Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Russland/Ukraina debatt 4

joda, og tallene til oryx fungerer vel også som et gulv, selv om noe dobbelttelling kan forekomme der også.

De har en god del BTG-er i Belgorod. Spørsmålet blir jo hvor kampdyktige disse er. Hvis det bare var å sette inn disse, så hadde de neppe trukket seg tilbake fra Kharkiv. Det eksponerer flanken for Izium-angrepet. Det andre spørsmålet er jo hvor komplette er disse BTG-ene? Samtidig, Russland har mye folk og materiell. Spørsmålet er jo til en stor grad kampviljen.

De ukrainske tallene er sannsynligvis den øvre grensen av tap. Oryx sine tall på den andre siden er den nedre grensen. Sannheten ligger et sted i mellom.

1 Like

Passer kanskje bedre under Memes, men den er for god til å gjemmes bort der:

1 Like

Nå har RAF et kampfly oppe over Latvia med fligthnummer PSYCHO25 som flyr full fart mot RU. sabelrasling?

3 Likes

Amerikansk etteretning og andre har også sagt at BTG er dårlig betegnelse på størrelse nå siden de fleste BTGene er svært redusert i antall vogner, menn og utstyr.

1 Like

Jeg leser i en kronikk av Harald Stanghelle, at det i hovedsak er USA og Vesten som uttrykker tydelig støtte til Ukraina, og at den manglende støtten ellers blant annet har å gjøre med USAs selvoppnevnte rolle som verdenspoliti. Dersom nå krigen fortsetter å utvikle seg dårlig for Russland, samtidig som USA øker sine våpenleveranser til Ukraina, vil vi kunne komme i en situasjon hvor USA indirekte vil styrke sin negative posisjon i mange ikke-vestlige land og at vi slikt sett får en enda mer polarisert klode?

Evt omvendt. Flere vender seg bort fra Russland og Kina som diktator senter i verden og vender seg mot USA og demokratiet?

1 Like

Det er jeg usikker på om skjer, og kanskje spesielt om Russland ydmykes, da har man virkelig fått en skadet bjørn på verdenscenen som kan værende troende til mye, og som kan få en del sympati rundt om på kloden. Jeg tror ikke man skal undervurdere det Vesten-hatet som finnes rundt om i verden.

Alle vil være med den sterke siden. MAn har trodd Russland var sterk. Det er de ikke.
Spørsmålet mange stiller seg nå er hvor sterke Kina egentlig er.

Hvis man knekker Russland økonomisk, som har forberedt seg i 10år for å motstå en knekk. Da er det kun USA og vesten som gjelder etterpå.

3 Likes

For 500 år siden hang vesten etter - bak arabiske land og østen. De siste hundreårene - særlig fra 1700 tallet og fremover har vi hatt en utvikling her som de andre landene ikke har sett maken til. Disse landene kan likevel takke oss for teknologiske fremskritt som telefon, bil, fly, sykehus, medisiner osv. osv. Utakk er verdens lønn.

Jeg må moderere meg: koloniserte land mistet sin eksisterende samfunsstruktur og ble rasert av koloniseringen - de naturlige hierarkiene ble rasert og erstattet med kaos. Veldig mange land ble kolonisert.

1 Like

Usikker, Kina har jobbet i det stille med å posisjonere seg rundt om i verden. se f.eks hva som er i ferd med å skje på Salomonøyene, så jeg tror også Kina må regnes med i en Ukraina-epilog.

Ja kina har jobbet hardt. Men de satte kaffen i halsen når Europa plutselig våknet.

I deres verden var det dem og Russland mot USA. Nå er Plutselig Europa sammlet og militariseres.

Og russland er ikke en supermakt. Så da er det Kina mot Europa og USA. en kamp kina ikke kan vinne.

Igjen ser det ut som demokratiene vinner :wink:

Husk at de fleste regimene som henger mot kina er korrupte.

8 Likes

I boken Sapiens av Yuval Noah nevnes også samferdsel, spesielt utbyggingen av jernbanen, som en årsak til Vestens vekst.

2 Likes

Mobilitet er viktig for utvikling.

Så alle partier som er imot veier og sånt, de er farlige.

Fatter ikke at vi ikke bygger mer jernbane i norge og enda mer vei. Importer 20.000 øst europere. vi har jo cash til det. ( total avsporing menn).

5 Likes

Det er i avsporingene perspektivene ligger.

Infrastruktur er viktig - det kan utnyttes i krig da… når bombes trafostasjonen i Belgorod eller Krim-broen?

A)

The other possibility is that we’re seeing the leading edge of a loss of will on the part of the Russian Army. Multiple reports have indicated that combat refusals were reported and there was an unauthorised retreat.

B)

It could be that it was a decision to withdraw from a no-win situation and to use the troops in Donbas to more effect. In that case, it will signal that Russia’s war aims have been reduced to annexing Donbas (see Russia Is Creating Facts on the Ground to Support Annexing Eastern Ukraine). The tactical withdrawal of troops from Kharkiv will also return territory under Ukrainian control to Donetsk Oblast and give Moscow a bargaining chip for any future negotiations.

Ikke uening, men kanskje ikke det beste eksemplet i denne sammenheng?

Nei, det kan kanskje se sånn ut, men hva protesterer de mot. Kinas planlagte base på øyene eller noe annet Kina-relatert.

Rent folkerettslig ser de fleste land at her har Russland begått et gedigent overtramp. Det viser også avstemningen i FNs hovedforsamling.
Noe annet er det med sanksjoner. Det koster. For de fleste av verdens land er det mest økonomisk smarte å ikke legge seg ut med noen av stormaktene.
Økonomiske sanksjoner er en luksus forbeholdt rike land i Vesten.

Derimot er det antagelig en riktig observasjon at verdens fremover blir mer polarisert og regionalisert.
Vil tro Kina er den stormakten som mest av alle frykter at markedet stykkes opp, og at det blir mer vekt på selvberging og stabile og gode forsyningslinjer.

8 Likes