Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

PCI Biotech - Småprat 4 (PCIB) 1

Det er i bunn og grunn en bemerkelsesverdig god stemning her på forumet. Svært lite kritiske røster angående PCI Biotech og selskapets prestasjoner og det gjør at jeg tar på meg ansvaret med å forfatte noen ord om hva jeg synes om rikets tilstand.

Støtt og stadig leser jeg her på Tekinvestor at Per Walday er så voldsomt konservativ i sine uttalelser og at han ikke er kjent for å hausse noe. Tenker dere da på det faktum at han har bommet på nesten alt av guiding (på den negative siden)? Neppe! Kan det være i forbindelse med hans uttalelser om at de viktigste samarbeidene hadde best data? Vi sitter jo fremdeles litt sjokkskadet tilbake og slikker sårene etter at AstraZeneca takket for seg. Vi klør oss i hodet over hvordan dette kunne kulminere i ingenting! «Hør mer på oss» sier han. Og det er jo en meningsløs kommentar når de flere kvartal på rad nærmest serverer oss copy/paste fra forrige kvartals innhold. Hvis man ikke hadde Tekinvestor og lignende fora som graver litt dypere i materien ville investeringen nærmest vært som ren bingo å regne! Per Walday fremstår som en katt som har brukt opp åtte liv. At denne mannen fremdeles har på seg CEO hatten er uforståelig for meg. Styreleder Bøhn fremstår som Jesus. Alle har hørt om han men ingen har sett ham. Skal PCI Biotech komme seg videre bør de gjøre radikale grep – kvitte seg med dødvekt. En daglig leder som ikke evner å ta selskapet ett skritt videre er neppe løsningen på dagens utfordringer. En styreleder som ikke klarer å fastsette en endelig strategi er ei heller noe vi aksjonærer er tjent med. Som børsnotert selskap er målet relativt klart: «Selskapet skal gi størst mulig avkastning til eierne på lang sikt.» Sist emisjon ga selskapet handlingsrom og økonomiske muskler til å aksellerere fremdriften. Men av en eller annen grunn har man støtt på alle mulige problemer og blitt nødt til å brannslokke hele tiden. De hadde all verdens tid til å få studie-designet på plass og har allikevel gjort usedvanlig mange endringer – det forteller meg at den opprinnelige planen ikke var god nok. Allerede før Covid-19 slo rot i samfunnet presterte selskapet til terningkast som samsvarer med antall øyne som Odin, krigernes gud i norrøn mytologi. Nå risikerer vi nok en utvanning siden vi selvfølgelig ikke har nok finansielle midler til å gjennomføre fimaVACC studier på toppen av RELEASE. For at aksjonærer skal få fornyet tillit til caset er det ekstremt viktig at man bygger opp en tiltro til prosjektene igjen. Et handlingslammet styre og en ledelse som stryker på kommunikasjon er dessverre ikke hva vi behøver nå. Det trengs kommersielle krefter som evner å være karismatiske. I min verden har Per Walday nå sin aller siste sjanse til å snu skuta! Jeg makter ikke en til kvartals-gjennomgang med hosting og harking og tåkelegging. Fra et medisinsk, økonomisk og et sunn-fornufts ståsted er man nå kommet til et punkt hvor man ikke lenger kan belønne middelmådighet. Få på plass partneren det har blitt snakket om over en lang periode – ta prosjektene over til neste fase – eller overlat stefettpinnen til noen som evner å levere. Nye friske krefter kan være akkurat det vi trenger nå!

Tålmodighet er en viktig egenskap i børsens verden – men skilpadden som slo haren forekommer dessverre sjelden «in the real world». Jeg synes ledelsen i PCI Biotech har fremstått som skilpadder alt for lenge og ønsker derfor å kunne trykke på «boost-knappen». Håper i det lengste at dagens styre og ledelse evner å få avtalene i havn – men etter flere skuffelser er det vanskelig å tro for mye på eksisterende løsning. Er vi tjent med å stole på at PW, RS og dagens organisasjon evner å omsette noen av de mange sjansene våre i scoring? Hadde jeg vært manager ville jeg definitivt ha gjort endringer – så får tiden vise hva som er optimal fremgangsmåte. Hyllest av ledelse og styre basert på prestasjonene frem til nå er slik jeg ser det 100 % feilaktig. Kampen varer heldigvis 90 minutter og de har fremdeles litt tid til å få skuta på rett kjøl. Som en av verdens største tilhengere av teknologien krysser jeg fingre og tær for at jeg tar skammelig feil i at dagens oppsett ikke evner å få ballen over målstreken.

