Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Nykode Therapeutics (Vaccibody) småprat (NYKD)

Nykode Therapeutics to announce financial results for the first quarter 2023 and host webcast presentation on May 12, 2023

Nykode-direktøren: – Vi har «alle mann på dekk» — MedWatch

“Resultatene var svært positive, og viste blant annet at for pasientgruppen er median overlevelse mer enn 25 måneder - dette er nesten dobbelt så lenge som med dagens behandlingsalternativer.“

Det er helt tragisk at dette som skal være et fagtidsskrift repeterer denne grove feilen (som grenser til løgn!). Da Nykode presenterte interimdata i mai i fjor var studien ikke ferdig rekruttert. Dette betyr at minimum oppfølging av pasientene med andre er toppen 12 måneder. I det KM-plottet de presenterte nå for to uker siden er det bare en eneste pasient som har vært fulgt opp i 25 måneder og ikke er død. Alle andre som ikke har vært fulgt opp hele perioden kan fortsatt dø før 25 måneder og gjøre mOS langt lavere enn 25 måneder!

6 Likes

Kom igjen’a, nå er du litt vel raus @polygon - MedWatch er ikke et fagtidsskrift. I beste fall en webavis med lifescience som fokus. At noen på desken skal ha fagkunnskap og skulle critically appraise dataene som kommer fra NYKD og andre er mye å håpe på. MedWatch skriver stort sett ikke mer enn hva pressemeldingene sier pluss litt mer generell info eller siteringer.

Forøvrig, enig i resten av innlegget ditt.

3 Likes

Hva mener du er mos ? Skjønner meg ikke på caset når det er så mye rot. .

Ledelsen er ekstatisk mens du og markedet mener noe helt annet.

De mener jo selv det er Moderna BioNTech og nykode…

Det jeg mener @Fartin, er at mOS er alt for tidlig å kunne si noe som helst om. Det man kan si noe om er % overlevelse ved minimum oppfølging, som maksimum er 12 måneder.

Men i mangel av redelighet fra Nykode, så kan man jo grave litt mer i disse dataene. Her er PFS-plottet for de samme pasientene med mine notater i oransje oppå:

Plottet starter med en mindre pasient at risk enn OS-plottet. Dette er sannsynligvis den første sensurerte pasienten i OS-plottet som da har trukket seg fra studien veldig tidlig. Av de resterende har 17 stykker fått progresjon, mens 7 stykker er sensurerte.

La oss sammenligne med OS-plottet igjen:

Her er det altså 9 stykker som har gått bort, mens 16 stykker er sensurert. Hvis man tar bort denne første pasienten som mest sannsynlig trakk seg med en gang, så ender man altså opp med en differanse mellom antall sensurerte pasienter på 15-7=8 pasienter. Dette er altså pasienter som allerede har hatt progresjon, og samtidig ikke blitt fulgt opp til de 25 månedene som Nykode sier at de vil overleve til. DET er håpefullt det!

7 Likes

Bra analyse, men virker rart at ledelsen er såpass slurvete. Kan du ikke be om en kommentar. De må nesten svare opp det

1 Like

« The burgeoning field of cancer vaccines enjoyed a moment in the spotlight this week as Moderna, Merck, Transgene and Nykode all reported promising updates.

While Moderna and Merck’s Phase II mRNA-4157/V940/Keytruda data, presented at the American Association for Cancer Research’s annual meeting, received the most attention, Oslo-based Nykode also revealed positive Phase II results for its therapeutic vaccine, VB10.16, in cervical cancer.»

1 Like

Disclosure of voting rights at AGM

Nykode Therapeutics ASA - Minutes of Annual General Meeting

Nykode Therapeutics - Quarterly report Q1 2023

Nedprioriterer Covid-19 og undersøker om potensielle partnere kan ta over. Forventet og fornuftig!

1 Like

Spennende nyheter jeg ser etter i år er data på immuntoleranseprosjektet og off-the-shelf vaksinekandidaten deres.

Autoimmune sykdommer er jo et stort område, som også tydeligvis er i vekst i dagens “sterile” samfunn, så det er helt klart spennende. I presentasjonen under kapitalmarkedsdagen i fjor nevnte de MS som et eksempel, men det er jo også allergier og andre sykdommer de kan begynne på.
Når det gjelder en ny “standardisert” terapeutisk kreftvaksine så er det naturlig å tenke at den kommer i en indikasjon hvor kreftcellene har lav grad av mutasjoner, NEO vaksinen er jo ment å ta de tumorene som har et vidt spekter av mutasjoner. Hvilke indikasjoner og hvilke kombinasjoner med sjekkpunkthemmere er det vel ikke så lett å gjette på, annet enn at de nok har forrettningsans nok til å velge en relativt stor indikasjon.

Ellers var det jo vært å merke seg at de hadde ca 10 MNOK i inntekter fra forskningsoppdrag fra Regeneron og Genentech, og om det holder seg på dette nivået så dekker det jo opp en del av deres fastekostnader til ansatte.

3 Likes

Kan bli interessant om Wellington ser seg nødt til å starte inndekning på dette nivået.

Grant of share options

"Han er iskald… " Kanskje fordi det ikke er hans penger og at resultatet ikke betyr noe som helst ettersom de er en ideel organisasjon som ønsker å støtte oppstartsbedrifter?

Nå synes jeg du er veldig urettferdig og urimelig.

Han drives åpenbart av andre motivasjoner enn egen pengebok, ikke minst muligheten til å hjelpe mennesker rammet av en grusom skjebne. Den eneste måten å gjøre det på er å utvikle legemidler. Og sånn verden er bygget opp er den eneste måten å utvikle legemidler på gjennom industrien.

Å være iskald er den eneste måten å lykkes på :ok_hand:

5 Likes

Resultatet betyr jo selfølgelig mye for radforsk. Men jeg tror ikke kaldheten eller avslappeteten til Einarsson har noe med hans evne til å holde hodet kaldt. Jeg tror det har noe med at de ikke risikerer sine egne penger og ikke risikerer sparken slik som i private fond. En forvalter i privat næring hadde vært ferdig hadde de vist til de samme resultatene. Men radforsk er ikke det. Dette har Einarsson selv sagt flere ganger. Kursutviklingen betyr lite fra måned til måned, der som betyr noe er å hjelpe norske oppstarts selskaper lykkes. Og om noen feiler så er det helt greit for radforsk. Dette er hans egne ord så og si. Men den diskusjonen hører nok ikke hjemme her kanskje.