40 eller noe. Ser ikke helt tegn til det…

Og SV og MDG klarer ikke stoppe Magseis da de har et internasjonalt marked å jobbe i, ikke bare norsk sokkel…

Miljøbevegelsen skulle man tro var positivt for Magseis over tid. Hvis miljølandene trapper ned, så må de andre landene som har behov for rimeligere olje lete?

Og så har de full pipeline fremover, samtidig som de jobber primært med å foredle eksisterende felt slik at kundene kan hente opp mest mulig fra dem.

ser ut til at 80% av letebudsjettene går til logging av eksisterende felt,som passer godt til Magseis…

2 Likes

Financial calendar

Invitation to earnings conference call and Q&A for third quarter results 2021

Jepp, blir spennende å se hva selskapet rapporter imorgen tidlig, må si jeg er litt spent på det.

1 Like

Inntektsdobling ja

1 Like

Ja, dette så ganske flott ut.
Ceo skriver:
“The third quarter was a solid quarter for Magseis Fairfield. The whole Magseis Fairfield team can be proud of our performance”

2 Likes

Bull. Ser vi femmeren i dag

Spennende, sikkert noen som nytter anledningen til å ta noe gevinst, dette var så bra at her må man bare sitte tenker jeg.

Overraskende lite utslag på kursen. Er det mange som har lyst til å ut av en aksje de har tapt penger på tro?

Fornøyd jeg i alle fall. Opp nesten 2 prosent .

Har vel steget noen prosenter totalt sett de seneste dagene og det er sikkert noen som velger å ta en gevinst, dog ikke mange prosentene.
Føler at man enkelt kan sitte her litt med disse tallene.

Ser for meg at vi får mer oppgang utover dagen og at denne nå kan stige mot 5 igjen.