67 Likes

@Gunnersaurus

Jeg kunne ikke ha været mere enig med deg. Pcib har en suveræn teknologi.

De har hold på i12 år nu og vist at teknologien virker, og den virker suveræn på både Chem,vacc, nac og vi kan sikkert ta bac med.

Teknologien virker med mange fold i forhold til Soc i alle områder.
Derfor er det sånn at de ikke længere kan skyldes på at resultater skal vises. Dette er vist. Både i mus og mennesker.

Derfor er det nu på høj tid at de viser at dette kan kommercialiseret. Og med dette mener jeg aftaler med pharma selskaper som betaler penger for å få lov til å starte studier med pcib sin teknologi.

Hvis de ikke klarer dette ila året er det på tide at både styret og adm tar sin jakke og går.

Det er min klare opfattelse at de nu skal vise at de også behersker den kommercielle del. Hvis ikke skal det nye koster til.

47 Likes

Der kom vel to nye koster for ca 10 mnd siden (Robin & Snapir). Det kan ha sine grunner at disse stillingene ble utlyst noen mnd før. Jeg og du har snakket om bakrommet før @FiloD :+1:

6 Likes

Unknown

13 Likes

HaHa. Koster og bakrom. Nå logger jeg av til i morgen :joy::+1:

5 Likes

Podcast med PCI Biotech onsdag :blush: Radforsk

9 Likes

Ja, den ene av de to er helt outstanding. Den andre er god. Men det skal betydelig mere trykk på. Bakrum elle ej :rofl:

8 Likes

I have high hopes of Robin. I believe he can make a difference here. The scientist did their job and delivered outstanding results, it is up to management (led by CEO) to harness this into commercial agreements. In another place, loosing a golden opportunity like AZ means management is fired automatically, whether it is its fault or just bad luck, but not so much in Norway though (witnessed many examples in business development myself, whether loosing important contracts or leaving money on the table, people still can get away with it here)

I have no doubt that management wants to hit success more than investors themselves but at the same time, please don’t treat the company as your sole property.

Here I don’t exclude The CFO nor the chairman of the board. I have been an investor in the company for 5 years where the company has been part of my daily life, never heard a single statement from HPB (we have been through a lot, example of special investor with “deep pockets” who came through the door, realized it was the wrong house then left through the window). The board worries me more than management to be honest, I know he is not the executive chairman but still.

My frustration is now out … I should be back to normal in few minutes :person_in_lotus_position:

21 Likes

Overall, Takeda made five public bids for Shire . Under the final bid, Shire agreed to be acquired for about $62.2 billion (U.S.), or $66.22 per share, made up of $30.33 per share in cash and 0.839 shares of Takeda stock .8. jan. 2019

CHIEF BUSINESS OFFICER LUDOVIC ROBIN

Mr. Robin joined PCI Biotech in May 2020 as CBO. He began his career as a scientist developing new cosmetic and dermatological formulations. Subsequently he held various managerial and leadership roles in sales, marketing and business development at L’Oréal, Servier and Laboratoires Expanscience. During this period, he originated, signed and executed thirteen commercial partnerships in more than twenty countries.

In 2004, Ludovic joined Shire for the launch of their dermatology and nephrology franchises. During his twelve years with the company, he went on to serve as Marketing Manager, Business Unit Director, Marketing Director and Commercial Operations Head of France/Benelux. While at Shire he was a member of the French Executive Board from 2008 to 2016. In 2016 he joined Advicenne, a French biotech listed on Euronext (Paris-Brussels) as CBO, deputy CEO, responsible for commercial strategy of the drug candidates under development/registration in EU and US.

