Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Circio Holding ASA (CRNA) - tidl: Targovax (TRVX) 1

Det kan du jo gjøre likevel som et forfriskende innslag. Fyll på med nødvendig stimuli til frokost så går nok det bra skal du se :grinning:

4 Likes

Læste lige CrnA poster på hjemmesiden. Det er altså ganske spændende, hvad der “breakes” 18. april af Thomas Hansen. Håber BP er ligeså begejstret som EW og IG🙏

6 Likes

Legg bort påskekrimmen. Mest om RNA/Neuroscience, men interessant likevel. Både om teknologien og veien videre.

3 Likes

Spent på om Targovax klarer å stå opp fra de halvdøde etter påske,får vel muligens litt svar 18/4 om cRNA

Det er bare 11 dager til 18 april og circRNA - circAde - presentasjonen i USA.

Den posteren som skal offentliggjøres der kan bli en Game Changer for aksjonærene i Targovax.

1 Like

Jeg regner med at fleste har lest teksten relatert til posteren og vurdert hva slags type ny, groundbreaking info man kan få ut av det?

https://www.abstractsonline.com/pp8/#!/10828/presentation/5271

In recently performed phase I/II clinical studies, we have demonstrated successful delivery of vectorized transgene-encoding mRNA payloads to solids tumors with substantial clinical benefit.

In patients, persistent and prolonged transgene expression correlated with positive clinical outcome, and thus temporal expansion of the transgene expression profile is expected to improve the therapeutic benefit even further.

Recently, circular RNA (circRNA) has been discovered as a novel class of endogenously expressed RNA. CircRNAs, in contrast to mRNAs, are resistant to exo-nucleolytic decay which results in high intra-cellular stability and persistent expression within cells. Therefore, circRNA-based systems serve as an interesting new technology towards prolonged effects of treatment.

Here, we show that our proprietary vector system, circAde, allows high expression of circRNAs through spliceosome-dependent biogenesis.

By comparing the protein output from circAde and mRNA-based vectors, we show that the circAde-system out-performs conventional mRNA-based design, both in terms of transgene yield and temporal sustainability of expression.

Moreover, using a panel of proof-of-concept-reporters, we show that certain design-features greatly influence the circRNA production and subsequent protein expression from the vector.

Without the 5’cap, circRNAs are dependent on IRESs (internal ribosome entry sequences) for effective translation.

By conducting two orthogonal IRES screens on 1000+ putative IRES elements, we have identified the most effective IRES sequence in melanoma and lung-cancer cells supporting effective circRNA production and high-yield protein expression, thereby improving our circAde vector system even further.

Our results open a new platform towards development of novel, more effective strategies for the treatment of cancer and other settings in which durable transgene expression is desirable.

25 Likes

Jeg læste tidligere nedenstående artikel og fandt den ganske relevant (læs: opløftende), da TRVX p.t. arbejder på at realisere potentialet i circRNA, en teknologi der tilsyneladende har væsentligt større potentiale end mRNA.

Det åbenlyse fokus fra BP kan være en pointer i retningen af selskabets muligheder, hvis der kan leveres underbyggende data. Altså, når og hvis TRVX formår at fremvise data, der underbygger teori og påstande om leverance direkte i celler (via ONCOS) samt væsentligt længere virketid i cellerne (circRNA vs mRNA), så bliver det spændende at se interessen fra BP.

Jeg finder det særligt interessant at Moderna, et stort BP selskab, taler varmt om mRNA, en teknologi der tilsyneladende pushes som værende nyskabende, men allerede er tangeret af circRNA (og hvor TRVX som bekendt er ledende, ifølge selskabets egne udtalelser).

Inden 2030 er det meget sandsynligt, at vi vil have vacciner mod sygdomme, vi ikke tidligere har kunnet vaccinere mod.

Herunder forskellige kræftformer.

Det vil være banebrydende, og det vil potentielt redde millioner af liv.

Sådan siger Paul Burton, cheflæge i medicinalfirmaet Moderna, som blandt andet stod bag én af de coronavacciner, mange danskere blev tilbudt og vaccineret med.

Det skriver The Guardian.

I dag arbejder Moderna blandt andet på at udvikle en vaccine mod forskellige former for kræft.

»Den vaccine kommer, og den vil være yderst effektiv og redde mange hundrede tusinde, hvis ikke millioner, af liv,« siger Paul Burton til The Guardian.

Grunden til, at man allerede i dette årti forventer at få sådanne vacciner klar, skyldes den viden, man tilegnede sig i udviklingen af den såkaldte mRNA-teknologi i kampen mod covid.

Tidligere har også vaccineforsker Aneesh Thakur fra Københavns Universitet fortalt, hvor stor betydning mRNA-teknologien kan få for lægemiddelindustrien i de kommende år og i udviklingen af nye vacciner.

