Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Photocure fundamentale forhold (PHO)

Minner om streaming av Q1 her: https://webtv.hegnar.no/presentation.php?webcastId=97815786

1 Like

Dette ser jo rett så greit ut, fortsatt sterk ensifret vekst i et modent Norden, Ipsen ser ut til å begynne å bli motivert og få fingern ut, og US går etter plan.
Det som begynner å bli veldig gøy nå er at mange ikke ser ut til å forstå et par svært viktige forhold.

Det første er at Flexiscope er i en underliggende vekst, dvs det utgjør en svært liten andel av Cycview-inntektene akkurat nå. Likevel er det flexiscopemarkedet vi vil ende opp med å ha størst inntekter fra.
For de som skjønner litt matamatikk blir derfor antagelsen om 50-60% vekst i totale for Photocure i 2019 og i 2020 for deretter å dette ned til 10-20% i 2021 til 2023, med 0% i 2024 helt feil.
De beste prosentene, og de desidert beste absolutte økningen vil komme når flexiscope-inntektenebegynner å utgjøre en meningsfull andel av totale BLC-inntekter.

Det andre er at diagnostika-markedet er anderledes en terapeutikamarkdet.
Et godt eksempel er røntgenkontrast-midlet til Nycomed, og nå GE Healthcare bedre kjent som Omnipaque.
Nycomed fikk patent på dette i 1982! Tipper at flere på dette forumet faktisk ikke var født en gang da.
Ikke desto mindre selger GE mer av Omnpaque enn de noen gang har gjort, rekordmye. Og det til tross for at det er gått av patent for lenge siden. Omnipaque er gullstandarden rett og slett og GE tjener grisemye penger på Omnipaque, as in profit.

Det er faktisk flere eksempler på diagnostika fra den kanten hvor “eldgamle” produkter selger mer enn noen gang, og da med helt andre teknikker; MRI, ultralyd etc for visualisering.

Cysview-Hexvix kommer til å ha vekst til godt etter 2030. Mark my words! Og Cysview har en en mye sikrere posisjon enn Omnipaque “due to the drug - device-combination”.

Schneider sier det rett ut at flexiscope har et “tremendous” vekstpotensiale, og det er fordi han skjønner akkurat dette minst like godt som meg.

Edison begynte å skjønne litt av dette da de i forrige analyse flyttet peak sales fra 2020 til 2024. Jeg vil kke si at det gikk opp et lys for dem, det vil nok skje etterhvert, men de begynner å ane noe.

Jeg tror også mange av de som er litt avventende nå virkelig mener det, og at de rett og slett ikke ser de faktorene over.

For å si det litt enkelt, når man skjønner hvor det nå bærer hen er det selvsagt lett å bli litt grådig, særlig med den lille risikoen man utsetter seg for i forhold til rewarden. Jeg kjenner den følelsen nå faktisk. Og sånn sett hadde det vært fristende å nedtone dagens resultat.

Jeg synes det derimot er viktig å være ærlig i sin kommunikasjon, og skal selvagt innrømme at det er skal bli deilig å få rett. Skal bli en glede å plukke frem denne analysen om et par år.

24 Likes

«Getting five A’s is a home run». :grinning:

Meget solid og fremoverlent Schneider på fremleggelsen i dag.
Ambisiøs og målrettet.

Dette ser ut til å bli vanvittig bra!!!

4 Likes

manglet bare en Bellete der også så hadde det vært enda bedre

1 Like

Bra vekst, det er lett å se hvor selskapet er på vei :slight_smile:
noe skuffet over utplassering av skop, men det vil naturligvis være svingninger fra kvartal til kvartal.

11 flex skop er heller ikke dårlig, når det er 9 mnd ish siden launch, og et salg kan ta opptil 12 mnd.

Markedet likte tydeligvis det de så også :slight_smile:

6 Likes

Dahl leverte også en fin presentasjon av den økonomiske situasjonen.
Han fortjener «kred» for en ryddig, oversiktlig og ikke minst kortfattet fremleggelse.
Terningkast 6 i dag. :blush:

9 Likes

Nettopp snakket med en engasjert Dan etter Q-pres, han bekreftet det enorme potensiale til flexi som pr i dag utgjør en veldig lav andel.

De har kontinuerlige samtaler m både KS i Ipsen.

Måtte avbryte spørrerunden da
E24 stod klar for å intervjuue (makan), og deretter Var det et tett program for duoen i dag.

