Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Nykode Therapeutics (Vaccibody) småprat (NYKD)

Dette spørsmålet har vel blitt stående ubesvart. I utgangspunktet er jo både en Warrant og en opsjon like med hensyn til at det for eieren av opsjonen/warranten er det frivillig om han/hun velger å innløse opsjonen/warranten.

Forskjellen ligger i, som du er inne på, at det ved en warrant så vil selskapet bli tilført penger tilsvarende strike price x volum mot utstedelse av nye aksjer, warrants kan derfor bare utstedes av selskapet.
En opsjon kan være en rent finansiell transaksjon mellom to parter som er uavhengig av selskapet, hvor f eks en market-maker utsteder opsjoner og løpende hedger den posisjonen i markedet (og en deep in the money opsjon som dette ville hatt en delta på nærmere 1, så utstederen ville da sittet med nesten det samme antallet aksjer som de har utstedt opsjoner på). Men når selskapet selv, som her, utsteder en opsjon til en ansatt blir det i realiteten ingen forskjell mellom en warrant og en opsjon, så hvorfor de endrer språkbruk virker ikke å ha noen fornuftig mening.

NB Innimellom er det skattemessige grunner for å betegne samme sak med ulike navn, uten at jeg tror det gir noe mening her.

1 Like

En warrant gitt som incentiv har gjerne et forbehold om at arbeidsforholdet ikke opphører i perioden. For Engsig vil jo dette være et en vesentlig forpliktelse å forlenge med to år. Det kan jo også være at en ny CEO er naturlig på et tidspunkt etter børsnotering i USA? Kan forskjellen kanskje ligge i at denne forpliktelsen ikke er gjeldende med de nye opsjonene? At det altså går fra å være en ren avtale mellom arbeidsgiver og arbeidstaker til å bli et mer “fristilt” verdipapir/derivat?

Det kan være at det ligger noe der, men en opsjonsavtale utstedt av selskapet selv KAN også ha det samme forbeholdet. Men fra arbeidstakeren sin side vil han nok anse at han har “stått ut opptjeningstiden” nå ved utløpet av den første warranten. For selskapet er det nok vært vurdert at de ikke er tjent med at en CEO innløser warranter nå og trolig måtte solgt 60 - 70 % for å dekke kjøpsbeløpet + skatt på gevinsten. Tror ikke CEO er steinrik fra før og har råd til å legge de 25 MNOK på bordet. Synes også det er greit at han ikke velger løsningen med å lånefinansiere et sånt beløp, toppsjefer med gearing i egen aksje kan gå ganske galt om det blir børskrakk eller andre store bevegelser.

1 Like

Jeg synes også det er helt ok med denne forlengelsen. Tror nok også et poeng er at da disse warrantene ble utstedt så man for seg å være på Nasdaq med god margin på innløsningstidspunktet. At han ser det i havn med warrantene/opsjonene intakte er veldig naturlig.

5 Likes

Nykode har fått godkjent et US patent innen infeksjonsmedisin med Gunnveig Grødeland som hovedoppfinner. Grunnen til at de ikke meldte det er sikkert fordi det ikke er relevant for noe de har i pipeline, men det er uansett positivt og kan gi muligheter og verdi senere:

https://image-ppubs.uspto.gov/dirsearch-public/print/downloadPdf/11780924

8 Likes

Her sitter jeg og spiller conan exiles etter gammelt mens gunnveig får registrert patenter.

Nykode Therapeutics - Share capital increase from exercise of warrants

Nykode Therapeutics Announces Expansion of Oncology Pipeline Aiming to Reduce the Burden of Colorectal Cancer

5 Likes

It’s a shitty job, but someone has to do it”, tykktarmskreft er en killer som det snakkes lite om. Spennende å se prekliniske resultater og hva de ser for seg som tidslinje.

Kan jo legge til at det var litt overraskende at de skal bruke 2-generasjon av Vaccibody molekylet i den indikasjonen de launchet nå i år. Men det betyr vel at det preklinisk har gitt bedre resultater.

1 Like

3 Likes

Hans Ivar Robinson, Birk Venture AS, co-investor til Radforsk, kjøpte 60K aksjer denne uken.

2 Likes

Eller fordi de da har full patentbeskyttelse som varer fra 2022 eller kanskje til og med i år.

Ellers er jo “careful selection and combination of highly expressed tumor associated antigens” det store cruxet her. Hva og hvordan kom de fram til disse? Det håper jeg de snakker mer om.

En relevant open source artikkel, som på tross av tittelen også handler mye om tumor-assosierte antigener:

Og så en kliss ny artikkel om feltet:

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2590098622000252

Virker som antigener fra KRAS-mutasjoner og frameshift-mutasjoner er stikkord

3 Likes

I mine øyne ser det lyst ut fremover.

1 Like

Står ingen ting om antigenene i den presentasjonen. Noen som var der og kan si om det ble gitt noe info om dette muntlig?

Nei, det ble ikke sagt noen detaljer utover det som står i presentasjonen. Det var noen spørsmål rundt hvorr stor målgruppen kan være, men det ble besvart i vage termer.

Litt fokus om grafen på side 23 om de pre-kliniske resultatene med det nye Vaccibody molekylet i diabetes.
image
Ellers var det den vanlige entusiasmen og godt besøk.

1 Like

Så vaksinen deres gjør at mus ikke utvikler diabetes i mus?

Det er vel sånn alle medisiner starter sin reise mot suksess (eller failure) :man_shrugging:

Mus er av en eller annen grunn en prioritert art som vanligvis er de første som får nyte godt av medisinske nyvinninger.
Heldiggriser.

Ekte “heldiggriser” på sin side nyter “godt” av å være tidlig ute med å få nye kirurgiske prosedyrer testet på seg :pig2:

1 Like