Diskusjon Triggere Porteføljer AksjonærlisterNy!

Norbit

Investeringer: #<Tag:0x00007eff10291dd0>

Ny på forumet her, og les rundt med interesse. La merke til at det ikkje var noko tråd angåande Norbit, fleire som er investert?
Norbit driv med spesialiserte nisjeprodukt til autopass, sonarteknologi og mikrochip. Legg fram q3 kommande veke, har guiding på 25% vekst årlig, og etter eit litt skuffande resultat i q2 er det håp om gode tall no. Q2 hadde eindel kostnader knytta til IPO og børslansering, og eg meinar det var nokre faktorar som skulle slå ut positivt for q3 tall.
Prismessig har aksjen svingt mellom 19 og 21 NOK, med meglerhusdekning på 27-29 NOK.

3 Likes

Norbit melder om et resultat etter skatt på 18,1 millioner kroner, sammenlignet med 7,4 millioner kroner i samme periode i 2018.

Selskapet fikk dermed et resultat per aksje på 0,32 kroner, opp fra 0,17 kroner.

Selskapet fikk en EBITDA på 38,5 millioner kroner, sammenlignet med samme periode i fjor. Dette tilsvarer ifølge selskapet en margin på 25 prosent.

EBITDA ved utgangen av september beløp seg til 109,6 millioner kroner, en betydelig oppgang fra samme periode i fjor da selskapet hatte en EBITDA på 47,7 millioner kroner.

Inntektene beløp seg til 154,4 millioner kroner, mot 105,4 millioner kroner i 2018.

– Vi leverer enda et kvartal med lønnsom vekst, og vi investerer i utvidelse av vårt produkttilbud samt økt produksjonskapasitet til å forberede grunnlaget for fortsatt lønnsom vekst også i fremtiden, sier Per Jørgen Weisethaunet, administrerende direktør i Norbit.

Norbit opprettholder sine tidligere kommuniserte guiding til alle segmenter for andre halvdel av 2019.

For Ocean-segmentet er inntekter og marginer ventet å være på linje med første halvår, mens inntektene i ITS-segmentet ventes å være høyere. Inntekter fra PIR forventes å bli lavere enn for første halvår, hovedsakelig på grunn av økt tildeling selskapets produksjonskapasitet til segmenter Oceans og ITS, noe som resulterer i mindre kapasitet for kontraktfremstilling.

Kilde: https://finansavisen.no/nyheter/bors/2019/10/29/7467403/norbit-mer-enn-doblet-resultatet

1 Like

Hoi hoi
Innom igjen her og nemner Norbit, q4 rapport idag som viser sterk vekst, overskudd og utbytte! Det er ikkje så ille for eit tekselskap i 2020

2 Likes

Pareto: We expect to make minor estimate revisions, and we reiterate Buy with a TP of NOK 27.

1 Like

Synes dette ser meget bra ut:) Kan ikke forstå hvordan markedet kan prise en EBITDA 2019 på 150mNOK (100 % vekst YoY) og inntekter 2019 på 668mNOK (52 % vekst YoY) til knappe milliarden!? Her blir jeg sittende og kommer til å akkumulere videre.

Børsmeldingen vedlagt;

Trondheim, 14. februar 2020: NORBIT, en global leverandør av skreddersydd teknologi til utvalgte nisjer, rapporterte i dag inntekter for fjerde kvartal 2019 på 186,5 millioner kroner, tilsvarende en omsetningsvekst på 46 prosent fra samme periode i 2018. For hele 2019 endte inntektene på 668,2 millioner kroner, en økning på 52 prosent fra 2018.«Vi leverer nok et sterkt kvartal og veldig solide resultater for året. Det er gledelig å se at alle våre tre forretningsområder bidrar betydelig til veksten for året», sier Per Jørgen Weisethaunet, administrerende direktør i NORBIT.NORBIT leverte en EBITDA på 40,2 millioner kroner for kvartalet, opp fra 27,1 millioner kroner i samme kvartal i 2018, hvilket utgjør en margin på 22 prosent. For hele året var EBITDA 149,7 millioner kroner, opp fra 74,8 millioner kroner i 2018.«Vi har stor tro på potensialet for sonar teknologien vår i forretningsområdet Oceans og mulighetene som ligger i å utvide til nye markeder. Vi bruker derfor en betydelig del av FoU-investeringene våre i å utvide produkttilbudet i Oceans», fortsetter Weisethaunet.NORBIT har en sterk posisjon som en uavhengig leverandør av løsninger for sikker, trådløs kommunikasjon, både til fjernavlesing av ferdsskrivere i lastebil og til satellittbasert veiprising. På kort sikt forventer NORBIT noe lavere visibilitet i ordrer relatert til lastebil- og transportindustrien, basert på rapporterte markedsforventninger om en nedgang i etterspørselen etter tunge lastebiler i 2020. Interessen for satellittbasert veiprising er vedvarende økende og NORBIT er derfor svært positiv til de langsiktige vekstutsiktene for satellittbaserte bompengeløsninger.Styret i NORBIT foreslår et utbytte på 0,6 kroner per aksje. Styret anser at NORBIT har en sterk finansiell posisjon for videre vekst, og selskapets diversifiserte produkttilbud på tvers av forretningsområdene gjør selskapet godt posisjonert for å møte ulike markedsscenarier.Vennligst se hele rapporten for fjerde kvartal og 2019 vedlagt.Administrerende direktør Per Jørgen Weisethaunet og finansdirektør Stian Lønvik vil presentere selskapets resultater i dag klokken 10:00 hos Arctic Securities, i Haakon VIIs gate 5 i Oslo, Norge.

2 Likes