En kræftvaccine baseret på mRNA-teknologien fungerer ved at alarmere immunsystemet, såfremt man har cancer, hvorefter immunforsvaret vil begynde at bekæmpe kræftcellerne, skriver The Guardian.

Således giver teknologien helt nye muligheder for at helbrede sygdomme:

»Jeg tror, at vi om ti år vil nærme os en verden, hvor vi kan identificere den genetiske årsag til en sygdom og relativt enkelt fjerne den ved hjælp af mRNA-baseret teknologi,« siger Paul Burton:

»De seneste måneder har lært os, at hvis vi engang troede, at mRNA kun var egnet til infektionssygdomme, eller kun mod covid, så ved vi nu, at det bestemt ikke er tilfældet.«

12 Likes

Takk for info. Deler dine synspunkter og det er meget spennende tider for T aksjonærene.

2 Likes

Kan dette bety noe annet enn data fra in-vivo ?

Mine egne skriblerier fra Radforsk episode 261 om Targovax med EDW. Medio mars.

Stockholm er nå vår viktigste HUB og kjernen for det vi skal drive videre fremover. Vår strategi er å teste ut vårt teknologiske konsept i flere POC`s; hvor og i hvilke applikasjoner vil det fungere best. Vi tenker først og fremst på et produkt for kreft og solide svulster så raskt som mulig, men feedback fra markedet (investorer og legemiddelselskap) er også hva annet/mer (potensialet i plattformen) kan denne teknologien brukes til ? F.eks om det er mulig å bruke konseptet vårt til å lage vaksiner eller om teknologien kan være attraktiv innenfor genterapi.

Målet vårt - vi ønsker å vise at vi har plattform potensiale som vil virke i flere systemer/applikasjoner/vektorer. Vi begynner med et virus/oncos-lignende set-up, men vi er godt i gang med å teste andre løsninger. Når det gjelder spørsmål om IP, så er vår kjerneteknologi det DNA-fragmentet/oppskriften som vi setter inn i en vektor som genererer cRNA i pasienten. Søknaden om patent på dette designet (som det aller viktigste) er sendt. Dette designet er agnostisk i forhold til hvilken vektor vi bruker, så nå kan vi utforske hvor vi skal plassere det.

Vi begynner med virus (oncos) der vi har kommet lengst, men vi ser etter andre løsninger også. Når vi sier å akselere så er det det vi mener, å teste ut potensialet i plattformen og gå bredere i antall systemer og applikasjoner. Som at vi f.eks ser på muligheter innenfor vaksinefeltet som vi allerede er i gang med å teste ut i flere dyreforsøk. Det er krevende å utvikle vaksiner mot infeksjoner og ikke noe som Targovax skal fokusere på med det aller første, men vi vil dokumentere at konseptet fungerer pre-klinisk på vaksiner, og at en partner kan ta dette videre gjennom en avtale. Vi ser aktivt etter flere slike sykdomsområder hvor vi kan undersøke hvor godt teknologien vil virke.

På kort sikt er det cRNA som er spennende. For å hente penger så må vi ha noe å selge. Vi må bygge en teknologi som er beskyttet og et team som kan levere. Vi har en klar strategi på hvilke patenter som skal inn. Vi vet hvilke de 4 neste er. Målet er å sende 2 nå snart (mars/april), og så kommer det ett til ganske snart. Når vi har disse 3 (4?) Inne, så har vi dekket opp de fleste kjerneelementene i konseptet vårt. Parallellt med det så har vi satt i gang de første in-vivo forsøkene våre (dette funker veldig bra i celle-kultur), men det er noe annet i et biologisk system. Vi har derfor satt i gang POC-studier som handler om at vi oppnår en fordel sammenlignet med mRNA, at det funker, og at vi kan lage cRNA i en mus. Dette er eksperimenter som sammenligner head-to-head mot mRNA, og for å se om det vi ser in-vitro kan overføres til in-vivo.

De første resultatene vil vi ha i løpet av Q2 (mai/juni), men det er ikke sikkert at det er data som på det tidpunktet gir mening og som vi kan kommunisere, så det kan være at vi er nødt til å følge opp/endre eksperimentet, eller at vi finner noe helt genialt som vi må patentere. I tillegg så må vi ta hensyn til konkurranseelementet/IP. Det er først en gang etter desember 2023 (første søknad sendt desember 2022) at innholdet i patentsøknaden(e) vil bli kjent. Vi jobber med vår patentadvokat ZSP som også er patentadvokaten til Biontech, og de er allerede dypt inn i mRNA. En god diskusjonspartner for oss og vår patentstrategi. Sammenlignet med Laronde og Orna (3-4 år før noe ble annonsert) så har vi kommet langt på meget kort tid, men vi må balansere mange forhold og interesser når det gjelder kommunikasjon til markedet.

