Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

PCI Biotech - Småprat 4 (PCIB) 1

Klarer ikke å komme til en plausibel konklusjon???

Du har i all fall fått en helt konkret begrunnelse fra selskapet, men det er klart, man kan jo bare se bort ifra det hvis man ikke liker det man hører.

2 Likes

Jeg regner med at når AZ setter i gang forskningsprosjekter sammen med annet selskap, så gjøres det med en hensikt og bestemte mål. Eller? Og når man etter fem år oppnår gode resultater så har ikke AZ passende prosjekt og det i disse spennende mRNA tider. Forklar gjerne, jeg ønsker å forstå.

4 Likes

Det er svaret, ganske enkelt. Selskapet har til og med børsmeldt det.

2 Likes

det er vel slik at noen går for det “tradisjonelle” rundt utvikling, og noen er mer fokusert på fremtidens medisin/vaksine. Og de som ikke er mer med er ute…AZ har tatt sitt valg, og har vi da andre som går for mRNA og da blir vel svaret gitt…vi må VENTE…og det er vel helt greit, men det vil ta tid. så kan vi jo sitte her og fundere så dt holder… men det kommer, men når…noen nevnte “atombombe”, vel er vel litt “tøff i tryne”, men at det kommer en sikkelig “karamell” (som vi som er passert middagshøyden sier)… Har ca 8-12 år til pensjon og låser mine få aksjer i skuffen og skal leve av dem da :slight_smile:

9 Likes

Er dette en behandling som er relevant for PCIB?

"Grønt lys for legemiddel

Nylig fikk det nye legemiddelet godkjenning fra den vitenskapelige komiteen for legemidler (CHMP) i Europa.

Det heter pemigatinib, og har fått grønt lys for behandling av voksne med gallegangskreft med spredning til andre organer, kalt kolangiokarsinom."

1 Like

Håper pasienter innen kreft snarlig får bedre muligheter. Men jeg klarer ikke se dette som PCIB konkurrent.

« Men det vil bare ha effekt for et lite mindretall av kreftpasientene, påpeker hun.

  • Det er bare maksimalt 15 prosent av de med gallegangskreft som har forandring i FGFR-genet som gjør at medikamentet kan være nyttig. For dem kan disse data vise seg å være lovende, skriver hun til forskning.no.
    Og hun er, som andre klinikere, alltid avventende til fase 2-studier.
  • De kan bare kan si noe om respons, men ikke noe om overlevelse, påpeker Hamre.»

Det ser ut til at dette ikke er noen konkurrent ei heller kommentert andre enn Nucana fra PCIB om mulig konkurrent. Kanskje dette er en utfordring for Nucana som har en bred indikasjon? PCIB er spisset med sin RELEASE studie på en viss type.

Incyte meldte om dette 29 Jan 2021

If approved, pemigatinib will be the first targeted treatment in the EU indicated for patients with unresectable locally advanced or metastatic cholangiocarcinoma with a fibroblast growth factor receptor 2 (FGFR2) fusion

FGFR2 fusions or rearrangements occur almost exclusively in iCCA.

intrahepatic cholangiocarcinoma (iCCA) occurs in the bile duct inside the liver and extrahepatic cholangiocarcinoma occurs in the bile duct outside the liver.

PCIB har annen populasjon: extrahepatic

RELEASE :» The study includes an interim analysis of objective response rate (ORR), with the potential of accelerated/conditional marketing approval as a first-line treatment for unresectable extrahepatic bile duct cancer. The primary target population for the “RELEASE” study are patients with perihilar and/or distal CCA»

Ser det også er omhandlet tidligere :partying_face:

8 Likes

Med udgangspunkt i at PCIB stadig holder til i et paradigme (jf. Ronnie), hvor alt meldes på Q-præsentationer, så er jeg meget spændt på hvad Quarterly Report – Q4: 24.02.2021 indeholder. Eller har de brændt alt krudtet af på Høgset´s præsentation? Nej, jeg glæder mig til at høre om fremdriften på alle projekterne og vejen til kommercialisering af teknologien. Den ligger garanteret lige foran fødderne på os :upside_down_face: - Jeg tror heldigvis ikke at de skal forske 5 år igen med et andet selskab for at finde frem til break og marriage.

8 Likes

Vi får se. I dag/siste måneder har det vært mer spennende å se på maling tørke. Er vel egentlig drittlei nå.

8 Likes

Hei!
Relativt ny på aksjemarkedet og har vært aksjonær i PCIB i godt og vel 8 mnd. Dvs jeg har vært med på litt oppturer og nedturer, men som så mange andre aksjonærer i dette selskapet så har jeg relativt mye i minus totalt sett. Tidligere så jeg en betydelig oppside med flere av disse teknologiene, da kanskje spesielt fimaVacc, men også fimaNAc. Skuffelsen var derfor stor når AZ takket for seg. Etter dette har vært en eneste stor ørkenvandring hvor ledelsen, av min oppfatning, virker litt tåkefyrstete. Lite oppdateringer på hvorfor ting ble som de ble med AZ og hva som er videre plan. Helt inntil nylig da de den 10. februar presenterte positive resultater fra prekliniske studier vedrørende fimaNAc-teknologien. Skulle jo kanskje da tro at markedet ville reagere positivt, men det ble motsatt. Forventningene var høye og prekliniske studier er vel ikke det som gir mest penger i kassa. Så, til mitt spørsmål. Ser dere fremover (i relativt nær fremtid) at PCIB faktisk vil klare å dra i land noen store aktører for videre samarbeid, eller blir det videre ørkenvandring?

