Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Koronavirus - Covid-19 - Småprat

Screening av kreft er satt på vent. Viktig å oppdage kreft tidlig. Ergo vil flere dø av kreft nå.

3 Likes

Dette er sannsynligvis enda verre enn dagens VG oppslag rundt Bergamo flyet som landet på Torp etter nedstengningen hvor alle ble sluppet hjem.

Husk at de 181 pasientene her kom fra flere ulike sykehjem og ble hjemplassert uten videre og er langt mer risiko utsatte enn fly passasjerene.

2 Likes

Lege Wasim Zahid forklarer utfordringer rundt coronavaksine på en fin måte :slight_smile:

2 Likes

Koronavirus har vist hvor sårbart Norge er med tanke på medisiner.
Vi prater mye om mat sikkerhet og bruker mye penger på det men hva med medisiner?

4 Likes
3 Likes

…Vitamin D?

5 Likes

Veldig dyktig hun dama, Rhonda Patrick, men hun er nok også litt vel frampå og kanskje litt overdreven i sine råd…! Hun er typen som spiser brokkolispirer til alle måltid - litt sykelig opptatt av helse kan man vel si. Men utrolig dyktig og en høyt anerkjent forsker og lege. Høres definitivt ut som det hjelper å få på litt D-vitamin.

Interessant at folk med mørkere hudfarge absorberer så ekstremt mye mindre D-vitamin og dermed har vanvittig mye høyere sjanse for depresjon og andre mentale sykdommer. Altså ekstra viktig for denne befolkningsgruppen å ta D-vitamintilskudd.

Selvsagt også interessant med så høy D-vitaminmangel blant folk som har dødd av Korona…!

3 Likes

Vel, når man er tilpasset å bo nær ekvator…

Er jo ikke så bra for oss nordboere med mye sol, øker kreftfaren mye.

1 Like

image

Det var dette jeg fryktet allerede for 2 måneder siden :smiley:

2 Likes

Sverige melder om at antall døde av CoVid-19 influensaen i april bare overgås av 1993 influensatall for samme måned i følge VG.

Antall syke faller slik at flokk immunitet kan oppnås innen Mai/Juni er håpet. Dette etter en strategi med langt færre øvrige konsekvenser for økonomi, og annen liv og helse.

Selv med de høyeste tallene like før påske (Stockholm len)var en aldri i situasjon hvor en ikke kunne gi nødvendig behandling. Flokk immunitet oppnås for alle kjente influensavirus. https://www.dagsavisen.no/nyheter/verden/forskere-sverige-kan-ligge-langt-foran-norge-i-flokkimmunitet-1.1701534

Andre land ikke bare rammet av CoVid-19 , men også media psykose og ditto påvirkede politikere har smitte toppen foran seg, med mindre det kommer en vaksine. Naturligvis var en del tiltak nødvendige tidligere, men langt fra det ekstremnivå som ble valgt og fortsatt er mye strengere enn selv FHI har gitt råd om.

2 Likes

" Forskere: – Sverige kan ligge langt foran Norge i flokkimmunitet"
Er dette en åpenbaring eller bare rett og slett totalt åpenbart?

Personlig synes jeg man snakker om flokkimmunitet ved en litt kunstig lav smitteandel. Føler liksom ikke det er “skikkelig” flokkimmunitet de snakker om.

2 Likes

Covid-19 er ikke et influensavirus, det er et coronavirus og i hvilken grad man oppnår noen form for varig immunitet er helt uvisst per i dag. Ved gjennomgått influensa av forskjellige varianter av type A/B vil man ha langvarig (flere tiår) delvis immunitet slik at selv om man kan bli syk senere er det stor sannsynlighet for et mildere forløp enn første gang en var smittet av den typen influensa.

For Covid-19 er det ikke en gang sikkert at en eventuell immunitet varer mer enn noen måneder, og helt uvisst hvor mange av de smittede som faktisk blir immune.

2 Likes
1 Like

https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2020-05-21/if-i-had-covid-19-am-i-immune-what-scientists-know-so-far

What they still don’t yet know, Krammer says, is whether the immune response is good enough to prevent people from picking up a second, milder infection and transmitting it. He’s involved in a long-term study following people who’ve had the disease for a year to see how often, if ever, they get re-infected.

1 Like

Her er mitt syn sammenfallende med Pål Steigan, selv om jeg er uenig i en del av dennes øvrige synspunkter i andre saker.

1 Like

Selv med tall på 3.992 p.t og langt færre tiltak enn andre land.
Melder SVT om antall døde omtrent som vanlig influensa sesong og tilsvarende snitt alder. Her har vi 235 døde og sannsynligvis mange ganger det tallet for vanlig influensa.

Også viktig å huske at Sverige teller alle med CoVid19 smitte som dør som Corona død, her avgjør legen om det skal registreres som f.eks lungebetennelse, hjerteinfarkt som den utløsende direkte dødsårsak selv om den avdøde også var covid19 smittet.

2 Likes

2 Likes

Det er mye som ikke stemmer med den Lancet-studien, som WHO har brukt for å stanse hydroksyklorokin-behandling i stor skala. Personlig er jeg skeptisk til en organisasjon som utnevner Robert Mugabe til goodwill-ambassadør, om det så bare varte en dag.

2 Likes

Dette åpne brevet til forfatterne av studien og til Lancet summerer opp mange av ankepunktene på en glimrende måte:

Brevet er undertegnet av en mengde doktorer og professorer. Det gir i det minste et bredere perspektiv på studien enn det jeg har sett i VG & co.

Interessant for oss biotekinvestorer, vil jeg si.

2 Likes