Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Koronavirus - Covid-19 Fundamental tråd

Her er en ganske god redegjørelse, operer med usikkerhetsspann på 0.5% til 4%, men gjetter foreløpig på 1%, ekspertene vet rett og slett ikke fasit enda.

En ting å huske på er at dersom mange pasienter får viruset vil ikke helsevesenet kunne stille opp for alle og dødeligheten vil øke. Muligens lurt å bli en av de første som smittes :wink:

2 Likes

En test koster ca 1600 kroner derfor er mange land konservative med å pøse på med tester.

1 Like

U.S. er eksperter på frykt (ikke ta det personlig hvis dere er derfra). Men dette er det mange av de største innen finans har ventet på. Og finanssektoren er stor i U.S. som vi vet. Dette blir tidenes nedtur i U.S. tror jeg. Eneste måten Trump kan komme styrket ut av dette er å spille på mer frykt og skylde på Kina etc. Alternativt kjøre noen psycho krisepakker. Dette blir stygt og mega-proteksjonistisk.

3 Likes

Det ble mye Offtopic poster her.

Har laget en egen tråd for Offtopic dritt rundt Covid 19

Kommer en ryddeøkt i denne tråden senere idag.

3 Likes

Er mye spørsmål rundt smitte så her kommer en oppsummering, siden linker er postet før gidder jeg ikke poste linker nå. Hvis du mener noe i denne posten er feil finn en link som beviser det.

  1. Sør Korea driver massetesting av alle medlemmer i en religiøs sekt hvor utbruddet deres er, det betyr at de finner alle tallene på smittde, også de uten symptomer og de med lave symptomer. Tallene fra SK er sansynligvis de mest korrekte. Om noen finner split på Ingen symptomer/milde/alvorlige/kritiske hadde det vært ubernice.

  2. Tallene til Kina er bogus, fordi CCP, samtidig vet vi at Kina ikke registrerer hvorfor folk dør, det er familiens anliggende. De har heller ikke statistikk over vanlig influensa smitte. Og vi har mange historier om døde som er funnet hjemme.

  3. Italia antar jeg registrer som Norge, dvs folk som melder seg, så milde tilfeller og ingen symptomer blir ikke oppdaget.

  4. Cruise er overbefolket av pensjonister, dette gjelder nok også cruiseskipet i karantene, men dette er rike og friske pensjonister så dødstallene bør være lavere enn i andre land med gamle mennesker.

1 Like

Her har du skrevet et langt innlegg basert på at du har misforstått noe. Når det blir henvist til Diamond Princess er det fordi alle ombord er testet og en derfor har en unik mulighet for å si noe om dødelighet i en kjent befolkning.

Dødeligheten ellers i verden vil nok være lavere pga snittalderen på cruiseturister, men å blande inn klimaanlegg er vel uansett en grov avsporing.

Mener dere helt seriøst, att det ikke er flere som har viruset enn de som tester seg?

Nei, dette er det vel absolutt ingen her som har sagt. Hvorfor antyder du noe slikt?

Professorer i medisin blir nesten latterliggjort av bedrevitere her inne.
Eks. Opptil 30000 kommer til å dø av dette i Norge…

Dette er estimater basert på tall som nettopp kommer fra fagfolk, HVIS dette sprer seg ukontrollert og med 1% dødelighet. Å bruke offisielle tall fra legestanden er vel neppe å latterliggjøre dem.

6 Likes

image

Vi vet at coronaviruset først blir virkelig farlig over 70 år, typisk sett er det bare 14% over 70 år på et cruiseskip. Det er ca 15% innbyggere over 70 år i Norge.

5 Likes

Jeg er redd for at vi faktisk får kjipe dødstall fordi mange pasienter på denne avdelingen er gamle. Ref linken til @Astrup igår.

3 Likes

Først av alt: Dei som har vert skeptiske/nervøse/ og har satt seg inn i tilgjengelig data her, er ubetvilsomt dei som til no har truffet best.

Og som FHI og Preben Åvitsland seier, vi skal være litt redde og bekymra.

Det er ein heil del klovner som har bagatellisere det her i media, og titulert seg som ekspert.

Dei fleste leger har ikkje tid til å lese seg så mykje opp som det her som oss (Eller bryr seg ikkje, for “det er jo berre vanleg influensa”) Dei har heller ikkje kurs i statistisk analyse og forskingsteori, for den sin del.

Høyr siste podcast frå Udjus og Blågis foresten. Preben går igjenom mange av ti ga som blir diskutert her på forumet.

3 Likes

Ikke så langt unna cruisebefolkningen, men på cruise er det vel overvekt av 50-70 åringer i forhold til i Norge

2 Likes

Ja snittalderen er jo høyere, men de virkelig gamle og skrøpelige sitter kanskje mest hjemme.

Punkt 4 er overdrevent:
Average age on a cruiseship:

46 years

According to the Cruise Lines International Association (CLIA) Global Passenger Report, the average age of cruise passenger was 46.7 years old – holding steady from the previous two years. However, 40 to 49-year-olds make up only 15% of all cruise passengers for that year

1 Like

Enig i at Cruise passasjerene blir yngre.

MEN!

princess cruises ( som opererer Diamon princess ( og som er et datterselskap av Carnival cruises). Har siktet seg inn mot den eldre garde. Så vi kan anta at de har eldre passasjerer.

NCL eller Norwegian Cruise Line er et selskap som typisk har siktet seg inn på et yngre publikum.

Merk dette er en antagelse, på samme måte som jeg antar at cruise pensjonister har bedre helse enn tilsvarende mennesker på et norsk gamlehjem.

1 Like

Har den siste legen vært i utlandet eller ble han smittet?

“Terrorgruppa IS sier de er lykkelige over at corona har kommet til Iran.”

Blir vel ikke lenger før terrorister vil bruke viruset som “våpen” og smitte bevist for å lamme helsevesenet ekstra.

1 Like

Og vedkommende som gjorde det, er altså lege selv.