Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

PCI Biotech - Småprat 4 (PCIB) 1

Det er svært forsiktig og konservativ kommunikasjon over tid. Selvsagt pro’s and cons men for meg synes dette være bunnsolid og resultater over tid vil gi uttelling når langt bedre enn SoC?

1 Like

Jeg har ikke inntrykk av at det å tiltrekke seg nye aksjonærer er problemet når det gjelder kursutviklingen. Det er vel bare et par-tre år siden at antall aksjonærer var noe over to tusen. Og nå er det visst over seks tusen. I siste podcast sa Einarsson til og med noe om at PCIB “har mange aksjonærer”. At det har vokst såpass som det har må nødvendigvis skyldes at mange av de mindre aksjonærene har solgt seg ned eller ut. For mot toppen av listen er det ikke store endringer. Og en kan da mistenke at det samme gjelder et godt stykke nedover. Det største problemet har sånn sett, mistenker jeg, vært “troløse” mindre aksjonærer som har vært for salgsvillige. Og så kan en selvsagt si at desto verre da at det ikke har vært etterspørsel fra enda flere nye. Men nesten en tredobling av antall aksjonærer i løpet av få år og fordi de mindre, og høyst sannsynlig mer amatørmessige har solgt seg ned eller helt ut, ja det må vel fortelle noe…

3 Likes

Bare gudene vet hvor mange konferanser PCIB har deltatt paa de siste 13 aarene, det maa vaere ett tosiffret antall ganske hoeyt opp paa skalaen, uten at noen av de har gitt uttelling i form av penger i kassa.

Allikevel, naar de stiller paa konferanser i dag har de i allefall godt kjoett paa benet, Bedre enn tidligere. Vi faar haape dette etterhvert gir uttelling. Ser og de fleste av de stoerste aksjonaerene sitter stille, men lurer dog litt paa om ikke noen av disse og har begynt og miste tolmodigheten med PCIB’s manglende evne til og skaffe partnere som vil satse paa oss og legge penger paa bordet for og faa lov til dette. Det ville overraske mye hvis det ikke murres litt der i gaarden ogsaa, uten at jeg har fasiten paa det.

Den aller største aksjonæren sitter jo i valgnemda @solo , og vil kunne påvirke styresammensetningen, som igjen kan påvirke ledelsen. Jeg velger å se betryggende på akkurat det. Must vil vell ha mest mulig igjen for investeringen sin han også.

4 Likes

Er noen av styreposisjonene på valg i år?

Takk til @alfred_e_neuman som gjorde meg oppmerksom på at første senter i Ukraina nå screener etter pasienter!


Utrolig viktig, antakelig viktigere enn å få første pasient i USA. Dere hørte PW på podcasten - Ukraina leverer høy kvalitet på kliniske studier og CMO har erfaring med studier derfra. Men det aller viktigste poenget - dette er land hvor det ikke er helsesystemer som vi er vant med fra Vesten. For mange kan en klinisk studie være eneste måte de kan få behandling på. Så incentivet fra pasienter og leger er betydelig sterkere enn i Vesten. Ikke nok med det, pengene som PCIB betaler sykehuset pre pasient har selvsagt enn høyere relativ verdi for sykehuset enn for et vestlig sykehus. Alt borger for at her vil vi få sterk rekruttering.

Når jeg først er på tråden vil jeg også benytte anledningen til å si at jeg ble meget bullish av å lytte på podcasten. Her var det mye spennnende.

Noen punkter kjapt:

  • Release ser ut til å være back on track, vi hører mellom linjene at Korea rekrutter meget bra(noen store land i Europa( må være Tyskland?) og Asia er “best recruiting”I Release studien er det nå 47 åpne sites, men de går for mer enn 50 sites. Det er grunn til å tro at de gjenværende sites å åpne er nye land i Asia. Husker ikke om det er podcast eller Q, men det nevnes at de ser på ytterligere land i Asia. Merk også at Per sier at de forventer å snevre inn guding for interimavlesning. Ytterligere utsettelser virker ikke å være på bordet. Mao må rekrutteringen kommet opp på et nivå som gjør dem sikre på at det er mulig å holde nåværende guiding.

  • På spørsmål om hva som er guiding for PCIB i 2021 i podcasten nevnes først det opplagte og det som er eneste offisielle guiding for 2021, FPD i USA. Deretter snakkes det litt om å snevre inn avlesningstidspunktet for interimavlesning. Til slutt kommer det helt uoppfordret at “både fimaVacc og fimaNac er programmer der vi ser etter eksterne partnere…så der håper vi å komme med nyheter også”. Er ikke det egentlig en ganske oppsiktsvekkende kommentar om man leser det i kontekst av hva spørsmålet er og hva som har skjedd siste året? Han trengte vel ikke si det om han ikke trodde på at det var noe som var mulig ? Så kan man se dette i lys av det at de har jobbet med strategi og indikasjoner i Vacc siden sommeren 2019. Husker ikke hvilken presentasjon det var men for over 1 år siden sa Per at de forventet en avklaring på fimaVacc i løpet av 2020. Dette ble gjentatt på podcast i august. Så indikasjon og studiedesign har de jobbet mye og lenge med nå. Så hvorfor ingen avklaring? Er det finansieringen som det jobbes med, aka deals? PW sier også at det vil komme informasjon om de “neste skrittene” på fimaVacc. Snakker vi BÅDE eget studie og partnerstudie? Spennende.