Når det gjelder tidslinjer så er det vanskelig å gjøre noe med tidspunktet for å komme til klinikk. Den ambisjonen er allerede aggressiv. Med akselerasjon så mener vi å gå bredere ut, vise plattform potensialet, teste flere applikasjoner og gjøre oss attraktive for flere samarbeidspartnere. Vi guider ikke på avtale. Det er umulig, men når det er sagt, når vi har kjerne IP på plass (1H-2023) og en in-vivo pakke som er sterk nok, i teorien i midten av året men med forbehold om at vi kanskje må repetere/endre noen eksperimenter, da har vi en samlet pakke som det er mulig å gjøre avtale på/diskutere lisensiering og/eller samarbeid. Det er noe vi vil utforske/gjøre. Med en lang prosess på +6 mnd så er q4/2023 det tidligste tidspunktet for en avtale, men i løpet av 2024 bør det være realistisk at vi får til en avtale.

Vi kommer med mer data/informasjon etterhvert, men der vi kanskje ikke har vært tydelige nok, er at vi allerede har et design på DNA-fragmentet/den genetiske kassetten som vi bruker og som vi vet fungerer, også i flere vektorer, og som er veldig effektiv og genererer cRNA i celler, og som er meget effektiv til å uttrykke proteiner (bedre enn mRNA).

Vi har allerede et cRNA design som er bedre og som slår mRNA head-to-head. Dit har vi kommet, og meget raskt pga kompetansen som vi besitter (f.eks T Hansen), og som vi ellers ville brukt 3-4 år på å finne ut av. Vi har, og kan derfor ta raske og gode beslutninger.

Edit:

Når han sier flere/ulike typer vektorer så faller jeg litt av lasset. Altså noe annet enn virus/oncos, men hva annet er det selskapet i så fall kan dra frem fra egen skuff ? Er det kun en ide/et konsept, eller er det noen andre med på lasset ?

20 Likes

Håper virkelig presentasjonen 18/4 får opp interessen for aksja på en positiv måte

Jeg vet ikke om det er delt tidligere:



https://www.researchgate.net/publication/369804408_Abstract_5335_circAde_a_circRNA-based_system_for_prolonged_and_more_effective_treatment_of_cancer

(@theroger har sikkert lagt dette ut for 14dager siden)

7 Likes

Posteren og presentasjonen kommer 18 april. Posteren skal bli lagt ut på hjemmesiden til Targovax.

5 Likes

Blir tungt for Atlas å bli kvitt noen aksjer når en ser omsetningen for tiden.

1 Like

Vi nærmer oss pakken som selskapet hevder det skal være mulig å høste litt frukter av - kjerne IP+In Vivo data. I tillegg så har vi poster i neste uke, og ytterligere presentasjoner før Q2 ebber ut. Så det er neppe lenge igjen før volumet tar seg opp, og sporene etter Atlas blir mer markante enn i dag. Mer nytt om TG+Kina må vi sannsynligvis fortsatt vente på.

T. Hansen skal presentere i Boston medio mai. I den forbindelse så vises det foreløpig til In Vitro.

5 Likes

Årsrapport 2022 skal komme i morgen.

Siden det ikke skjer så mye spennende akkurat nå. Stille før stormen ? Noen som tør spekulere i hvilke andre sykdomsområder som Targovax allerede kan være i ferd med å studere nærmere ? Som f.eks innenfor genterapi og bruk av non-virale vektorer i tillegg til det som allerede er nevnt om vaksiner. Hvem kan i så fall være lysten på CircAde som et verktøy mer enn noen andre ?

I så fall, er det en kortere og mindre kostnadskrevende vei frem til et endelig produkt ?

Targovax skroter kvartalsrapportering

Bioteknologiselskapet Targovax opplyser i en melding om at selskapet fremover vil rapportere resultater på halvårlig basis.

Frem til nå har selskapet rapportert resultater hvert kvartal.

Ifølge Targovax blir endringen gjort som følge av « fokus på ressurser på forskning og utvikling»

Neste oppdatering fra selskapet kommer 30.juni.

3 Likes

Akkurat det rasjonalet henger jeg ikke helt med på.

1 Like

Enig, ikke så mye på grunn av det finansielle, men mer pga oppdatering på det operasjonelle.

På bristende grunnlag så kan man jo dessverre tenke at selskapet er bakpå i forhold til fremdriften når det gjelder det pre-kliniske og In Vivo data. Synes jo f.eks at det er litt merkelig at Atlas foreløpig holder fingrene av fatet når det gjelder konvertering.

3 Likes