Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Ultimovacs (ULTI) Fundamentale forhold

Veldig lovende data og akkurat så bra som jeg på forhånd definerte som bull scenario. Dette burde gi alle en mye sterkere overbevisning om at UV1 har effekt og at kombinasjon av UV1 og PD1-hemming kan gi god CR. CR = penger inn og øyenbryn opp. Man må såklart se på det hele med forbehold siden det kun er N=20, men det er ikke lett å være veldig negativ.

Jeg blir automatisk spent på om kohort 2 vil vise tegn til enda sterkere ORR/CR med tanke på at det der blir brukt hel dose GM-CSF, og ikke halv dose som i de 20 første. (Beregnet ut i fra doseringen i de randomiserte studiene)

Responsen er også veldig lovende, spesielt CR-populasjonen. Skulle jeg gjette så kan det være Fast Track-materiale og nå burde selskapet allerede ha sendt inn søknader til relevante regulatoriske myndigheter.

mPFS på 18.9mnd er veldig bra sett opp mot kun pembrolizumab. I hovedstudien INITIUM får i tillegg pasientene CTLA4-hemmeren ipililumab sammen med PD1-hemmer. Det tilsier i mine øyne enda en synergi og sjanser for enda bedre resultater derifra.

Data
The 60% ORR (6 complete responses (CR); 6 partial responses (PR) from a 20-patient cohort) with 30% CR, clearly exceeds the response rate for pembrolizumab alone in advanced melanoma (33-37% ORR and 5-12% CR). The median progression-free survival for the UV1/pembrolizumab combination in the study was 18.9 months compared with 5.5-11.6 months for pembrolizumab alone in advanced melanoma. The overall survival was 80%, with the median overall survival yet to be reached after 21-months of follow-up.

Til slutt; som investor er det i hovedsak èn ting vi tenker på med dataslipp som dette, og det er om dataene øker LOA for INITIUM. Det mener jeg i aller høyeste grad det gjør, for det virker mye mer sannsynlig nå at UV1 har effekt på toppen av sjekkpunkthemmeren Keytruda. Da er det veldig logisk at UV1 også vil gi ekstra benefit ved bruk sammen med Yervoy og Opdivo og således vise en forskjell mellom de randomiserte armene.

Lykke til alle, og gratulerer til Ultimovacs-teamet. Det burde bli en økning i interesse fra både big pharma og klinikere og investorer fremover.

30 Likes
1 Like

Er denne postet før?

HealthTalk
Ultimovacs starter med fase 2-studie for pasienter med eggstokkreft med tilbakefall. Vi intervjuet Kristina Lindemann, overlege ved Oslo universitetssykehus og Jens Bjørheim, medisinsk sjef Ultimovacs, for å snakke om DOVACC-studien.

https://www.youtube.com/watch?v=VMQ4ZSDfh2E

3 Likes

Mener det. 14 feb. Lenger oppe i tråden her.

Prøver her: finnes det andre biotechs som har like gode resultater i fase 1 fase 2 i samme indikasjon som keynote 006 som uv1? 30% cr 80%orr? Om soc endrer seg betyr det mye for sammenligningsgrunnlaget. Euforisk stemning i radium. Spennende.

1 Like

Legger denne her og

1 Like

3 mnd siden.

https://www.youtube.com/watch?v=jhWM-QsBChk

https://www.youtube.com/results?search_query=ultimovacs

Dagfersk artikkel om NIPU.

“Knowledge gained in the NIPU study may be transferred to the first line setting and to other cancers with limited benefit from immunotherapy.”

“This study was designed prior to the positive results of the CheckMate 743 trial [som vil førte til at Ipi+Nivo er blitt SoC i førstelinje], and may also inform the potential for UV1 vaccination in the first line setting.”

“By March 2021, patients are included in Norway, Australia and Denmark.” Og altså ikke Sverige som vi kanskje har trodd. Men nå er det på tide at Helland oppdaterer på clicicaltrials!

“An independent data monitoring committee (IDMC) has pre-planned assessment of the safety of the trial 4 and 13 weeks after the first 6 and 14 patients have started treatment. All the IDMC assessments has been successfully completed.” Visste vi det?! Tyvemilliardersselskapet synes jo sånt er en børsmelding verdig… :grinning:

Og så noen veldig interessante fakta på slutten:
“Based on the INITIATE trial [28], with 12 months median follow-up it is expected that 69% of patients treated with ipi/nivo will have progressed and, with a HR of 0.60 [hypotesen at UV1 har effekt], it is further expected that 51% of patients treated with ipi/nivo/UV1 will have progressed. With an expected accrual rate of 5 patients per month, a total N=118 patients randomized into the trial over a 24-month period and followed for a minimum of 2–3 months after the last patient is randomized will yield the 69 PFS events required.”

