Mange av aksjonærene i Pcib har vært svært kritisk til kommunikasjonsstrategien til selskapet, noe som trolig har medført mange tilbakemeldinger til selskapet om dette, inkludert meg selv. Dette medførte som kjent at styreformannen gikk ut og sa at vi var blitt hørt og at det ville bli en forandring på dette i de kommende månedene. Trolig var mange derfor svært spente på hvordan dette vil slå ut på Q3 presentasjonen. Selv ble jeg meget positivt overrasket av det nye formatet på presentasjonen. Borte var den vanlige gjennomgangen av teknologien, som de fleste har hørt noen titalls ganger allerede. Inn kom mer detaljert klinisk og preklinisk operasjonell informasjon, formidlet på en meget god måte av henholdsvis Amir Snapir og Anders Høgset. Amir gikk også gjennom problemene Covid-19 har skapt både når det gjelder innrullering av pasienter og mulige retention problemer, som heldigvis fortsatt er lav i antall personer, men som kan bli et problem. Jeg synes han gjorde dette på en detaljert og god måte. Forhåpentligvis vil hans gjennomgang også medføre at flere forstår at Pcib trolig har større utfordringer enn de fleste andre selskaper når det gjelder innrullering av pasienter i studier, og at dette ikke bare er en unnskyldning som selskapet bruker. Selv er jeg overbevist om at selskapet har jobbet knallhardt med å løse disse problemene og vil fortsette med å gjøre dette fremover også.
Siden Pcib inntil ganske nylig bare hadde rundt 12-13 ansatte, har denne innsatsen dessverre gått utover fimaVacc og fimaNAc delen av selskapet, noe som også ble bekreftet av PW i en tidligere kvartalspresentasjon i år. Heldigvis har selskapet ansatt flere personer i de siste månedene, noe som gjør at de igjen kan bruke ressurser på disse to områdene. På Q3 presentasjonen gikk PW gjennom planene de har innenfor fimaVacc området. Han sa blant annet at de ville velge en krefttype med antatt høy sannsynlighet for respons av Pcibs behandling og at det var et stort medisinsk behov for denne behandlingen. Siden Pcib mest sannsynlig vil starte på egenhånd med dette studiet, var det betryggende å høre at de planlegger dette som et 2-trinn studie med få pasienter i trinn 1, noe som selvsagt gjøre at kostnadene i begynnelsen av dette studiet derfor vil bli små. Hvis de får gode safety resultater og ser antitumor aktivitet, vil studiet ekspandere med flere pasienter i USA. Høres ut som en fornuftig fremgangsmåte i den økonomiske situasjonen Pcib er i for øyeblikket.
Mulige retention problemer med kontrollarmen synes jeg selskapet jobber med på en bra måte. Selv om den første tilbakemeldingen fra regulatoriske myndigheter (do however suggest significant challenges for using this approach in a pivotal trial of a first line treatment) viser at dette kan bli vanskelig å få til, er det selvsagt noe selskapet må prøve å gjøre noe med. Svaret får vi forhåpentligvis i løpet av første halvår 2022.
Jeg har tidligere trodd og skrevet at jeg forventet at Pcib ville få en partneravtale for Release studiet i Asia. Dette har vært basert på de svært gode resultatene fra fase 1 studiet samt PW sine kommentarer flere ganger om at han må være forsiktig med hva han sier om interessen for en slik avtale. Jeg har tolket dette som at de har vært i samtaler med selskaper om en avtale. Imidlertid, basert på hva PW sa på Q2 presentasjonen i august om at «alle» resursene hadde jobbet med fimaVacc problemene, har trolig dette arbeidet ikke vært særlig aktivt.
Antageligvis er det blitt mye mer fokus på en partneravtale nå, fordi uten en partneravtale tror jeg at selskapet mest sannsynlig må ha en emisjon for å finansiere Release studiet til Interim avlesning. Og en emisjon på dagens lave kurs tror og forventer jeg at selskapet skyr som pesten og derfor vil gjøre «alt» for å unngå. På Q2 presentasjonen sa PW at de jobbet aktivt med å finne en partner for Release studiet og at de ønsket å finne ut så fort som mulig om dette er mulig. Hvis selskapet skal hindre at kursen fortsetter å falle kan bør en slik avklaring selvsagt komme raskt. Selv har jeg valgt å sitte med mine aksjer for jeg tror at det er gode muligheter til å få til en slik partneravtale. En slik avtale vil selvsagt medføre en helt annen prising av selskapet og ikke minst mer optimisme og oppmerksomhet rundt Pcib.
Etter Q3 presentasjonen spurte jeg PW hvordan denne prosessen foregår. Han sa da at de har nettbaserte møter, noe som selvsagt ikke er like bra som å møtes ansikt til ansikt, men at de etterhvert har begynt å fungere bra.
Som kjent begynner Anders Høgset å trekke på årene. Det var derfor hyggelig å få bekreftet at han elsker jobben og ikke har planer om en pensjonisttilværelse.
Oppmøtet på Q3 presentasjonen var all time low med kun 5 deltagere, noe som antageligvis gjenspeiler den lave interessen for selskapet for tiden. For de som er interessert i å lære mer om selskapet, møte ledelsen og treffe andre aksjonærer, vil jeg anbefale å stille på disse presentasjonene. Jeg har hatt stor nytte og glede av dette gjennom mange år. Ikke minst de som er misfornøyd med ledelsen bør bruke denne muligheten til å formidle misnøyen. Bare kritikk på TI tror jeg ikke er rette måten å gjøre det på hvis en ønsker å nå ledelsen.
Som tidligere nevnt kontaktet jeg også ledelsen etter Q2 presentasjonen med innspill om hvordan kommunikasjonen kan forbedres. En av de tingene jeg foreslo var å ha en Capital Market Day, slik som i 2016. Etter omleggingen av formatet på Q3 presentasjonen er det trolig ikke samme behov for en slik dag, men jeg er fortsatt i tenkeboksen om det er noe jeg vil prøve å pushe ledelsen på. Jeg er derfor interessert i å høre om dette er noe andre aksjoner ønsker å delta på hvis ledelsen er villig til å lage et slikt arrangement.