Mr Robin holds a Doctorate of Pharmacy (PharmD) from Lyon I University, a Master’s in Industrial Pharmacy from Lyon Institute of Industrial Pharmacy, and an MBA from HEC Paris.

https://www.pcibiotech.no/management

Tipper det er rett management til jobben :bomb::crossed_fingers:

Snøffelen skrev ved ansettelse :» «Hvis man ser på Shire, som jo i 2018 ble solgt til Takeda for 630 milliarder NOK etter dagens dollarkurs, så var det i perioden Mr Robin Loduvic var der som var en svært hektisk periode i deal-makings, så selv om jeg ikke kan klare å vurdere Ludovic sin eksakte rolle så er det klart at han må ha lært en hel del der.«

25 Likes

RADFORSK (radforsk)

Flere har spurt om vi kan legge ut oversikt over podkaster. Her kommer det en for de neste ukene i mars: Onsdag 3. kl 14 - PCI Biotech Fredag 5. kl 14 - Photocure Torsdag 11. kl 15 - Nordic Nanovector Onsdag 17. kl 14 - Patrik Ling, analytiker i DNB

En hel podcast i morgen med PCI Biotech. Det blir gøy!

23 Likes

Får håpe det kommer en del kritiske spørsmål til ledelsen så det ikke bare blir “kosekroken” med masse tull og latter som det ofte er når Per&Ronny er gjester.

12 Likes

Aldri annet enn koseprat med gode resultater? «Alle» skjønner at det øker sannsynligheten for gjennombrudd og muligheter for validering av teknologiplattformen, eller??

Interessant å mene at kanskje Norges eneste internasjonale biotekguru som fikk en million til å bli noen milliarder på få år prate tull under radforsk. Da har en rimelig grandios selvbildet?

Vil tro fasiten om det virkelig blir en mulig avtale innen Vacc, RELEASE Asia eller noe annet ikke kan være langt unna i tid :crossed_fingers:

Exactly :muscle:

1 Like

Kommersialisering og penger på bordet!

2 Likes

Skal de presentere validering i morgen mener du? :laughing:
Intet ville ha vært mer gledelig, men tviler :sweat_smile:

1 Like

snart ny salgsmulighet - bør en gripe den ? tapte fint fra 32 til 27 på den andre konferansen, så spørs om en burde redusere tapet om den stiger til neste…

2 Likes

jeg tør ikke… skulle ha gjort det forrige gang men nå føler jeg PCIB plutselig kan gå noe vanvittig, og hvis man ikke sitter foran dataen når det skjer så mister man den store oppgangen folk har ventet flere år på.
Jeg tror vi har endel gamle aksjonærer som hoppet over til Nano, som etterhvert får dårlig tid til å komme inn på gode priser igjen.

7 Likes

Mulig jeg misforstår deg her. Men sier du at du tapte på å kjøpe @32 ifbm forrige konferanse? Synes i så fall det høres litt rart ut. Tenker man kan klandre seg selv om man kjøper i første rally på flere måneder, det var mange gode muligheter i ukene og månedene før.

Hvis du mener at du kjøpte @32 etter konferansen pga du likte det du hørte der så er det en ting, men om du likte det du hørte og den gangen gjorde en vurdering på at aksjen er verdt minst 32 så kan jeg ikke se at noe har endret seg siden da. Min egen oppfatning er heller motsatt utifra informasjon vi har fått (både fra selskapet og graverne her på TI); det går rette veien hva det fundamentale angår og selv skulle jeg gjerne kjøpt mer på disse nivåene om jeg hadde hatt ledig kapital.

3 Likes

eg var dum nok til og kjøpe mer på 32 ja.

men tror nok eg lærte leksen sist, det var mer ment som en klar advarsel.

kjøp ikke før / under eller etter neste konferanse :wink:

selv skal eg ikke ha flere, eg venter kun på salgsmulighet.

1 Like

Vi er mange som har ventet lenge paa avtale det foelger penger med. Jeg har ventet i 11 aar, og venter fortsatt. Maa innroemme at litt av opptimismen forsvant etter AZ nederlaget.

Men resultatene virker og vaere saa gode at den dagen vi blir annerkjent for disse, burde aksjekursen gaa til himmels. Har skrevet om denne at denne annerkjennelsen skulle komme i i 6 aar naa uten at det har skjedd, men kanskje det er like foer. Resultatene er i allefall gode nok til at det burde skje.

Og har sett at flere skriver at bransjen ikke liker lys, men med mindre bivirkninger og bedre resultater, er det helt uforstaaelig at det er noe problem. Bare se paa dere selv naar dere gaar til tannlegen. Tidligere var det amalgan uten lys, og i dag er det plastikk med lys, helt uproblematisk. Saa jeg tror ikke det er en flaskehals som vil vare lenge.

4 Likes

Tannlegen min bruker laser :smiley:

1 Like