Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Ultimovacs (ULTI) - Teknisk analyse (TA)

Godt innlegg; spesielt viktig å poengtere det som skrives i siste avsnitt med å kombinere TA og fundamental analyse.

1 Like

Rigtigt fint, grundigt og tankevækkende indlæg - er langt fra nogen TA haj(tværtimod) selv om jeg sidder med tal til daglig.

Kan langt hen af vejen følge dig i dine tanker om det kraftig fald efter NIPU, som skete under en stærkt forøget volume - og din undren over, at der selv om flere herinde, har henvist til at trods at NIPU ikke nåede sit primære endepunkt, så var der fra blandt andet tegn på at overlevelsestendensen så positiv ud jf Åslaug Helland.

Så visse positive signaler var/er der - men som du skriver, markedet har ikke tolket det slik.?!

Det er jeg til dels enig i, men tænker om denne manglende reaktion ikke især skyldtes én ting - nemlig den short der er blevet sat i denne forbindelse.

Uden jeg har belæg for det,(har ikke undersøgt det nærmere) så er en pæn del af omsætningen siden de første dage efter NIPU, jo i den grad været præget af denne short og er måske derved hovedårsagen til - at er ikke er kommet et mye større reversal efter kursfaldet…??

Denne short, kan vi vel næppe kalde HELE markedets “endelige” vurdering af Ultimovacs, eller er jeg helt galt på den…

1 Like

Nå sporer dette bort fra Teknisk Analyse, men som du er inne på ser vi av shortregisteret og daglige aksjonærlister at denne aktøren er dels fullstendig dominerende i handelen og dikterer langt på vei ordrebildet/kursen egenhendig.

1 Like

Ikke direkte uenig, men de 2 siste innleggene blir i all hovedsak synsing uten relevans til TA.

Er ikke uenig med dere, men de siste tre innleggene nå er ikke særlig relevant til TA

1 Like

Dette innlegget ble rapportert og er midlertidig skjult.

6 Likes

Måtte gapet bli lukket :slight_smile:

Det bør være fult mulig å lukke teknisk gap opp til113 med gode fundamentale nyhet, og de aller fleste tekniske gap over tid blir lukket.

SMA50 har nå flatet ut siden kursen har beveget seg flatt de i ca. de siste 50 dager,
Det er brudd på SMA50 i dag og kan være et tegn på en stigende kursutvikling.

Det er det jeg impliserer

I dag ble det brudd opp gjennom en utflatende SMA50-kurve noe som er positivt for den videre kursutviklingen dersom kursen klarer å holder seg på oversiden av kurven. Volumet var større enn normalt på bruddet noe som også er positivt.
Det ble også et stikk opp gjennom øvre kurve i Bollings Band men aksjen falt tilbake mot slutten av dagen.

Men tenker at aksjen lever litt farlig nå som det neppe kommer noen fundamentale nyheter i løpet av de neste 2 måneder og om man i mellomtiden får det sedvanlige bearmarkedet i september.

Dette timechartet viser godt hvor det ofte snur og nå når indikatoren som pilen viser til blir grønn, så er det et tidlig tegn på retningsendring. Janus har vel fått snitta opp så de kan begynne inndekning med + i margen nå også?

dette blir en forenkelt teknisk analyse. men siden nipu stabiliserte seg kan man kjøpe på 70 tallet og selge 3-4-5 % opp senere og dette gjentar seg hele tiden. Så i dag er en god kjøpsmulighet. så går den mellom 70-75 hele tiden. tipper det samme skjer denne gangen.

1 Like

Oppdaterer denne i mangel på store kursdrivende nyheter.

Den gang da (chart med støtte/motstandslinjer postet 7.juli):


Utviklingen deretter er range bound:
image
med eksemplarisk oppførsel for shorts på motsand 22. aug (Q2) og for longs på støtte i dag. I perioden har synlig short økt fra 0.71% til 1.50%. Dette er en av de mest aggressive short eksponeringene på Oslo Børs i dag, og antakelig den i særklasse mest aggressive hensyntatt eierstrukturen (free-float og stabiliteten til topp 50).

Chartet i seg selv er nokså nøytralt på mellomlang sikt, men viser stabilitet i en periode med få store nyheter og aggressiv short akkumulering. Ved viktige nyheter ligger alt til rette for brudd og mulig eksplosjonsartet utvikling.

18 Likes

Fint driv i ULTI idag (pt. 75,50). I ferd med å bryte opp gjennom MA50:

12 Likes

Ja, det er mulig å like det en ser av utvikling i dag :slight_smile:

5 Likes

Det flagges til 4års data fra UV1-103 og presentasjon av NIPU-data på ESMO :norway:

14 Likes

Konsolideringen skjer på et høyere nivå enn antatt - vi har i praksis holdt 100kr siden nyheten. Er vanskelig å ikke la seg begeistre av både det tekniske og fundamentale bildet om dagen…!

7 Likes

Skulle hatt en slik vimpel i hagen.

Liten sidenote;

Det har skjedd før.

Trenger ikke vise resten av chartet…

2 Likes

Med så mange røde candles føles det nesten som at “sell på open”, “buy at close” er en like god strategi som å sitte igjennom hele ferden :stuck_out_tongue:

Man kan klage over verdsettingen kanskje, men fra et trading perspektiv så er den pågående flaggingen / konsolideringen utvilsomt sterk. Flesteparten som benyttet seg av anledningen til å kjøpe aksjer som egentlig ikke var til salgs (bare utlånt) sitter nå i solid pluss. Dette gjelder 600k aksjer fordelt på mange slags hender, så litt distribusjon må man ha.

3 Likes