Lenger oppe står det at Helland regner med å være ferdig rekruttert i “May 2022”. Snevrer jo inn guidingen betraktelig (sikkert til irritasjon for ledelsen :wink:) For altså: Dersom de melder ferdig innrullert om nøyaktig et år, så vet vi før skolestart om UV1 har effekt. Og om vi ikke har hørt noe før høstferien vet vi at den er er veldig god.

31 Likes

Den der burde børsmeldes i morgen, slik jeg ser det?
Er jo skrevet Helland selv.

3 Likes

De guider initium rett på nyåret og nipu juli 2022?

Både INITIUM og NIPU er guidet avlest for primærendepunkt i andre halvdel 2022. Dette og mye annen info er å finne på selskapets hjemmesider: https://ultimovacs.com

2 Likes

Det vi fikk vite på posteren og posterpresentasjonen, var som forventet ikke så veldig mye i forhold til presentasjonen den 20 mai. Men det var et par-tre ting:

  • En pasient valgte å ikke la seg følge opp etter 178 dager, noe som førte til at mPFS ble basert på 19 pasienter og 10 PD events. Hadde denne pasienten fortsatt i studien, så hadde mPFS ikke vært nådd og blitt over 21,2 måneder.

  • Halvparten av de seks PR, hadde en reduksjon i tumorbyrden på mer enn 50%. (og veldig sannsynlig så hadde den utmeldte pasienten blitt en del av denne gruppen etter 178 dager).

  • Syv av ti PD-events skjedde rundt 100 dager, som i virkeligheten betyr at tumorene vokste mye i de første tre månedene etter behandlingsstart. Som de Sousa sa i siste Radium, så tar det nettopp omlag tre måneder før sjekkpunkthemmere gir effekt.

Jeg fant en interessant artikkel om en studie med en populasjon som er veldig lik KEYNOTE-006 hvor man ser på tumorstørrelse og overlevelse. Der finner man dette spider-plottet for de 96 pasientene:

Ved første øyekast, så kan denne se ganske lik ut som den Ultimovacs presenterte:

E3KpWzbWEAMVOPH

Men merk at midtstreken altså er +20% (progresjon) på den øverte. Og der Ulitimovacs altså har seks CR som går ned til -100%, så har den øverste åtte (men der bare fem oppfyller kravet til immune related CR - altså færre enn Ultimo selv med fem ganger større populasjon). Ultimovacs sitt spider-plot ville blitt mer illustrerende dersom den hadde fått en tykkere og tykkere blå strek nederst ettersom CR samlet seg opp her nede!

Om man summerer de som hadde 50% eller mer reduksjon i tumorstørrelse i Ultimovacs sin studie, så kommer man altså til 9 av 20 (45%), mens man for den over kommer til 26 av 96 (27%).

I og med at det er så få CR, så er det altså hele 19 av 96 (20%) som har tydelig klinisk nytte av behandlingen med pembrolizumab alene, men som aldri blir helt kreftfrie i løpet av oppfølgingistiden på over to år. For kombinasjonen pembrolizumab + UV1 så gjelder det 3 av 20 (15%) etter vesentlig kortere oppfølging. Og det vi naturligvis håper på er at noen av disse tre pasientene faktisk også blir kreftfrie i løpet av de neste månedene.

Men key-takeaway etter denne lille sammenligningen er den samme som CEO, CMO og tidligere CEO @Neladner allerede har vært tydelige på: At det er andelen CR allerede som virkelig er imponerende.

Immune-Related Tumor Response Dynamics.pdf (1,1 MB)

24 Likes

Det er sikkert noen som stusser over denne pasienten fra kohort 1 som ble omklassifisert fra PR til SD i dagens presentasjon. CMO utdypet dette ved å fortelle at denne pasienten var den samme som meldte seg ut av studien etter 178 dager. Denne pasienten hadde to tumorer som til sammen ble evaluert til PR (og av grafen i innlegget over kan man se at det ble regnet ut til ca. 40% reduksjon). Etter 178 dager har man ingen videre data på denne pasienten. Men det som skjedde etterpå var at legene gikk tilbake og så på bildene, og konkluderte med at den ene tumoren som de tidligere hadde ment hadde krympet mest, av en eller annen grunn ikke var evaluerbar og ikke kunne være med i datagrunnlaget. Den andre tumoren hadde krympet 27% som er rett under grensen for PR.

