Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Russland/Ukraina debatt 4

Eksportinntektene er viktigst for å handle inn varer fra utlandet og å kjøpe tjenester (i aller videste forstand).

Det som trolig merkes mer direkte, er at inntekten fra MVA gikk ned med langt over 40% i høst. (De glemte å utelate merverdiavgift fra statistikken.) Her er det rubel-økonomien som stopper opp. Inflasjonen er allerede høy, så de kan ikke øke pengemengden så veldig mye. I praksis betyr det færre rubler inn, både lokalt og sentralt.

3 Likes

Fra Dagbladet:

Putin i krig mot hele verden

2 timer siden - 10:49

Onsdag uttaler veteran og høylytt Putin-motstander Vitaly Votanovsky til den uavhengige nettavisa The Moscow Times at han mener at Russlands president er en idiot som har vendt hele verden imot sitt eget land.

  • Putin ødela Russlands mobiliseringsmuligheter med sine egne hender, og nå har denne idioten rotet seg selv inn i en krig mot hele verden, sier Votanovsky til avisa.

  • Han har skapt omstendigheter som gjør at vi ikke kan vinne.

Avisa skriver at Votanovsky har blitt anholdt en rekke ganger siden Russland innledet invasjonen 24. februar.

5 Likes
3 Likes

RU skjøter på elendig økonomi ved å ulovlig inkassere og videreselge fra ukrainske kornlagre i besatte områder… 5 milliarder er nevnt i media…

3 Likes

Det hadde forresten ikke forundret meg hvis det som fører til opprør hos russiske soldater i Ukraina er at de ikke får betalt. Det er nok politisk mindre risky enn å gjøre opprør fordi du ikke liker krigen. :stuck_out_tongue:

5 Likes

Mye Jeffrey Sachs prat i en annen tråd hvor det ikke hører hjemme men… hør her han har jo hatt samme linjen allerede før krigen og tilpasser seg ikke til krigens gang. “Ukraine will be destroyed in the coming weeks” ble det sagt akkurat når det snudde og man fikk tilbake Bucha osv.

2 Likes

Ina Holst Pedersen Kvam, forsker ved Seksjon for sjømakt og ledelse ved Sjøkrigsskolen, sier at skolen har advart om de russiske skipene i flere omganger
(og justisministeren mener vi må tillate at russerne får scanne alle de viktige installasjonene i Nordsjøen for at de skal ville samarbeide om fiskeressursene i Barentshavet?)
(Men må legges til at dette skal ha skjedd på Ernas vakt):

image

image

8 Likes

USA bryr seg ikke det minste om russiske trusler ,de svaret med og sende mer våpen til Ukraina.

12 Likes

Vi får besøk av storebror…
EU vil ha pristak på gass og bruke sin markedsmakt for å presse Norge

EU vil bruke sin enorme markedsmakt for å presse gjennom et pristak på gass. EU peker på Norge som den viktigste forhandlingsmotparten.

Jeg lurer på hva de skal presse oss med?

8 Likes

Tror russerne vil oppdage når amerikanerne er deltager i krigen. De bør håpe det aldri skjer.

13 Likes

alr dette må jo provosere en desperat atombombe fra Putin, ett eller annet sted… han er jo verdenskjent for å gå en vei… det er å eskalere kriser i alle mulige akser

1 Like

Nå er det vel ikke AS Norge som selger gass til EU, men de enkelte selskap.
Støre har antydet at en løsning kan være at EU inngår langsiktige fastprisavtaler med selskapene til da noe redusert gasspris.

5 Likes
2 Likes

Så lenge markedsmekanismene er inntakt så er det med gassen som med elkraften…
Den går dit man får best betalt for den.
Med mindre Tyskland, med sin egen skadeskutte energipolitikk, vil betale markedspris så får de nok ikke mye gass fra Norge. (Med mindre Støre inngår noen “spesialavtaler” da, og det gjør han sikkert slik han har gjort med den tyske jernbanen…)

1 Like

Olga ledet en håpløs seanse… hvor mange av deltakerne i studio var klar over den underlegne situasjonen gutta i foxholes har over hele ruski frontlinjen

1 Like

Det er jo snakk om EU, ikke Tyskland alene.

Man skjønner at tapene til RUS er høye når UKR har infiltrert bakområdet dems og kan angripe ubeskytta transporter.

2 Likes

Ganske brutal den videoen der…. Bare så det er sagt

1 Like

Har ikke sett videoen og bildene viser at noe har skjedd men du slipper alle de brutale detaljene.

1 Like