Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Crayon Group Holding (CRAYN)

Spennende høstjakt

1 Like

Og hva kan budet ligge på?

Noen som vet hvilken investeringsbank Bain kjører investment bankingen/M&A igjennom?

Jeg tror ikke et bud er reelt lengre med mindre ledelsen klarer å forhandle frem 150% premium på dagens kurs. Å tro på noe «røverkjøp» nå blir for dumt. Ingen store eiere vil godta bud under 160 kr.

Tja, se hva som har skjer med Kahoot. Om kursen ligger i sideleie lenge nok kan det jo hende Rugseth får med seg en gjeng å tar det av børs? Tror kanskje det er bedre å håpe på et ok q3, enn oppkjøp.

Flere trekker frem Crayon
I tillegg trekker Danske Bank frem Crayon. – Det er et selskap som virkelig har fått kjørt seg. Hvis de leverer på det de lover, så får de en hyggelig reise, forteller analysesjef Hans Rettedal Christiansen. Kristian Spetalen i Arctic Securities har også Crayon som en doblingskandidat.

Crayon er én av Microsofts fremste partnere globalt og har økt markedsandelen sin i 20 år. Tross dette prises aksjen til halvparten av sine konkurrenter, sier Spetalen. Analytikeren bemerker at prisen er under ti ganger det han forventer Crayon vil levere av resultat til neste år. I tillegg mener han at selskapet vil generere over 50 prosent av dagens selskapsverdi i fri kontantstrøm de neste tre årene.

«Kjedelig miks» Spetalens andre doblingskandidat er Link Mobility, som driver innen mobilkommunikasjon. – Selskapet har slitt med å levere på vekstambisjonene siden comebacket på børs og brukt gjeld til å finansiere et større oppkjøp. Samtidig har prisingen på vekstselskaper falt.
En kjedelig miks, kommenterer analytikeren. Han forklarer at selskapet nå leverer bedre vekst, marginer, ordreinntak og kontantkonvertering, og at de prises til under ti ganger forventet resultat. – Det er en veldig hyggelig pris for et selskap som vokser ti prosent med eksisterende kunder og har under to prosent kundefrafall, sier Spetalen.

Ser trigger i biotek
Geir Hiller Holom er analytiker i DNB Markets og dekker helsesektoren på Oslo Børs. Kursmålene han har satt på både Nykode og Ultimovacs tilsier at han mener disse kan doble seg i verdi. Innen biotek er det hovedsakelig to ting som kan drive aksjekursen: Nyheter om teknologien i form av data fra medisinske studier, eller partnerskap og oppkjøp. Sistnevnte er ofte vanskelig å forutsi. Han trekker frem Ultimovacs som et selskap med større kjente triggere i nær fremtid. De holder på med en stor studie som vil gi gode svar på om deres behandlingsvaksine mot hudkreft fungerer. Studien er allerede i gang. – Ingen nyheter er gode nyheter, sier Holom.

Han forklarer at studiet først vil avleses og meldes til markedet etter et gitt antall tilfeller der pasientene har fått sykdomsforverring eller død. Så langt har ikke studiet blitt meldt til markedet. Slik Holom vurderer det, er vi nå på et stadium der man skulle forvente en avlesning av studiet dersom vaksinen ikke har effekt. Så er det flere forbehold her, det kan i teorien hende at det går like bra med kontrollgruppen av pasienter som ikke har fått vaksinen. – Men jo lengre tid det går nå, jo vanskeligere blir det å forklare dette på annen måte enn at vaksinen har effekt, sier analytikeren.

Her er de heteste doblingskandidatene på Oslo Børs (+) | DN

2 Likes

Crayon expands partnership with Google Cloud

1 Like

Rentefastsettelse

Mandatory Notification of Trade by Primary Insiders

1 Like

Mandatory Notification of Trade by Primary Insiders

1 Like

Eivind89 sitt innlegg på Shareville:

Fra Carnegie: Det nylige innsidekjøpet i Crayon indikerer også for oss at det ikke pågår noen aktiv strategisk prosess i Crayon. Likevel tror vi SoftwareOne-informasjonen er et annet datapunkt som indikerer at Crayon handler med en dyp rabatt i forhold til sin grunnleggende verdi, og at det er flere veier for en revaluering herfra. Det betyr at innsiderne ikke kunne håndtere aksjer om det var en pågående strategisk prosess, jf loven om innsidehandel/innsideinfo.

1 Like

Det er for øvrig styret i et selskap som håndterer en evt budprosess på selskapet, ikke ledelsen.

Crayon bare går og går nå, dag for dag.
Hopp på før den plutselig har gått for langt:)

Ned 66% fra peak ATH - hva baserer du dette på? Normalt med litt rebound når den tross alt har falt de siste 3 mnd.

Ja husker sist den var nede på 72 så gikk det fort opp til over 100 igjen. La oss håpe at de som har shortet sitter og svetter nå og kanskje vurderer og dekke seg inn snart.

Ja, det er en del aksjer som skal dekkes inn. Foreløpig har ingen av de synlige short-aktørene begynt og det lover godt med tanke på siste oppturen fra foreløpig bunn på rundt 60kr. 4,86% av selskapets aksjer utgjør 4 348 260 akjer og i tillegg kommer eventuelle posisjoner under 0,5%. Med et gjennomsnittelig volum på 422.000 aksjer/dag kan dette fort bli veldig bra.

Ja her er det bare å holde på aksjene,ser sterk ut nå og tror den vil nå 100 før nyttår.

WORLDQUANT LLC kommer frem i lyset. Velkommen skal du være!

Økende shorting presser kursen i dag? I kombi med “ingen røyk uten ild”? Børsens mest shortede aksje…når det en gang snur kraftig nok opp til at disse kaster kortene (neppe samtidig) kan det bli interessant.

De ville jo ikke dekke seg inn når kursen var på 62 for noen dager siden,så den må nok ned på 50 tallet kanskje så langt som 40 tallet før de gir seg.