Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Ultimovacs (ULTI) småprat 3

TET og TENDU studien har Ultimovacs holdt tilbake info om. Det eneste som er kommet ut er innrulleringen og at det ikke har vært sikkerhetsproblemer.

Dette er ganske spesielt siden U for flere år siden startet et løp i prostatakreft og hadde meget lovende resultater.

Slik jeg vurderer denne saken tror jeg at i Q3 kommer ikke bare resultatene av Tendu studien hvor det er avklart nå hvilken dosestørelse av UV1 som skal brukes.

Det kommer nok et ferdig studieopplegg for prostatakreft og en partneravtale som finansierer både dette og Ultimovacs fremover.

9 Likes

At TET-teknologien ble forsøkt først med TENDU-peptidene og prostatakreft er nok bare fordi det var dette Sara Mangsbo hadde jobbet med før Ultimovacs kjøpte denne delen av selskapet hennes. Jeg tror ikke det er noen spesiell grunn til at Ultimovacs skal gå videre i prostatakreft nå.

Det kan godt mulig komme en partneravtale med TET det neste året, men da er det nok heller med noen som vil forsøke dette som adjuvans med sine egne peptider/antigener.

For Ultimovacs er TET først og fremst spennende for hva denne teknologien kan gjøre sammen med UV1-peptidene (eller en liten justering av dem). Og de er som kjent universelle og kan forsøkes i de fleste krefttyper. Men et naturlig sted å starte er i friske frivillige i en høyrisikogruppe slik som f.eks BRCA-positive kvinner.

13 Likes

Når kursmål på 3000kr popper opp, begynner man å drømme … men hvor reelt er det egentlig, at et selskap på OBE blir prissatt i den skalaen?

Vil det ikke bli solgt til noen med mer muskler lenge før den tid. Og dermed tas av OBE? Og da er jo vi aksjonærer ute av selskapet?

2 Likes

Da tror jeg du undervurderer Gjelsten innflytelse i Ultimovacs og hans personlige interesse for denne kreftformen. Vi få se hva som skjer i ukene framover.

3 Likes

At U er på OB betyr bare noe akkurat

Blir U kjøpt opp så er det basert på at UV1 virker, og da er det et fett om selskapet er registrert på OB, Nasse, eller i det mongolske skipsregisteret (det finnes faktisk – regelen synes å være at så lenge skipet flyter, så kan det registreres – for å si det sånn: Når du registrerer den gamle holken din i det mongolske skipsregisteret så er fordi klassiske bekvemmelighetsflagg-land som Panama og Liberia har meldt pass…).

Blir U kjøpt opp, så betyr kurs ved salgstidspunkt lite. Den kan sikkert bety noe ja, men den betyr på langt nær alt. UV1 sin store styrke er at den er agnostisk, dvs. at den ikke “bryr” seg om hvilken CPI den brukes med. Og dermed så har vi flere Big Pharmas (med tilhørende krigskister) som vil ha U, men bare én stk patentbeskyttet universell kreftvaksine. Som går til den som byr høyest. Og folk og fe i styret, CFO, CEO, har nok ganske så god peil på hva U vil være verdt for disse aktørene. Ved et eventuelt oppkjøp så må man også huske at det faktisk er vi aksjonærene som skal selge andelene våre. Jeg og du må seff bare godta det tilbudet vi får, vi blir tvangsinnløst. Men det er ikke alle som er der. Har du nok aksjer så blokker du helt fint et eller flere skambud.

Og så må du huske dette: On the off chance at U ikke får en god nok partneravtale eller blir kjøpt opp i kjølvannet av INITIUM (gitt positivt resultat da), så vil selskapet ha ca. null problemer med videre finansiering for å gå videre på egenhånd med fase III and what not.

Jeg skal ikke begi meg ut på verdiestimering her. Men noen andre kan kanskje komme med konkrete innspill om hvorfor 10x opp fra der vi er i dag vil være et ekstremt nøkternt anslag, hvis U skulle bli kjøpt opp.

8 Likes

Som nevnt tidligere, det nærmeste og mest relevante avtaleeksempelet i nyere tid - om man ser på asset og tenkt virkemåte i synergi med CPI - er Nektar sin BEMPEG-avtale. Her betalte BMS ~20 milliarder kroner for en tredjedel av fremtidige inntekter fra en asset tenkt å øke effekt av egne CPI basert på tidligfase data.

En randomisert datapakke er (veldig) mye mer verdifull. Det ovenstående var i 2018 penger og siden den gang har CPI-markedet vokst kraftig og resterende patenttid blir enda kortere.

Kurs 1500 tilsier en mcap på «bare» ~47 mrd.

8 Likes

Når det gjelder å spekulere i hva en hypotetisk prising for et biotech er, så er det noen rettesnorer man har.

  • Løpende marketcap for de mest kjente selskapene, og så se hvor de ligger i forhold til selskapet du sammenligner med.

  • Oppkjøp og partneravtaler i bransjen de siste 12-18 måneder.

  • De siste pengeinnhentinger som har skjedd i bransjen, og hva slags prissetting de havnet på.

1 Like

En partneravtale kan nok ikke meldes under presentasjonen av Q3. En eventuell inngått partneravtale som eventuelt skal presenteres som del av Q3 presentasjonen må børsmeldes i forkant av Q3 presentasjonen.

