Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

SoftOx Solutions 2021-2022

De hadde vel neppe deltatt hvis de ikke ønsket produktet og dersom det blir vellykket,noe alle antagelig regner med, så trenges det vel knapt noen forpliktelse :grinning: Men dette kun mitt resonnement,ikke bygget på facts.At dette blir stort hvis man lykkes er det vel liten tvil om og synes som de har kommet langt slik at risikoen ikke er overveldende sammenlignet med vanlig medisinsk testing.

2 Likes

Lurer på hvor lenge Softox må holde på til de slutter å spekulere om det virker…?

Sitat Hermanrud:
– Om produktet deres funker som de sier er spørsmålet om det egentlig burde være en kursøkning på 3.000 prosent, heller enn 30. Jeg vet bare at det spekuleres i om det har noen effekt, sier han.

2 Likes

Du har ett veldig godt poeng.

Kanskje dumt å begynne sammenligne, men Moderna hadde aksjekurs 23-24$ før Covid… nå står den i ~273$, dvs MCAP over 110 milliarder $!

Må sies at om SBE og SIS virkelig fungerer, og kommer ut i markedet, er dette så utrolig mye større enn en covid-vaksine.

3 Likes

Har vært med lenge. Det siste halve året har jeg dratt en parallel til Tesla i tilfellet Softox.

Parallellen er at er de begge forstyrrer et veletablert konsensus rundt hvordan ting skal være. Softox er for pharma det Tesla var for bilindustrien - et forstyrrende element som rokker ved det fundamentet som alle de ledende aktørene er tuftet på.

Dette fundamentet tjener markedslederne godt, og endringsviljen preges av sendrektighet og motstand. Det er konservative bransjer, det er samarbeid aktørene i mellom (ingen ønsker kvantesprang, men å melke hvert utviklingstrinn lengst mulig), og det pyntes og påvirkes med slagord som «Vorsprung durch Technik», mens de i realiteten akterutseiles av et lite og visjonært fagmljø.

Gigantene ikler seg plankedressen til slutt. Narrativ rakner. Spørsmålet er om opinionen kommer utfordreren til unnsetning i tide. Overlever det etablerte narrativet eller ikke.

Nå har vi alle sett hvordan Teslas verdsettelse har økt de siste to årene (kanskje litt vel friskt vil noen mene!), men i årene før var det en lang ørkenvandring og flere ganger tett på konkurs. Så skal man selvsagt heller ikke underslå at Tesla har hatt god medvind de senere årene av det grønne skiftet samt en nærmest religiøs fanskare i aksjonærbasen.

Parallellen til Softox er på mange måter slående. Man kan - uten å konspirere - anta at det har vært innslag av lobbyvirksomhet fra etablerte bransjer. Den mest åpenbare da KEMI først ga tilsagn for godkjenning i tolvte time, for deretter å trekke det tilbake noen måneder etter. Spesielt når man etterhvert har blitt kjent med grunnlaget for tilbakekallet er det vanskelig å se for seg andre utslagsgivende faktorer.

Slike utsettelser er finansielt svært vanskelige å overleve for gründervirksomheter.

Men det er lys i horisonten.

I kjølvannet av pandemien ser vi konturene av hva økt interesse for antibiotikaresistens (bakterier) og virusinfeksjoner kan lede til. Fra et søkelys som har streifet tilfeldig innom kan det nå virke som om media i større grad retter fokus mot disse temaene, og hvor begrenset verktøykassen vår er.

Det vi kan si med sikkerhet er at når media fokuserer på tidsriktige enkeltemner, da kommer de folkevalgte raskt på banen. Spesielt i saker hvor de øyner muligheten for omtale i positive ordelag, og især hvis de kan vise til hvordan det aktivt jobbes med en løsning. Og her tror jeg noe av nøkkelen til Softox gjenfødelse kan ligge.

Se for deg følgende scenario. Hastemøtet Softox har bedt om. Jeg antar at SIS er tema. De ønsker finansiering og parallelle løp på fase 2 og 3. Staten finansierer utviklingen - i retur får de lovnader om arbeidsplasser og norsk produksjon.

Involverte politikere og regjeringen som helhet vil skinne innledningsvis, de vil skinne underveis, og de vil stå med gullskrift i historiebøkene om studiene er suksessfulle.

Dette er ikke utenkelig.

Softox har en portefølje av produkter tuftet på kroppens egen forsvarmekanisme. Og de har patentert det. BP har etter hva vi vet foreløpig ikke bedt om en plass ved bordet. Hvis jeg ser Softox i kortene tror jeg de forsøker seg på løsningen jeg skisserer over med statlig finansiering. Det ville vært et gullegg for alle involverte. Vi har sterke fagmiljøer i landet og penger er ikke en begrensning. Da hopper de elegant bukk over emisjonsspøkelser, og kan med enkelthet hente inn den tiden de har tapt på utsatte studieforløp de siste to årene.