  • “håper å komme med nyheter” gjelder i høyeste grad også fimaNac. Nå forstår vi hvorfor de ditchet bla. bioNtech. PCIB står ikke lenger med lua i hånda og venter på at folk skal komme til dem. Med kanondata på hånd dikterer de i mye større grad løpet selv og kan tillate seg å være selektive.

En annen ting som blir spennende å følge framover er om/når Arctic gjennopptar dekning på PCIB. Såvidt jeg har forstått er det vanlig at når det er analytikerbytte så slutter de en periode å dekke selskapet, inntil ny analytiker har fått tatt over. Siste kjente kursmål er 82 kr. Det er grunn til å tro at kursmålet vil bli høyt om ikke like høyt. Kommer det et kursmål på feks 70 kr, kommer til det slå rimelig hardt i markedet.

Veldig mange grunner til å være PCIB-aksjonær framover!

85 Likes

Finnes jo ganske nylige analyser for de som er medlem i artic? Eller?

PCIB har en liten snik reklame hos artic? :laughing:

5 Likes

Naar PW sier at det kan bli begge deler, har han selvfoegelig en Vacc partner paa gang, men saa var det det og close dealen da, (det foelger penger med) noe PCIB har vist seg og vaere svaert daarlige paa? Men en gang maa vaere den foerste. ;-))) Vi faar haape paa det beste. Ja, kanskje alt kommer paa en gang?

Tenk om vi baade skulle faa en Vacc, Nac og Chem partner i loepet av 2021. Det hadde vaert noe. Vel, med saa gode forskningsdata ville det ikke vaere noen overraskelse, for de er saa gode at dette burde skjedd for lenge siden. Og som jeg skrev i fjor, burde ikke PCIB lenger inngaa avtaler det ikke foelger penger med.

4 Likes

Har. Faktisk troa på en. Trippel i år.
Nnac. Mere direkte markedsføring. Gjør. Utslag

6 Likes

Den store droemmen i disse dager, er at mRNA blir noe alle som kan, oensker og satse paa, og at vaar leveringsteknologi av den grunn blir saa hot at de stoerste selskapene vil legge store penger paa bordet for og sikre seg denne. Kan dette skje?? og hvis det skjer, kan det skje allerede i loepet av ett aars tid. eller vil ta det lenger tid.

7 Likes

Ny forskningsartikkel ute fra Kina.
Effect of physicochemical properties on in vivo fate of nanoparticle-based cancer immunotherapies - ScienceDirect!

Light-responsive NPs have also been utilized to promote endosome escape for efficient cytosolic delivery. For example, a photosensitive mixture composed of antigen and photosensitizer Amphinex was constructed to test the efficiency of photochemical mediated endosomes disruption and cytosolic delivery of antigens. Upon light exposure, the photosensitive mixture enabled enhanced cytosolic antigen delivery and MHC class I antigen presentation than free antigen by DCs. Additionally, autologous immunization with DCs that had been treated with the mixture and light exposure generated efficient antigen-specific CD8+ T cell proliferation in mice154. In another study, copolymers with light responsivity were developed for efficient endosome disruption and cargo release into the cytosol. Ethyl eosin was used as the hydrophobic part and acts as a photosensitizer responsive to light. Upon light exposure, the copolymer destabilized the endosome membrane to enable efficient antigen cytosolic delivery. Furthermore, MHC I antigen presentation was observed in DCs treated with copolymers encapsulating a model antigen after light exposure155. Therefore, NPs with light responsivity promote endosomal escape and cytosolic delivery for efficient immune responses.

15 Likes

it is quite nice to see that our CMO brings in experience from trials in Japan. he co-authored a recent publication (03/2021) for a study for prostate cancer in Japanese patients. these kind of experiences bring value to the Release study in my opinion

33 Likes

Haha! Det er den beste hittil.

3 Likes

Published: 10 March 2021

Over the past decade, therapeutic messenger RNAs (mRNAs) have emerged as a highly promising new class of drugs for protein replacement therapies. Due to the recent developments, the incorporation of modified nucleotides in synthetic mRNAs can lead to maximizing protein expression and reducing adverse immunogenicity. Despite these stunning improvements, mRNA therapy is limited by the need for the development of safe and efficient carriers to protect the mRNA integrity for in vivo applications.

In the current study, the key hurdles facing mRNA-based therapeutics, with an emphasis on recent strategies to overcoming its immunogenicity and instability, were highlighted.

Taken together, choosing the ideal carrier leads to higher efficacy combined with enhanced safety and decreased cytotoxicity.

