Diskusjon TriggereNy! Porteføljer

NattoPharma (NATTO)

natto_ol
Investeringer: #<Tag:0x00007ff28d91d9a8>

#1

På tide å opprette egen tråd for NattoPharma.

Styrker salgsteamet med industriveteran Collene Villalobos, CEO forventer sterk vekst fremover.

[quote]
Industry Veteran Joins NattoPharma Sales Team

"Collene has demonstrated success in ingredient validation and sales, thanks greatly to her technical understanding. She is an excllent addition to our growing Sales team. With both current and new customers, Collene is well-positioned to communicate the compelling science behind our MenaQ7, the importance of partnering with the highest quality MK-7 provider, and the tremendous commercial opportunity that MenaQ7 represents to our customers,” says Dan Rosenbaum, NattoPharma CEO. “While our clinically validated and patented MenaQ7 appears in hundreds of products across the globe, we see extraordinary growth ahead as consumers around the world become increasingly aware of the proven health benefits of MenaQ7.[/quote]


Hva blir vinneraksjene i juni?
#2

Slik ser veksten i bruttofortjeneste ut (frem til H1, og da med min prognose for H2)

Det underliggende vitamin k2 markedet er ventet å vokse med CAGR 50% årlig de neste årene, så da kan det bli hyggelig å være aksjonær her.

Q3 er gjerne sesongmessig svakt, så det kan være et godt tidspunkt å gå inn på etter rapporten, spørsmålet er om dette allerede da er priset inn.


#3

Golden cross (200 opp gjennom 300) og death cross samtidig (50 ned gjennom 100).


#4

Q3 rapporten

http://www.newsweb.no/newsweb/search.do?messageId=413769

Omsetning som ventet, men med lavere bruttomargin. Har hatt problemer med å møte økende etterspørsel, noe som har gitt høyere varekostnad.

Forklaring til noe høyere operasjonelle kostnader enn ventet. To nye utviklingsprosjekter som er forventet å gi positiv bidrag på kort sikt:


#5

ARC kjøper litt, men lav omsetning for å være en rapportdag


#6

Oppdatert diagram:

Lavere bruttofortjeneste enn mitt estimat, først og fremst på grunn av lavere bruttomargin. Som dere ser er det uansett vanlig med et smalt gult rektangel på grunn av sesongvariasjon.

Webcast av presentasjonen: http://webtv.hegnar.no/presentation.php?webcastId=40093002


#7

Poster denne her den egentlig hører hjemme.

Det er for meg merksnodig at du er så interessert i Nattopharma mtp at du er kritisk til ledelsen i Funcom, og at det utelukkende er årsaken til at du ikke velger å gå inn i aksjen.

Har du gjort research på ledelsen og menneskene som er involvert i Natto?

Dette er folk som driver med pyramidespill, helt åpenlyst, bare at de gjemmer det bak et konsept med en annen tvist. Det heter Multi-level Marketing. Selskapet heter EQology.

Frode Marc Bohan er styreformann i Natto og EQology, og det er flere mennesker som er involvert i begge selskaper.

Jeg har ingen tro på K2 som produkt, men ja, det kan godt tenkes at de klarer å hjernevaske så mange at de faktisk klarer å tjene litt penger her. Det er tross alt folk der ute som kjøper alt av ymse helsekostprodukter i håp om at det hjelper.

Min erfaring er at mennesker som driver med skitten business som dette er råtne tvers gjennom, og da er det spørsmål om tid før alt rakner.

Anbefalt lesning om “EQology”:

Jeg var også inne i Natto en stund, men solgte alt med en gang jeg begynte å ane mistanke om disse folka. Natto og Eqology er for meg like tåpelige selskaper som WR Entertainment.


#8

Vel, jeg er ikke inne i Eqology er jeg det? Har Bohan gjort noe ulovlig?

Folk her inne investerer i våpen, nettkasino og kredittkort pushere, men jeg holder det ikke mot noen.

NattoPharma er en produsent av Vitamin K2 og driver med forskning rundt effekten. Ser ikke noe umoralsk med det, tvert imot.


#9

Jeg kritiserer ikke din moral @holmes.

Ex-ledelsen i Funcom har heller ikke gjort noe ulovlig fram til de eventuelt har tapt i norsk rett.

Jeg er dog nysgjerrig på hvorfor du står utenfor Funcom fordi du tviler på ledelsen, når ledelsen i NattoPharma ser ut til å være assosiert med forretningsføring som kan være verdt å stille spørsmål til (riktignok i andre selskaper).

