Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Unoterte aksjer - tidligfase-investeringer fra en enkel bondesønn

Da var tiden kommer for å starte en tråd her. Meningen med denne er å holde en personlig oversikt, og mest av alt komme i kontakt med andre med samme interesse - og muligens også inspirere.

Historie: Kort fortalt hadde jeg liten og ingen interesse og kunnskap innen investeringer og aksjer før i starten på 2019. Jeg hadde nettopp opplevd å bli far, og selv om jeg har en helt OK betalt statlig jobb kjente jeg nå på et ønske om å bli rik. Så lenge jeg hadde penger til det jeg trengte og litt til, var jeg happy. Men i 2019, i et forsøk på å bli rikere, satte jeg meg ned for å studere emnet. Jeg startet helt grunleggende med Aksjeboken for å forstå hva en aksje egentlig betyr, hva emisjoner er osv. I tillegg leste jeg ytterligere noen bøker, om blant annet kontrære investeringer.

Jeg har handlet med småsummer innen børsnoterte aksjer, men januar 2021 startet jeg et eget aksjeselskap (holdingselskap) og kjøpte mine første unoterte aksjer. I løpet av samme år investerte jeg i ytterligere fem selskaper, alle tidligfase-selskap i varierende grad. Jeg brukte alt jeg hadde av oppsparte midler på unoterte aksjer, og la om mitt personlige forbruk slik at jeg sparte minst 20 000 hver måned (ja, det har kostet) for å kunne fortsette investeringene.

Risikoen er fortsatt høy, pengene kan omtrent forsvinne over natten. Men som dere alle vet, den som ikke tar risiko tjener heller ikke penger (på aksjer). Tidligfase-investeringer kan nok ses på som ekstremsport, men samtidig er det ikke bingo. Mange lykkes ikke, men det handler selvsagt om å treffe. Så er det sikkert mange veier til målet, man kan analysere regnskap, ta et dypdykk inn i markedet det gjelder, lese seg opp på faglitteratur, analysere de involerte menneskene osv. Til syvende og sist handler det om timing, markedsforståelse og evne til å lage et selskap som genererer betydelige penger en gang i fremtiden. Så var det bare å treffe på dét.

I neste post legger jeg ut mer info om investeringene jeg har gjort de siste 12-15 månedene, og det foreløpige resultatet.

17 Likes

Investeringer i 2021:

Bsafe group AS (kjøpt 2021 gjennom kontakter)
Om selskapet: Het tidligere Mobile Software AS. Har fire datterselskap, hvorav det ene er 90% eid av morselskapet og ligger i USA. Lager sikkerhetsløsninger for individ, gruppe og samfunnsnivå.
Prosent økning til nå: 150%

LeadX AS (kjøpt 2021 gjennom DealFlow)
Om selskapet: De lager en spillifisert (gamified på norsk?) app for å involvere alle aktører i en bedrift i salg. Appen ser bra ut og kan kobles opp mot flere CRM-er, eller benyttes alene.
Prosent økning til nå: 0%

Intensity AS (kjøpt 2021 gjennom kontakter)
Om selskapet: En oppfinner som har funnet opp neste generasjons nytelsesinstrument for menn. Er tiltenkt både intimkategorien og medisinsk kategori. Kan foreløpig ikke røpe mer her.
Prosent økning til nå: 42,11%

Ultify AS (kjøpt 2021 gjennom Folkeinvest)
Om selskapet: Tenk YouTube for bedrifter.
Prosent økning til nå: 0%

Aqua Alarm AS (kjøpt 2021 og 2022 gjennom Startup Norway sitt investor community)
Om selskapet: Lager egne sensorer for å måle vannkvalitet i drikkevann. Skal kombinere dette med egenutviklet software (dashboard-løsning) som benytter maskinlæring og AI.
Prosent økning til nå: 4%

Investert beløp i prosent:
Sist oppdatert april 2022.
pie-chart

Nåværende papirverdi:
Sist oppdatert april 2022
(Merk XSO er Intensity AS. Resqunit er med her, selv om det ikke hører under holdingselskapet)

2 Likes

Min erfaring er at mange lurer på hvor man “kommer over” investeringsmuligheter i unoterte aksjer. For min del benytter jeg flere kilder, og vurderer omtrent 5-20 investeringscaser hver måned.

Folkefinansplattformer:
Folkeinvest
Dealflow

Shifter (har både investorprofil i deres database, og tar også direkte kontakt med selskaper som er omhandlet i nyhetsartikler der).

Startup Norway Investor community (relativt eksklusivt, ikke for “nybegynnere”, men kan være et mål å bli med her underveis i læringsprosessen).

Kontakter/relasjoner opparbeidet underveis.

2 Likes

hva er din største blemme?

1 Like

Å la tanken om at det er enkelt snike seg inn. For jeg vet at det straffer meg hardt om jeg ikke er ydmyk og innforstått med risikoen. Det finnes tusenvis som er bedre enn meg. Det finnes tusenvis som er smartere enn meg. Det må jeg aldri glemme.