Jeg forstår at dette spørsmålet er veldig åpent og at fremtiden vanskelig kan spås, og at ting tar tid i Biotek. Ønsker gjerne noen synspunkter fra de av dere med noen år på baken i selskapet eller andre som mener de har gode grunner for å svare :slight_smile:

Jeg vegrer meg mot å selge, men fristelsen er jo alltid der for å prøve lykken i andre selskap hvor man ser potensiell oppgang.

1 Like

«Fra det som lenge har sett spennende ut på papiret, har RNA-medisiner tatt skrittet ut i den virkelige verden. Pandemien kan ha akselerert utviklingen med et tiår og kanskje mer»

I overført betydning betyr dette at utviklingen må gå raskere enn BP og de andre store innen mRNA kunne forutse, kanskje også så sent som i oktober. Utviklingen kan gå tiåret eller raskere enn de nylig kunne forutse. Da er der mye upløyd mark innen mRNA, og vi sitter midt i smørøyet med mange års forskning på mRNA.

Levering med LNP (Lipid nanoparticles) har til nå vært enerådende, men har ikke løst problemene med levering, presisjon og hvilke celler de kan treffe. De andre mRNA selskapene har allerede forstått at LNP ikke kan blir gullstandard over hele fjøla, fordi det kreves ulike leveringsteknologi for ulike celler, ulikt vev, ulike indikasjoner/sykdommer og bivirkninger.
Det jobbes med å forbedre levering med LNP allerede, men der er et behov for alternative metoder fordi der aldri vil finnes et universalverktøy innen mRNA, smRNA, MikroRNA osv. Store aktører jakter nå alle de beste verktøyene på markedet for å ha den beste verktøykassa, for å levere fremtidens medisin. Alt tyder på at PCIB har ett av disse nye verktøyene. De sier det rett ut på den hotteste konferansen med de hotteste aktørene som tilskuere. Mye har skjedd bare siden oktober (les snoeffelens mange gode innlegg i helgen)

Det er min konklusjon etter å ha lest et utall med forskningsrapporter etter inspirasjon av @Snoeffelen sine mange gode innlegg rundt mRNA i helgen.
Selv om dette er programmet som har kommet kortest i løypen av PCIBs tre programmer, kan der komme avtaler/oppkjøp når som helst. I tillegg har vi et annet program som kan forsterke FimaNac, dvs fimaVacc. Jeg skal ikke stå utenfor når vi får vite hva disse programmene er verdt.

22 Likes

Du får litt meir info på Q4 den 24.02 sikkert ein fordel å vente til da før du tar eit valg. Informasjon/tips fra eit nettforum skal ein være forsiktig med. Det blir veldig for eit ekkokammer og da som regel alltid positiv til aksjen. Folk blir lett påvirka.

8 Likes

Enig, ja det er litt sånn noen er alltid positive og andre alltid negative uansett hva som presenteres av resultater :sweat_smile:

Det er uansett viktig å se på de opplagte mulig verdidriverne og det er RELEASE. Investor har utført stats på resultater og det finnes i tråd.

Det er få hvis ingen direkte konkurrent til RELEASE.
Under covid 19 har kliniske studier generelt hatt utfordringer med inkludering.

PCIB har flere teknologiben (og flere mulig nye ben ved midler og større organisasjon) og en bred plattform teknologi. Pipeline er spennende og en indikasjon i avsluttende fase innen onkologi.

Pareto, Arctic og ABG har kursmål og gjort analyser.

Radforsk følger PCIB tett naturlig nok.

Let og forsøke å finne peer innen biotek med slik pipeline og en indikasjon som RELEASE og mulig blockbuster kandidat til en milliard?

Så til det opplagte? En avtale av kommersiell karakter vil kunne validere hele teknologiplattformen og ta verdier opp til en helt annen liga :crossed_fingers:@rockpus, exactly. What a difference a day may make :pray:.