Alternativer er skissert av andre bidragsytere her inne flere ganger. Lisensiering er mest nærliggende.

OK. Dette ble langt. Utgangspunktet mitt var egentlig bare å formidle at Softox blir behandlet slik Tesla ble det. Markedet tror ikke på dem, og markedsaktørene er fornøyde med bunnlinja si og fordelingsnøkkelen.

Mercedes var tidlig inne i Tesla. Det samme var Kiltoclean i Softox.

La oss tro Softox er pharmaens Tesla.

45 Likes

Noe av det beste jeg har lest på lenge, takk for innspill og synspunkt. :+1:

Han kan vise til studier de har gjort som backer opp påstandene hans.

2 Likes

Helt enig i alt, takk

Men selv bare med overflate- og hånddesinfeksjon samt SWIS, produkter som vi VET virker,er dette stort og så kommer meget gode muligheter på resten som en kjempebonus.

4 Likes

Fint første innlegg. Velkommen til oss.
Uenig på to punkter:

  1. Sikting til lobbypress fra etablerte aktører mot KEMI. Tror det bare er byråkratisk piss og ikke noe mer.

  2. Hastemøte med klima og miljødep. Tror det handler om tolkningen av EU kommisjonens lover.

10 Likes

De finnes og for alt vi vet kan det hende at faktaopplysninger ble nevnt, men utelatt.

“Samtidig har forskerne i deres indledende forsøg med behandlingen også set, at den virker intracellulært, hvilket indikerer, at den også kan benyttes til infektioner, hvor virus og bakterier er trængt ind i kroppens celler.”

7 Likes

Ja,resultatene kan ikke offentliggjøres før fase en er ferdig, uttalelsene som har kommet så langt er bare en pekepinn. Så her må en vel bare gjøre seg opp sin egen mening.

Fase 1 vil nok heller ikke fortelle noe som helst. Skal tross alt kun finne ut om SIS er trygt å inhalere. Forsøkene på minigris sier derimot en hel del, selv om det åpenbart bare er indikasjoner.

4 Likes

Fase 1-resultater kan nok deles underveis, men dette er altså forsøk på friske frivillige, så det eneste man måler er om dette er trygt for mennesker å innhalere.
Antagelig begynner man med små doser først for deretter å øke mot den ønskede dosemengde. (ofte 3 personer på hvert dosenivå uten at jeg vet om Softox gjør det slik(?))
Det er for øvrig normalt for prekomersielle selskap å slippe melding for hver gang de får tillatelse til å øke doser av en IDMC (Independent Data Monitoring Comittee) som følger med på uttestingen. Det er jo ikke sikkert Softox gjør dette, men synes absolutt de burde det.

6 Likes

Mener det var snakk om totalt 56 pasienter i forsøket.

et indlæggelsesbesøg på enten ét eller fem døgn (afhængig af om du deltager i en af tre enkeltdosisgrupper eller om du deltager i en af fire flerdosisgrupper) og et opfølgende besøg 2 eller 3 dage efter, at du modtog den sidste dosis af forsøgsmedicinen.

Under indlæggelsesbesøget vil du enten modtage en enkelt dosis af forsøgsmedicinen (enkeltdosisgrupperne) eller én daglig i fem dage eller to eller fire daglige doser af forsøgsmedicinen i 4 dage plus en dosis om morgenen på dag 5 (flerdosisgrupperne). Lægemidlet inhaleres ved hjælp af et forstøverapparat. Inhalationen foregår via en maske og tager op til 15 minutter . Under inhalationen skal du trække vejret ind gennem næsen og ånde ud gennem munden.

Forsøget er blindet, så nogle forsøgspersoner vil få aktiv medicin, mens andre vil få inaktiv medicin (placebo).

I løbet af forsøget vil du få udført en række rutine helbredsundersøgelser , deriblandt objektiv undersøgelse, måling af puls og blodtryk, iltmætning og kropstemperatur, EKG, blod- og urinprøver, lungefunktionsundersøgelser.

2 Likes

Litt usikker på hva du svarer på og om det er relevant men dette er i utgangspunktet ikke pasienter men kun forsøkspersoner. Pasienter kommer først inn i bildet i neste fase.

Svarte egentlig ikke på noe, tenkte det var like greit å slenge på antall (forsøkspersoner) da det sikkert hadde blitt spurt om antallet likevell😉

Donald Trump, 2020: «… And then I see the disinfectant where it knocks it out in a minute. One minute. And is there a way we can do something like that, by injection inside or almost a cleaning?»

Geir Almås, 2021: «Vi skal desinfisere lungene slik man desinfiserer hendene»

:joy:

5 Likes

Vi kan hyre trump som vår PR mann. For en dekning vi ville fått da, Trump hadde også tjent på dette ved at han kan endelig si at han hadde rett allikevel :grinning:

2 Likes