Om du tenker en konkret investering; kanskje Ultify jeg i ettertid har minst tro på. I alle fall de som har overbevist meg minst. Men jeg kan ta feil, og jeg er jo fundamentalt enig i ideen deres. Men jeg er litt mer i tvil angående gjennomføringen.

4 Likes

Bra liten oppsummering det der. Vet om mange som har inntatt cocky investor holdning og dermed ikke fått tegnet seg.

2 Likes

Oppdatering LeadX AS 31.03.2022;

Ny nettside lansert, se leadx360.com

Fra i morgen 1. april er Ramon Espinosa ny CEO i LeadX. Nåværende CEO Tom Aas fungerer som styreleder, president og grunnlegger. Ramon virker meget solid, og jeg tror han er rett mann på rett plass til rett tid. Selskapet henter 1M i rettet emisjon (“mellomfinansiering”).

1 Like

Oppdatering fra bSafe Group AS 04.04.2022. Gjengis ikke i sin helthet, antar folk ikke har interesse av det (?). Flere positive nyheter, men ikke veldig mye konkret. Det kommer tradisjon tro en fullspekket, detaljert oppdatering like før påske.

Selskapet har oppdatert/fornyet nettsiden sin, se getbsafe.com

Kjøpsoppdatering: Kjøpte flere aksjer i LeadX AS. Økte aksjebeholdingen i LeadX med 7%.

1 Like

Interssant tråd. Fortsett gjerne med dette.

Hva er marketcapen i selskapene?

Takk, det skal jeg.

BSafe Group: 500MNOK
Intensity: 26MNOK
LeadX: 65MNOK
Aqua Alarm: Finner ikke mailen jeg trenger, men et sted mellom 35 og 40MNOK.
Ultify: 21MNOK

3 Likes

Har dere gjort noen tanker rundt Cemasys som ligger på Dealflow nå?

Var kort frist nå, men ser spennende ut.

Selskapsverdi på 300MNOK. De har allerede landa mye. For lav risiko og mulig profitt for min smak. Av den grunn har jeg ikke satt meg grundig inn i caset.

Men det kan nok være gode cash å hente i statene hvis de slår igjennon for fullt der.

1 Like

De er vel en åpenbar kandidat for IPO eller oppkjøp hvis veksten fortsetter.

Absolutt.

Oppdatering/nyhet fra LeadX 05.04.2022:

1 Like

Oppdatering/nyhet fra LeadX 07.04.2022:

Fra CEO:

ANNOUNCEMENT – New breakthrough Partnership with Articulate IT:

I am happy to announce today that we are entering another very exciting partnership. Through our warm relationships we got in touch with a company that is present in Finland, Sweden and Denmark with headquarters Malmø Sweden: Articulate IT AB - https://www.articulateit.se/.

Last evening Tom and I concluded with a Nordic Platinum Partnership with them. They are specialists in implementing sales solutions, and are very strong with Salesforce implementations. They will resell our product in Finland, Sweden and Denmark, they will be our consulting partner and they will be our innovation partner. We run our kick-off April 21st already. The US founder of Articulate IT, Jonathan Pautler, with his broad experience from the Salesforce Ecosystem state that we are sitting on something very unique.

1 Like

Oppdatering: Jeg øker vektingen i LeadX betydelig, ved å kjøpe 160 000 nye aksjer. Totalt antall aksjer øker dermed med nesten 70%.

Jeg tror dette er en fin kjøpstid, aksjen er fortsatt billig og dersom selskapet bare delvis lykkes med sine planer vil man oppleve en svært betydelig verdiøkning.

Om noen er interessert legger jeg med en presentasjon av selskapets planer og muligheter for å kjøpe seg aksjer mens selskapet har en forholdsvis lav prising (MCAP 55M).
LeadX Scaling for 5x yearly growth_Pre-Series A_NOK.pdf (7,1 MB)

Kortversjon om hva LeadX sin software handler om finnes på nettsiden (se video) : https://leadx360.com/

last ned (2)

1 Like

Oppdatering LeadX AS, 22.04.2022

My name is Devendra Phadnis and I am Co-Founder and CTO of this amazing platform called “LeadX 360” . So far, with our enthusiasm, professionalism and passion we at LeadX 360 CTO House have built a platform that is fit for customers’ Lead generation needs via Networking and Relationships. The fully Mobile Focused Platform allows our customers to tap the leads during the fruitful conversations making the process of warm lead generation easy and convenient. Our gamified solution allows users to track their rewards and performance and feel motivated to generate business for our Company, partners and associates. Yes, with LeadX 360 our customers can also involve their partners and associates to generate “High Quality Warm Leads”.

Det følger en liste med utførte og planlagte software-oppdateringer.

Oppdatering LeadX 26.04.22:

Nok en ny kunde for selskapet. Det har kommet flere nye kunder til de siste ukene.

Tegningsfrist for å bli med i pågående emisjon er førstkommende fredag (MCAP 55M).

Selskapets mål for 2022 er å gjøre 3 x på dette beløpet. Målet for 2022, 2023 og 2024 er at investor fra dette beløpet gjør 100-gangeren.

Min. ticket size NOK 20 000. Gi beskjed om noen vil settes i kontakt med selskapet.