Nykode var altså på det meste verdt rundt 800 kr per ultimovacsaksje. Og DNB har blant annet et kursmål på 102 kr på Nykode (seneste oppdatering jeg finner er 21.09.2023). Det tilsvarer 876 kr per U-aksje. Uten sammenlikning for øvrig.

Ultimovacs er det eneste selskapet utover Moderna som har positive randomiserte data på en kreftvaksine. Mens Moderna steg 140 milliarder kroner på sin melding, så alle hva som skjedde med Ultimovacs.

Hvis INITIUM leser av godt/meget godt vil det være vanskelig å tro noe annet enn at UV1 er universell sammen med immunterapi, og vil kunne brukes alle steder der sjekkpunkthemmere brukes i dag. Dette har også Ultimovacs uttalt. Dette markedet regner man med at vil være på 0,5 billioner norske kroner (per år) i 2025.

Eller sagt på en annen måte: U verdsettes i dag til 18 timers salg av sjekkpunkthemmere i 2025.

20 Likes

Tror de sa at det var registrert immunrespons i Tendustudien etter en av de første testene, det er andre parametrene de ser på i studien.

Vi kan jo leke litt videre med tall (alt dette er “back of the envelope”-utregninger, og må ikke tas noe som helst annet):

La oss – for good measure – dele 140 milliarder i 2. Da har vi 70 milliarder NOK. Fredags start var MCAP for Ulti ca. 3,5 milliarder.

Det er da 20x opp til halvparten av Moderna-stigninga på positive randomiserte data.

Så kan vi kjøre et UV1 funker, men U selger seg lættis billig-scenario: Samme som BEMPEG-avtalen, dvs. 20 milliarder. Med sluttkurs på fredag på 110, så er vi ca på 5x da. 550kr? Hadde blitt passelig grinete, kjenner jeg. Samtidig: Finn meg et investeringscase på OB med 5x avkastning i løpet av det neste året til denne risikoen.

Og svaret er vel, at det klarer vi ikke å finne. Så selv om et slikt resultat ville vært ganske begredelig, så er det fortsatt det beste alternativet man klarer å finne.

51,6 mrd kroner

Hvorfor skal man selge Uv1 for langt under det det er verdt, les framtidig potensiale, selvsagt er det fristende å hoppe på et bud!
Facebook ble prøvd kjøpt for 1 milliard dollar tidlig i løpet, men her Zuckerberg takket nei, vi vet jo at Facebook er noe mere verdt idag.
Ellers, er det et must at norske oppfinnelser skal selges til utlandet på billigsalg. Danskene har jo sitt biotek selskap verdt rundt 4500 milliarder, når danskene klarer det kan vel vi Norge klare det også.
GSM ble jo oppfunnet på Gløshaugen, dvs NTH, dagens NTNU, det forsvant til Nokia, skikkelig bra handel!

1 Like

Medisiner har patent tid.

Så det er ikke ubegrensa med cash man kan håve inn. Danskene har kommer med nye legemidler.

Ja vi har uv-1 som kan gi en viss salgssum.

Så Tet.

Begge med mega block buster potensial.

Jeg er forøvrig veldig spent på en evt avtale. Hvordan skal en partner betale for seg?

De inngår en avtale for uv-1 det har de sagt.

Men skal de få betalt pr indikasjon i etterkant med milestones?

Så håper jeg fordelingen blir høyere enn 90/10 %.

Genmab bygde seg vel opp på en slik avtale…

1 Like

Martin

Ta en titt på virkeligheten ang aksjer og børs, som også får / har konsekvenser for aksjekurs.

What Are Dark Pools ? How They Work, Critiques, and Examples

2 Likes

En ting er shortere… men disse jævla long folkene. Enhver long er fremtidig selger. Hva skal vi gjøre med alle som går lang for å så selge senere. Det burde ikke være lov. Janus er vår venn. Han representerer fremtidig kjøp; hva representerer du? :grimacing::grimacing:

Ha en ellers fin helg :sweat_smile:

20 Likes

Du er ihvertfall en legende i mine øyne. Holder og kjøper​:grinning::sparkles::sparkles::sparkles:

1 Like

Må sies at Bempeg avtalen var jo ikke et oppkjøp, de betalte 1.85 milliarder $ delt opp i upfront og kjøp av aksjer. Samt 35% av inntektene og eksklusivitet i 20 indikasjoner. Så Nektar beholdt 65% av inntektene.

3 Likes

Dette var forsøk på humor en lørdags ettermiddag. Om det var noen som lurte eller ble støtt :sweat_smile:

5 Likes

Ikke så mange dager nå før vi kan få vite på Q3 hva som skjer med avlesning i Initium (hvis de har fått avklart det med FDA)

Skulle likt å vite mer om mulige konsekvenser av å avslutte Initium før oppnådd 70 events.
Tar som gitt at for hvert lavere event-tall så synker HR-tallet som må oppnås for å kunne si at primærendepunktet er nådd. Så hvor mye bedre må HR være for å få samme statistiske signifikans ved lavere event-tall (f.eks 65, 60, 55…) for da å oppnå tilsvarende signifikans som HR=0,726 eller bedre ved 70 events ?
Og hva blir konsekvensen dersom de leser av ved et lavere antall events (f.eks 60), oppnår en tilsynelatende god HR (godt under 0,72) men hvor kravet til statistisk signifikans er enda lavere ? Kan de da bare fortsetter studien for å se om de kan nå primærendepunktet ved et høyere antall events likevel?

5 Likes