16 Likes

Transcript av Q1😊

https://finance.yahoo.com/news/edited-transcript-pho-ol-earnings-234205456.html

4 Likes

Dette lover så godt atte!
hentet fra transcript:

I would like to ask one question from the medical point of view. I’m a urologist and you are – the FDA approvement is dependent on the use of STORZ cystoscopes. Are you trying to loosen this connection because a lot of urologists they use other scopes and in the future, we could guess that a lot of disposable flexible cystoscopes will be used in the outpatient clinic.


Daniel Schneider, PhotoCure ASA - President & CEO [2]


Yes. So the short answer is yes. We’re talking both to Olympus and Wolf around entering into the US market with Blue Light Cystoscopes and then we are keeping eye as well on the disposal market, we see that as an opportunity as well into the future. So on all fronts, absolutely.

5 Likes
5 Likes

Favoritten til @Evilfreud :smiley:

Relevant for Photocure fordi det har vært et klassisk bear-argument at Hansson familien kunne være sårbare på likviditet.

2 Likes

Haha irriterende, jeg håpte på så dårlige tider at han måtte selge mer Photocure!
Heldigvis så kaster han ut 3/4 av overskuddet igjen som utbytte, så ikke mye å gå på om det blir dårligere tider igjen. Men om trenden snur nå så blir vel det overskudd på han fremover også, etter 3 år med tap.

Er jo litt interessant å tracke Fondsfinans sine disposisjoner i denne aksjen egentlig. De har tatt rimelig mye chips av bordet etter hvert som kursen har kommet seg etter nedturen da high seas og hunter hall dumpet aksjene sine samtidig.

Oppdatert topp 20 for photocure As per 07.08.17
Fondsfinans Norge 1.000.000 4,64%
Fondsfinans Global Helse 380.000 1,76%

Rank Investor Andel 31.12.2018 +/-
02 FONDSFINANS NORGE 4.48% 975 000
14 FONDSFINANS GLOBAL HELSE 1.08% 234 490
31 FONDSFINANS ASA PENSJONSKASSE 0.42% 92 186

Rank Investor Andel Verdi 20.05.2019 +/-
02 FONDSFINANS NORGE 4.18% 43 179 500 910 000
15 FONDSFINANS GLOBAL HELSE 0.92% 9 490 000 200 000
34 FONDSFINANS ASA PENSJONSKASSE 0.42% 4 374 225 92 186 92 186

2 Likes

Får satse på at eksponeringa er basert på dette utsagnet, og det ikke sitter en klam hånd over salgsknappen mens de prøver å generere volum.

2 Likes

28/05-2019 08:00:07: (PHO) Photocure ASA - Notice of an extraordinary general meeting 19 June 2019

1 Like

Einar Antonsen og Tove Lied Ringvold skal altså velges inn i styret i tillegg til det eksisterende styret. Begge har solid bakgrunn fra Corporate Finance/Bank. Mulig styret er for “tynne” på den biten fra før?

4 Likes

Sjog: Virker som de er interessert i å styrke denne biten med de to nye medlemmene i styret. Like spesielt det de skriver på side 7.
Samtidig har det kommet ønske fra selskapets største eiere om å få på plass styremedlemmer som i større grad kan ivareta aksjonærenes interesser.

5 Likes

Svært interessant formulering. Det kan tenkes at optimalisering av aksjonærverdier har vært et tema. Her er det mange muligheter gitt at inntjeningen følger det “skjemaet” mange forutser. Tilbakekjøp av egne aksjer, kvartalsvise utbytter etterhvert er bare to av mulighetene. Hvis de ikke er sterke på den fronten fra før er dette fornuftig.

2 Likes

Bare så det er sagt; tilbakekjøp av egne aksjer er jeg helt i mot.
Enten brukes pengene fornuftig i selskapet til å utvikle selskapet, eller så betales det utbytte.
Photocure drev tilbakekjøp av aksjer en lang periode, det førte ingenting med seg.

Synes forøvrig at dette er interessante tilvekster. Bakgrunn fra investment banking. Snakker vi fokus på å få inn flere større aksjonærer? Notering i US?

Uansett flott at Dan Schneider både er lydhør og proaktiv i forhold til aksjonærene.

5 Likes

Klarer vi å spikre hvem av storaksjonærene disse to eminente blårussene kan knyttes til?

Udelt positiv til styrking av styret herfra

1 Like