Litt sånn hun «stakkars» mRNA moderen som ingen ville investere i maange år som PLUTSELIG ble grunnlaget for billions usd i inflow / verdier i fjor!!!. Novel teknologi og som i Genmab det skjer plutselig hvis det lykkes og verdier tar kvantesprang. Så blir spørsmålet, får PCIB en avtale? Ikke vet jeg, håper på det :bomb: En validering av en bred teknologiplattform i biotek er svært verdifullt. Jeg har ingen fasit men er plasser til å ta imot en mulig avtale med GLEDE :pray:

Samtidig full respekt for at @sulzrox og mange andre er skeptiske og gjør andre valg. Dette er ikke lett :sweat_smile:. Blir det en avtale og da validering av PCIB teknologi kommer jeg aldri til å hovere, for i biotek er det høy risiko med dertil høy oppside ved suksess og fare for tap ved ingen avtaler noengang. Ingen vet hvor det ender. Og riskreward er kanskje vurdert ekstremt god hos en investor og elendig hos en annen. Beauty med et marked. Men fasit kan umulig være langt unna?

Hovering over lav aksjekurs og avkastning synes det ut til at et par andre tar seg av :laughing:. Ydmykhet :pray:

3 Likes

Det virker som det er et misforhold mellom forskningsresultatene og den kommersielle anvendelighet av de samme resultater.

3 Likes

Hvordan @rockpus … Den ville være virkelig god at få uddybet i jagten på rette viden om udviklingen i aktien.

2 Likes

Eg vil ha Asia partneren eg. Få signert inn asia nå Per :wink:

4 Likes

Et eksempel på validering :pray: :rocket: longtrader

Jeg har vært med opp og ned, men gikk litt ut og inn da den lå på topp og var med ned og står mye i minus. Hadde opprinnelig som plan å sitte stille med alt, men uerfaren som jeg er ventet jeg ganske lenge og valgte å selge halvparten siden det er mye annet interessant der ute. Har gått inn med litt mer etter presentasjonen. Det kommer vel litt an på hva som er målet med pengene i aksjemarkedet. Jeg ønsker både å investere lang tid (pensjon) og å “leke” litt og det var derfor jeg ikke har solgt meg ut. Jeg har ingen tvil om at vi vil få uttelling i lengden for å bli sittende i PCIB, og om du mener det samme er det kanskje bare å smøre seg med tålmodighet. Eller du gjøre som meg og selge for å bli med på annet, men bli sittende med “Fear of missing out” :sweat_smile: . Anbefaler å tenke litt igjennom hva målet ditt er i aksjemarkedet, og prøve å handle deretter.

Jeg er ganske fersk selv og er ikke på nær flink nok til å gjøre min egen research, og er veldig takknemlig for de som er det og deler det her, og så håper jeg at jeg etterhvert også vil tilegne meg erfaringer og mer kompetanse på research som jeg kan dele her i fremtiden.

6 Likes

Helt enig. Blir mye av de samme ensporede gjentakelsene om og om igjen om teknologiens fortreffelighet. Volum og frekvens er gjerne kompetansens motpart. Derfor er det også de mest skråsikre og høyrøstede man skal høre minst på. Ydmykhet er derimot en dyd. I denne sammenheng er ydmykhet blant annet å innse at teknologien må settes inn i et kommersielt perspektiv. Det er tross alt business vi holder på med. Det hjelper bonden lite å ha den beste purka hvis han ikke evner å leie den til torgs. Ja, vi kan sikkert konkludere med at vi har en teknologi som er svært potent innen mange indikasjoner. Nå bør imidlertid hovedfokuset være å få teknologien til torgs. Denne tråden hadde fått seg et løft hvis ikke hvert eneste anspor til fornuftig diskusjon om kommersialisering ble forsøkt overdøvd med nye utklipp og sitater om teknologiens fortreffelighet.

Misforstå meg rett, jeg er all in i PCIB, men det blir altså ikke business av resultater alene.
Derfor har jeg nå en klar forventning til Per og Bøhn om at de snart fremlegger en klar strategi om hvordan selskapet skal få egne finansielle bein å stå på.

18 Likes

Enig i dette. Jeg har sendt e-post til radium podcast og selskapet, og ønsket en utredning av strategien for dette. Det burde styret kunne opplyse om, og jeg har foreslått å få styreleder HPB som gjest i podcast.

Det er her det kniper mest i IR-skoen, mellom selskapet og aksjonærene. Det mener i så fall jeg å sanse her inne.

8 Likes

Stort sett enig, men som i all annen business.

Pleier ikke bedre resultater enn dagens standard på ett eller annet tidspunkt alltid bli et produkt i markedet? Nu måtte selv mRNA moderen bli ydmyket og latterliggjort og ingen ville investere i åresvis før det PLUTSELIG var slik at «alle» ville ha en bit av teknologien! (DN artikkel helgen)

Jeg er optimist med tanke på at resultater er gode. Til syvende og sist er det der slaget står! Men så klart det er noen som skal selge inn resultatene også!

Quarterly Report – Q4: 24.02.2021

Nu gjenstår disse, men først kvartalspresentasjon.

  • CARNEGIE VIRTUAL HEALTHCARE SEMINAR 2021, Stockholm based online event 9-12 March 2021. Virtual company presentation 16:15pm (CET) 9th March 2021

  • H.C. Wainwright Global Life Sciences Conference, March 9-10 2021. Virtual company presentation, time and date TBC

2 Likes