Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Politikk 4

Ser politikktråden er så spennende at vi fremdeles fordøyer politikk 3 :joy: så her kommer kapittel 4 in real time.

Anyways, her er en liten filmsnutt fra Canada som burde sette norske hoder litt i tenkeboksen også :slightly_smiling_face:

Statlig finansiert media i et demokrati. Er det fordelaktig? Vil kvaliteten på leverte nyheter holde en grei standard eller vil det, som med corona være helt vanvittig for tryggheten, rettigheter og friheter. Slapp av folkens eg vet svaret.

5 Likes
2 Likes

3 Likes


Føler dette går igjen overalt i sammfunnet nå. Om noen ikke liker en mening så må det kveles ned. Uansett om det er fra uskyldige ting som over til mer alvorlige ting.
#vågeSegÅargumentereMotElementiWoke

5 Likes

Paradokset med et venstrevridd samfunn er at man ønsker å få frem alle ytringer, som fører til at de som har spesielle men sterke ytringer kommer sterkt frem, starter å dominere og blokkerer rasjonelle ytringer.
Eksempel: Menn som konkurrerer som damer i toppidrett og gruser eksisterende kvinnelige verdensrekorder og statsministere som ikke tør å uttale seg i mot galskapen i frykt for de høyeste stemmene

5 Likes

Evt så er folk lei av st humortrådeb spammes ned med politiske ting som ikke er humor.

Jeg tenkte mer i de baner at det godt kunne passe i en egen tråd for de som synes det er humor. Pollen lagde jeg for å se hvor landet lå.

60/40 er ikke nok til at jeg føler jeg hadde rett. Får nok heller bare mute tråden. :sweat_smile:

Savnet bare mer innlegg som dette som fikk meg til å faktisk le. Memes 4 mental helse 2 - #505 av pleximus83

1 Like

Det går an å dempe/ignorere enkeltbrukere om man vil ha med seg de andre innleggene.

3 Likes

Begynner vi å se en trend? :stuck_out_tongue:

image

2 Likes

Støre varsler største bevilgning til Forsvaret siden andre verdenskrig (NTB)
Regjeringen vil legge fram en langtidsplan som sikrer de største bevilgningene til Forsvaret etter andre verdenskrig, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). – Norge har behov for å styrke forsvaret sitt. Vi har styrket det med 40 prosent siden vi kom i regjering, men nå må vi gjøre et større grep for flere år framover, sier Støre.

Han slapp selv nyheten fra scenen på sikkerhetskonferansen i München. Den nye langtidsplanen kan ventes på denne siden av sommeren, ifølge Støre. Den skal gjelde fra 2025 til 2028. Les mer

Høyre: Feil å regne inn Ukraina-støtte i norsk forsvarsøkning (NTB)
Høyre støtter regjeringens økte støtte til forsvaret, men sier det blir feil å regne inn de pengene Norge gir som militær støtte til Ukraina. Reaksjonen kommer etter at statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) lørdag varslet at Norge vil sikre de største bevilgningene til Forsvaret etter andre verdenskrig i den kommende langtidsplanen.

Støre slapp nyheten da han talte under sikkerhetskonferansen i München.

– I tallene Støre presenterer over økningene i budsjettet siden han overtok, inngår mange milliarder kroner til militær støtte til Ukraina. Den støtten er det helt riktig og avgjørende at Norge gir, men det gir ikke et presist bilde å regne pengene inn som en økning av det norske forsvarsbudsjettet, sier Høyres utenriks- og forsvarspolitiske talsperson og leder av Stortingets utenriks- og forsvarskomité, Ine Eriksen Søreide. Les mer

Jonas du Jonas…

6 Likes

Ikke den beste kandidaten? Nei, men det spiller ingen rolle i Arbeiderpartiet.

9 Likes

Ap og Sp stemte ned den fine rusreformen til Høyre og Venstre. Nå kommer de med denne skiten:

I dag følger ikke politiet opp besittelse og bruk av narkotika. Vi ser på hvilket rom det er for å endre det. Da blir det lettere å finne ut hvem som driver med salg og import av narkotika, mener hun.

Skal de spane på rekreasjonelle brukere? Skal de få makt til å ransake mobilen din?

3 Likes

Samtidig som de 2 største grensovergangene fra Sverige til Norge står pip åpne :rofl:

Ikke ofte det er tollkontroller lenger :man_shrugging:

Det fikk PST/Økokrim og etterretningstjenesten da de fikk lov til å systematisere norsk internett-trafikk i en database og gjøre informasjonen søkbar for seg selv for litt siden. Så får vi bare krysse fingrene for at de tar det ansvarlig i bruk og sikrer det ekstremt godt mot “utro tjenere” og eksterne trussler. Jeg har mine tvil og var og er derfor sterkt imot at det lovforslaget gikk igjennom. Men nå er vi da dessverre der at internett igjennom norske firmaer overvåkes og det kan tas ut lister og søk om alt man skulle ville vite, rent praktisk kan politiet nå søke opp hele din internetthistorikk relativt lett om de skulle trenge det.

3 Likes

Svarer deg her @Altiexiles

Hva er det som lukter av sosialisme her?

Som en digresjon kan det nevnes at Anselme Polycarpe Batbie (1828-87) uttalteat: “He who is not a republican at 20 compels one to doubt the generosity of his heart; but he who, after 30, persists, compels one to doubt the soundness of his mind.”

Med utviklingen av velferdssamfunnet så har disse aldergrensene blitt flytte opp, og Churchill er ment å ha sagt at “If a man is not a socialist by the time he is 20, he has no heart. If he is not a conservative by the time he is 40, he has no brain”.

Som kapitalist så er det viktig å være åpen for at en rettferdig fordeling av det overskuddet som skapes av hver enkelt arbeider blir fordelt på en måte som balanserer eiernes investeringer og risiko opp mot den enkeltes arbeidsinnsats. Uten en slik fordeling får man et samfunn i ubalanse, og det tjener ingen.

6 Likes

Godt sagt! Det er rart med det, men føler Norge klarte dette bedre for 50 år siden enn nå. :crazy_face:

5 Likes

Jeg tenker det var sterkere nasjonal styring og eierskap av mange av produksjonsfasilitetene den gangen, men produktiviteten var alt annet enn god. Eksemplene er mange, men overgangen fra statlig til privat eierskap har tjent oss godt.

Nå roper Statnett-sjefen varsku.

– Vi har ekstremt god råd, som har råd til la være å ta inn over oss hva energi faktisk koster, sier Tonne til Stavrum & Eikeland

Overbetalte faen av et kvinnfolk.
Blir kvalm av alt oppgulpet til eliten i dette fortapte landet. :fu:

15 Likes

HOLY SHIT

– Dette er toppen av et isfjell. Tallene er heller på den lave siden enn på den høye siden, sier rikspolitimester Petra Lundh på en pressekonferanse, ifølge svenske Expressen.

Politiet har kartlagt årene 2021 til 2023, «med vekt på 2023», skriver avisen.

Utrolig viktig at vi i dette naive nisselandet jobber proaktivt for å stanse liknende utvikling her, og at vi samtidig ikke importerer vold og terror fra vårt naboland.

10 Likes