Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Den store OLJE-tråden 🛢 2

https://www.reuters.com/world/india/india-stops-taking-russian-oil-delivered-sovcomflot-tankers-bloomberg-news-2024-03-22/

«Alt har en motgift» Putin, spent på hvordan Russland håndterer dette. Dette er veldig bra for Ukraina, men hvor kjøper India oljen sin fra nå og hvordan vil dette påvirke markedet?

1 Like

Helt enig, men når støttenivået blir brutt, så vet man at OPEC har tenkt å kjøre oljeprisen i dass. Da er 30-40$ det traderne sender oljen ned til, for en kort stund.

…mja,men da bare et år kanskje to for å få den rette effekten(og nedtur),.tror det ikke er behov for “4” år som sist gang…

1 Like

Jeg ser ikke for meg at Russland klarer å opprettholde produksjonen med de sanksjonene som er innført. Fint med meldinger som sier at de støtter produksjonskutt bla. bla. for å støtte opp under prisen, men deres kutt er slik jeg ser det fremtvunget av manglende evne til produksjon, og er ikke frivillig.

3 Likes

USA og Saudi-Arabia nevnes i denne

5 Likes





image
image
image
image
image
image
image
image

1 Like

Som det ble diskutert tidligere her, så legges det jo merke til at det ikke kommer nye oljeselskaper til livs, men større konsolidering blant de allerede store. Gjeld blir altså en større byrde i sektoren og best å begrense belåningsgrad. Lover vel egentlig på lang sikt bra for norske operatører som faktisk kan skilte med mindre miljø og karbon avtrykk mot eksempelvis US & MENA landene.

1 Like

De forteller modig om hele prosessen, det er overraskende. En ting er sanksjonene fra Europa og USA; men hva mener Saudi Arabia?? De er da vell neppe happy med at to medlemmer av Opec undercutter markedspris til Kina med 30%(minimum!) når SA har jobbet beinhardt med å få opp markedsprisen.

Dette kan da ikke være populært.

EIA (wk ending 22 March)

Crude: 3.165M

Cushing: 2.107M

Gasoline: 1.299M

Distillates: -1.185M

JPMorgan Warns Putin Can Push Oil To $100 By September To “Pressure Biden Ahead Of Elections”

image

1 Like
5 Likes

annet:

Ukraina har sagt de vil hjelpe med å løse dette problemet. I en “avtale” med Russland, så vil de ta mye russisk kapasitet offline for å bedre marginene.

2 Likes

Dette er ikke bra for verdensøkonomien om det eskalerer i Midtøsten ,oljeprisen skyter fart.

“kraftig respons” er blitt uttrykt ved drapet på en rekke Iranske generaler fra før… :man_shrugging:

1 Like

Teknologidirektøren i Equinor sa i et intervju med FA at AI vil gjøre det enklere og billigere å finne nye uoppdagede resurser på etablerte felt, og samtidig gjøre det enklere og billigere å bedre utnytte allerede etablerte og aktive resurser.

2 Likes