Furthermore, the question of which cell type to use as an exosome source for large-scale exosome production and safety issues remains to be answered. Collectively, further in vivo studies should aim at improving potency and reducing the toxicity of exosomes to explore these future directions moving towards therapeutic approaches in the coming years.

Link: Exosomes for mRNA delivery: a novel biotherapeutic strategy with hurdles and hope | BMC Biotechnology | Full Text

14 Likes

Exosom-delivery forskar man på i AZ med Lennart Lindfors i spetsen.

https://www.astrazeneca.com/our-company/our-people/Lennart-lindfors.html

8 Likes

Så spennende at et land som Iran (også Asia) har fått øynene opp for hvor effektiv teknologien vår er. Mange smarte forskere der borte.

Ikke lenge før hele verden innser hvilken teknologi vi sitter på :rocket::rocket:

3 Likes

Det er en viss trøst at det tross alt er en del pasienter som allerede har fått forlenget livet. Også hundene som ble behandlet for flere år siden er det jo grunn til å glede seg over. Jeg kikket litt på den artikkelen igjen. Det er nesten så bare det er verdt det. Menneskets beste venn. Noe man ihvertfall ikke kan si om de store farmaselskapene. Hadde de vært det så hadde vel allerede hundretusener av pasienter blitt hjulpet med denne teknologien. For dampmaskinen tok det mer enn 1700 år fordi den tids slavedrivere ikke så det “kommersielt interessant”.

4 Likes

PCI Biotech sin partner DCprime fusjonerte og dette er seneste presentasjon

https://www.globenewswire.com/news-release/2020/11/18/2129679/0/en/Immunicum-AB-and-DCprime-Combine-Forces-to-Establish-Leader-in-Cell-Based-Cancer-Immunotherapies.html

PCI Biotech sin Israelske samarbeidspartner Aposense

Og de meldte February 28 2021

SirVir Ltd., an Aposense subsidiary in the field of respiratory viral infections announce the fulfillment of a $14M milestone investment

Er det dette som KAN være COVID 19 sporet for PCIB? :star_struck:

The

Nobel Laureate

on the basis of whose studies the vaccine was developed:

"

it will eradicate COVID 19"

Prof. Roger Kornberg was awarded the 2006 Nobel Prize in

Chemistry for his research on RNA, the technology on the basis of which the COVID 19 vaccine was developed. In a special interview, he clarified that the vaccine injection is safe and effective, and will work against the recently discovered mutation. He also told us about his new project

–a medication against the next pandemic.

many doctors and scientists around the world and in Israel have called upon the public to get vaccinated against COVID
19 soon. However, none of them is more familiar with
the technology on which the new vaccine is based
than the Jewish Professor Roger Kornberg, nobel laureate in chemistry for 2006, for his research on RNA technology.

De to siste samarbeidspartnere har «solide folk» i akademia og spennende pipeline. Og @lenny har nevnt eTheRNA tidligere. Kanskje den mest spennende partneren.

Noen på forumet har tidligere nevnt Takeda som mulig partner dersom Asia partner for RELEASE blir en realitet. Ser følgende kommentar på en melding. Det kan være en god fit. Samtidig har nyansatt i PCI Biotech erfaring med Shire kjøpet.

«
China is an important market for Takeda in our efforts to accelerate the availability of our highly innovative medicines to patients living with complex and rare diseases,” said Ricardo Marek, President, Growth & Emerging Markets Business Unit, Takeda. “This sale will further sharpen Takeda’s focus and resources in fast tracking innovation in China, and the Emerging Markets. At the same time, we are confident that under Ray Capital, Hasten will be well-positioned to provide continued patient access to these trusted products in China.”

“This announcement marks continued progress on our commitment to simplify our global portfolio and remain focused on investing in our growth drivers, and research and development pipeline,” said Costa Saroukos, Chief Financial Officer, Takeda. “We remain committed to expansion in China with more than 15 planned approvals over the next five years»

Ser ut til å være stort fokus på pipeline med orphan potential in at least one indication! Stor pipeline selvsagt men det er vel ikke usannsynlig at de må kjøpe seg slike indikasjoner for å få 15 planlagte approvals de neste 5 år. Hårete mål med den pipeline og orphan?!

RELEASE og Takeda er en god fit som Asia partner?
Henger kanskje ikke helt på greip dersom det ble nevnt interessenter fra pharma rett under BP? Takeda er vel BP?

Det viser uansett at for pharma er mål til administrasjon fra selskapenes styret ofte orphan indikasjon og planlagte approvals. Med andre ord er RELEASE verdifull på mange måter :muscle::partying_face:. Mange må til enhver tid ha slike studier med slike egenskaper i avsluttende fase i pipeline! Ingen treffer på alt og det tar tid å få fram studier til avsluttende fase (hvor mange finnes i avsluttende fase med disse egenskaper i onkologi?). Det blir kun spekulasjoner dette også, men orphan indikasjoner i avsluttende fase i onkologi kan ikke ha blitt mindre verdt? Til de vittige: joda kursen PCIB er gruset med fall på 50kr ish , vet det :sweat_smile:

9 Likes