Men greit, nok om det. Du vet hva du gjør. Jeg har tross alt lært mye fra deg både her på Tekinvestor/Funcominvestor, noe som har bidratt kraftig til min suksess på børsen.


#10

Ledelsen i Funcom har ikke klart å finansiere selskapet på en måte som ikke utvannet minoritetsaksjonærene betydelig.

NP sin emisjon ble satt på 14 kroner.

Det er performance fra ledelsen som er viktig. Tar de vare på aksjonærenes verdier. Det hjelper om de eier en god porsjon selv.

Operativt, selve produksjonen og markedsføring av spillene, synes jeg FC har bedret seg, men det er synd at de ikke løser andre oppgaver like bra.


#11

Natto oppfører seg veldig pent teknisk tro det eller ei.

I ukeschartet har vi sett god støtte rundt WMA55 på 8.50 og motstand rundt WMA100 ved 10 kroner. Ved brudd opp gjennom 10 kroner er det kort vei til neste motstand på 15.

Nå har vi lagt bak oss sesongmessige svake Q3 resultatet og markedet ser frem mot bedre forventede resultater i Q4 og Q1. Det er forventet positivt EBITDA i Q4, noe som vil være en viktig milepæl og første gangen vi når dette i den dataen jeg har tilbake til Q1 2012.

Så riktig tidspunkt å kjøpe både etter TA og fundamentalt.


#12

Nye analyser ute

Indep
http://nattopharma.com/file-attachment/index/id/159
Kjøp med kursmål NOK 11.96

Norne
http://nattopharma.com/file-attachment/index/id/160
Kjøp, med kursmål NOK 13.00

Begge har avkastningskrav 12% og Norne har rundet ned kursmålet med 30% “discount” for å komme frem til 13.


#13

For å ta et konkret eksempel hvis Nornes analyse er korrekt

Base case etter 5 år blir

((13/0.7) *1.12^5) / 9 - 1 = 263% avkastning totalt.

Men det er jo en betydelig å oppside i at markedet mener at 12% er for høyt avkastningskrav. Med f.eks 6% avkastningskrav om 5 år (P/E 16.7) vil summen doble seg derfra og du sitter igjen med total avkastning på 627% etter 5 år.


#14

Får ta @MK1 sitt innlegg til etteretning og også poste mer om mine egne case. Er litt forsiktig med det siden det kan lett bli tatt for haussing og en del av de, som Natto har jo liten omsetning på børsen, det vil si det skal lite til for at kursen går ene eller andre veien, så da synes jeg man skal være ekstra forsiktig med hva man skriver.

Men kanskje likevel verdt å ta en titt her igjen. Hva sier selskapet selv? I år har vi fått en ny CEO:

[quote]
Prior to joining NattoPharma, Rosenbaum served as General Manager of Nutraceuticals of FMC Health & Nutrition, a division of the Philadelphia, PA-based FMC Corporation, an $8.5 billion market cap NYSE-listed chemical company, where he worked in various leadership capacities starting in 1995. Most recently at FMC Health & Nutrition, Rosenbaum led the integration of the $345-million acquisition of a premium omega-3 producer, with operations in Norway and UK.[/quote]

I Q1 presentasjonen, ble følgende plan/mål lagt frem:

Altså mål om 400-1200 MNOK omsetning i 2020. I år har det skjedd en viktig ting og det er at brutto fortjenesten har økt og lå i H1 rundt 50%. Det er ventet at produksjonen fortsatt kan strømlinjeformes og da øke dette ytterligere. Det vil si mellom 200 - 600 MNOK bruttofortjeneste (eller høyere med bedre marginer).

Min egen prognose, “base case”, er mer forsiktig. Der har jeg satt som mål at de skal nå 164MNOK årlig omsetning i 2020, med 65% bruttomargin. Det gir EBIT 66 MNOK, målt mot dagens markedsverdi på 158 MNOK. Jeg har satt kurs 55 kroner som forventet kurs i dette scenarioet, det vil si litt over 500% oppside fra dagens kurs.


#15

Labert volum, men tolker det likevel positivt at den beveger seg litt oppover, men 10 spenn er fortsatt en viktig motstand.

Weekly


#16

Tendenser til økende interesse for Vitamin K2 på google trends


#17

Det må vel nesten en slik økning til hvis markedet skal bli større, så godt å se at det trender oppover.


#18

Ja, fint hvis vi får nye topper nå.


#19

Hmm, ser interessant ut :slight_smile: Har en annen plan jeg skal følge fram til februar, men skal huske på denne.


#20

Mellomlang trend kanal