Jeg er 99% sikker på at om denne pasienten hadde blitt undersøkt igjen, så hadde man kunnet bekrefte PR. Det kan også meget vel være at denne pasienten er en CR i dag uten at vi vet det. I tillegg kommer det irriterende faktum at om denne pasienten ikke hadde meldt seg ut av studien, så hadde mPFS vært basert på 20 pasienter og ikke 19. Og da hadde mPFS i denne kohorten blitt over 21,2 måneder, og ikke 18,9 måneder.

Men det er tydelig at man kommer til å rapportere kohort 1 og 2 sammenlagt fremover, og da har vi god grunn til å håpe at kohort 2 hjelper en sammenlagt mPFS til godt over 20 måneder, og altså godt over dobbelt så lenge som pembrolizumab alene.

22 Likes

Jeg skrev et innlegg om Ultimovacs sine patenter for en god stund siden, og mer spesifikt, et patent som går på kombinasjonen UV1 og sjekkpunkthemmere: (Ultimovacs Fundamentale forhold (ULTI) - #977 av polygon).

For nøyaktig en uke siden fikk Ultimovacs på ny en “final rejection” av dette patentet i USA. Anken og redegjørelsen fra Gustav Gaudernack som jeg skriver om over førte altså ikke frem. Oppsummert så mener USPTO fortsatt at søknaden ikke inneholder nok vesentlig nytt i forhold til det opprinnelige og godkjente UV1-patentet. Dette betyr at varigheten på patentbeskyttelsen av UV1 også kombinasjon med CPIer forblir til 2031, og ikke blir forlenget til 2037.

Dette med patenter og bekyttelse av markedsekskulsivitet er kompleks materie, og på 4Q20 presentasjonen i februar hadde de Sousa en eminent gjennomgang som absolutt alle bør se, av både patenter og andre mekanismer som beskytter markedseksklusivitet. For som han konkluderer med her “you see that the protection of sales and the commercial right is not only dependant on patents, but also - and very strongly - on regulatory data protection and other instruments”: (Financial reports - Ultimovacs)

Om man ser på denne sliden fra presentasjonen, så ser man a dersom UV1 f.eks. blir godkjent medisin i 2024, så er man uansett garantert markedseksklusivitet til 2036 i US. Så forskjellen er altså ikke så voldsom. At de ikke fikk innvilget dette patentet er udiskutabelt negativt, men overhodet ikke dramatisk.

Jeg tror ikke så mange fikk det med seg, men dette ble tatt opp i Q&A i dag, for det finnes nemlig en snushane til (og vi veit hvem du er! :sweat_smile:) som også hadde funnet ut om dette ferske avslaget, og som lurte på om de Sousa hadde noen kommentarer. Om man lurer på hva han svarte, så bør man heller se de siste ti min av 4Q20 for å bli klokere.

Edit: Jeg har hatt en dialog med de Sousa, og fikk beskjed fra ham nå om at de fortsatt ikke har gitt opp dette patentet. :blush:

27 Likes

Denne tråden (og selskapet) er :100:

1 Like

Ulti er kjøpskandidat hos investtech riktignok lagt ut 18 august:

2 Likes

Bumper denne fordi få vil få med seg edit av tidligere poster.

5 Likes

Er dette ulti igjen i vg?

Denne artikkelen viser bl.a. ** resultater fra første del av studien. Etter 18 måneders behandling av ondartet melanom (hudkreft) med kombinasjonsbehandling med UV1 og en standard kontrollpunkthemmer.

  • 30 prosent av pasientene er kreftfrie (5–12%)
  • 30 prosent av pasientene opplevde delvis effekt
  • 60 prosent av pasientene svarte på behandlingen (33–37%)
  • Overlevelse 80 prosent etter 18 måneders oppfølging
  • Median progresjonsfri overlevelse 18,9 måneder (overlevelse uten forverring av kreft) (5,5–11,6 måneder)
  • Ingen nye bivirkninger ble observert, men er i tråd med det som tidligere ble observert med kontrollpunktinhibitoren og UV1.

Etter 18 måneders behandling for ondartet melanom, hudkreft, i fase 1, er altså 30 prosent av pasientene helt fri for kreft, sammenlignet med 5–12 prosent med samme behandling uten vaksine.

I fase 1 av studien har 20 pasienter

Fra saken: kreftforskeren Anne Hansen Ree, professor i onkologi ved Universitetet i Oslo, at de foreløpige resultatene av studien er interessante:

– Vaksinekonseptet er spennende. Hvis det fungerer, vil det fylle et behandlingsbehov, sier hun til VG.

Fortsettelse følger i neste bilde, og viser overskrift i finansavisen 12.aug, ifb. resultater for kohort 2, med de 10 andre pasientene.

1 Like

5 Likes