Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Bearfest/2023 - Bank-krise etc.

Før eller senere bør noen finne gull i gullrushet, hvis ikke tjener hverken utstyrsleverandøren eller prospektørene penger.

Hvis ikke businessmodellen til Amazon får til implementering av AI er det ikke value i AI på den måten markedet tror. Da er det mer selskap/bransjespesifikt enn bred produktivitetsøkning på corp siden. Morselskap til 100 ulike selskaper. verdikjeder, cloud/software handel, frakt, kundeservice, kommunikasjon, kundeopplevelse, you name it. 6000 mrd kr topplinje.

4 Likes

Ikke de som opererer med konsum varer. SaaS tjenester, Microsoft, ServiceNow, Amazon har definitivt klart å skape verdier ut av AI. Det sagt, så er det fortsatt umodent og ikke representativt til veksten.

Synes utspillet fra en AI-ekspert her i helgen var av det geniale slaget.

«Det er ikke AI som gjør at du mister jobben din, det er pga av han / henne som kan AI bedre enn deg»

2 Likes

Dette blir en fantastisk periode for de som behandler porteføljene sine klokt.

For indeksgjengen kommer slutten på 09 bullmarkedet til å bli en blow off top uten like.

2 Likes

Kryssposter denne her. Mer interessant for økonomien enn byggemarkedet her på landet. Spørsmålet er hvor godt hold det er i disse tallene…

Jeg er bull kina.

Syntes det tar utrolig lang tid for mange å forstå at vi er midt i en mid- easing cycle.

Investorer kommer ut fra alle kanter fordi de forventer lavere renter. Kunder forhandler seg til lavere renter hos bankene og setter opp konkurransen intert, effektivt fjerner siste heving.

Fiscal spending er høyere enn noensinne og per nå i eksponensiell fase med påfølgende høyere rentekostnader. Råvarefall har skapt plass til likvidtetsøkning på kostnadssiden. Interest rate forward kurvene fungerer ikke og har tatt feil i 2 år. Første kuttet skulle starte januar 2023. Alle argumenterer for rentekutt, men ingen har slått inflasjonen. Markedet har tatt feil i IR fwd kurvene i 15 måneder på rad, men bruker de fortsatt som argument.

Interest rates har ligget på 0- 20% siste 100 år, men konsensus mener 5,3% er skyhøyt og krever massive rentekutt. Mange bruker ulike perioder for analogier, feks sammenlikne subprime 08 med CLO/CRE 24, regionals 90s vs regionals 23. Inflasjon 70s vs 20s inflation. AI med 00. I en 100 års syklus vil en hendelse aldri skje 2 ganger på rad. Det skjer aldri.

Verdi er noe du får, pris er noe du betaler.

2 Likes

Hvilken horisont tenker du med tanke på Kina?

Følger litt med på diverse “nyhetskanaler” angående Kina. Det ser bekmørkt ut der borte. Store områder som tidligere var smekkfulle av bedrifter og folk er i hovedsak forlatt. Folk får ikke ut sparepengene sine osv.

En del vestlige bedrifter har redusert eksponeringen sin i Kina og flyttet deler av produksjonen sine til andre land. Apple blant annet reduserer i Kina og øker i Inda.

1 Like

ETF sparepenger lang horisont. Får du +50% er markedet fortsatt priset i stor resesjon.

Liten bearfest i Ulti. Ante ikke at det fantes så dyptgående kultgjenger på disse aksjene. Men er det ingen som kicker på at største aksjonær gjelsten solgte 10% kid og casha ut 550 mill 3 uker siden og offsetter hele ek-tapet i Ulti? For de som har proffe mgmt samarbeid, og proffe bankrelasjoner vet hvordan belåning på børsposter fungerer, og hvem som ringer dersom 1/5 av bokførte verdier i holding forsvinner over natta. Ren spekulasjon, jeg har ingen kunnskap om prosessene for godkjenning og hvem man evt må betale under bordet for å få ekstra innsyn.

2 Likes

Du mener han ikke har forberedt seg for at studien kunne bli negativ, til tross for det som oftest er det som skjer i biotekverden?

Timingen kan være tilfeldig, og jeg kan ingenting om disse prosessene og hvem på oslo universitetessykehus som sitter på informasjonen. Er det privat selskap får man info når eieren tar telefon bort til teamet. Gjelsten eide selskapet privat før han tok det på børs i 2019, og har gitt selskapet penger i mange år. Fortjener vel kanskje å få vite litt for å forberede seg?

Uansett er det bare en trist case for de parter som er involvert. Alle håper jo på positive kreftresultater.

3 Likes

Usdjpy med interessante bevegelser før mars møte.

Tradere spekulerer i første hike for Japan siden februar 2007.

Markedet priser inn 65% sannsynlighet for heving denne måneden.

Februar 2007 da Japan hevet renten:
ECB rente 3.25% (vs 4.5% i dag)
US 5.25% (vs 5.3% i dag)
Norge 3.75% (vs 4.25% idag)

Fra Feb 2007 gikk det 5 måneder før Fed kuttet 50 basispunkter. (dagens fwd kurve tilsier samme)
I mellomtiden begynte boligmarkedet å sprekke opp og viste de oppblåste verdiene.

I perioden mellom februar 2007 i oktober 2008 hevet Norge renten fra 3.25% til 5.5%

Med andre ord, Norges Bank hevet renta med under 2% inflasjon(inflasjon var aldri tema), men måtte heve pga overoppheting i økonomien.

Få i dag diskuterer kun heving pga overoppheting av økonomien. Som er situasjonen i US i dag. Få vektlegger philips kurven.

5 Likes

Intraputs nvidia nærmere +10.000%. 100 gangeren.

Hvis ikke folk skjønner at -9% på intrabevegelser på ultra cap er kreftsymptomer vil man aldri skjønne hva boble og spekulasjon er

9 Likes

En ting er å forstå hva en boble er, en helt annen ting er å time hvor lenge den faktisk kan vare før den sprekker.

9 Likes

Kan jeg gratulere deg med gigantgevinst og et liv på solsiden? :sweat_smile:

1 Like

Yessir🤝🏼

8 Likes

Grattis! :moneybag:

2 Likes

Det fortjente du :smiling_face_with_three_hearts::+1:

1 Like

Fullt fortjent av en dyktig investor :raised_hands:

Har ikke noe særlig erfaring med opsjoner selv, men har en kammerat som stadig sendte over screenshot av stigningen på opsjoner han satt på. Det så veldig morsomt ut helt til jeg spurte hvordan han lå an totalt sett :sweat_smile::see_no_evil::rofl: Så tipper det er vanskelig å lykkes.

5 Likes