Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

PCI Biotech - 2020 1 Småprat (PCIB)

Ellers ser jeg at Powell ymtet frempaa om mulig fremtidig stoette til markedet i dag. Det var nok derfor boersene snudde. For selv om hans penger ikke kan stoppe Corona virusets utvikling, gjoer det ett storkrakk mindre sannsynelig, og boer ha positiv effekt paa PCIB kursen.

3 Likes

Ja episode 117 som kom rett etter Q4. Hør uttalelsen fra ca 44 min.

4 Likes

Pål Falck har konkludert etter 4Q og økt target fra 78,- til 86,-. I hovedsak basert på økt sannsynlighet for en avtale med AZ…
Prises på 30 tallet mens kursmål på 86,. Vil vi se overskrifter Artic ser enorm oppside???
At han legger verdi i avtale med AZ, på 8 kr. Er veldig lite,men allikevel som megler å gjøre det er tøft …
Fordi dette kan ikke regnes på…kun synsing, og jeg synser en mye større sjanse for avtale,
Både med AZ og Biontec
Som PW sa, innen nac vil avtaler avsluttes, inngås,og tas videre i år!!
Chem ser jeg LOA over 80%…nå.
Vacc kan vel Umulig bli mindre aktuell i disse tider.
Dagens kurs ser jeg på. Som helt hinsides feil.
Panikk !!!
Vi sitter på en sensasjon innen biotec !

9 Likes

Foer jul satt man igjen med inntrykk av at vi kunne faa en Asia partner etter nyttar. Paa Q4 ble det ikke sagt noe saerlig om dette, hvor PW forklarte at ett lite norsk biotek selskap fort kan komme i viktighetsskyggen i en slik corona sammenheng. Men dette har ingenting med stoerrelsen paa PCIB og gjoere. Det maa jo vaere forskningsresultatene som avgjoer en slik interesse, og ikke ett coroana virus eller stoerrelsen paa PCIB. For naar vi leverer verdensledende resultater aldri tidligere oppnaadd baade for fimaChem, fimaVacc og fimaNac, er det veldig rart at PW inntar en slik staa med lua i haanden posisjon til markedet han skal selge til?? Har sagt det foer, og sier det igjen, PW maa ansette ett par tre stykker i en markedsfoerings og salgsavdeling, slik at vi baade stoltere og og mye mer frempaa kan utbasunere til en hel verden hva vi har faatt til, og hva vi tilbyr. For PW er tydeligvis ingen salgsmann. Han er i steden dyktig paa andre omraader.

6 Likes

Pcib sin akilles er fortsatt at de har en for liten organisasjon. Som de sier går alt fokus på å følge opp RELEASE, mens det ikke er personell eller ressurser til å få fortgang i det andre.

Oppfatter de sier dette året skal benyttes til omsider å få publisert vacc-resultatene i et tidsskrift. Utrolig at de ikke har klart å få til dette for lenge siden. Videre antydes det litt løse diskusjoner rundt ymse interessenter vil få surre og gå ut dette året, og at de først neste år vil vurdere å kjøre igang egne studier innen ulike indikasjoner eller gå for noe håndfast med en partner.

Samme med NAc. Det er vel ansatt noen der og leies inn folk til å forsøke å følge opp de som bruker teknologien til pcib, slik at dette forhåpentligvis kan materialisere seg i håndfaste avtaler og med sårt tiltrengt cash inn.

Men TTT og med en så slank organisasjon drar alt dette mye lenger ut i tid. Det bør ansettes flere folk som kan bidra til mer trykk på gassen slik at vi får skapt verdier i et langt større tempo enn i dag.

Det skjer masse nytt i bransjen med nye teknologier som utvikles hele tiden og om ikke selskapet evner å få til nok trøkk til å få gjennomslag for sin patenterte teknologi vil verdiene dessverre råtne på rot. Før eller siden kommer det noe nytt eller det er andre større som er flinkere til å markedsføre seg med et produkt som er noe inferior til pcib’s.

Veldig bekymringsverdig at ledelsen og styret ikke evner å se dette, og at organisasjonen har mer enn nok med å følge opp release hele dette året og der er vi allerede forsinka(!) , men man forventer dette skal hentes inn igjen… Ingenting tilsier at dette er tilfellet basert på historien og det vi vet så langt. Asia er ikke enkelt og det trengs en partner som vi ikke har. Hickups intreffer stadig vekk, og det har man ikke kontroll på. Frykter dessverre de må melde forsinkelse i vår/sommer.

Det vil nok gå bra for selskapet til slutt, men de forkludrer masse og ødelegger mye for seg sjøl og eierne ved å holde det på et så lavt nivå. Få inn flere folk som kan følge opp og få fram mere av verdiene nå! Virker som vi må vente til slutten av 2021 før det tar av innen Chem og vacc, men at det kanskje kan komme en avtale innen NAc dersom de innleide rådgiverne/forhandlerne klarer å få AZ på kroken i sommer.

6 Likes

Rundt 15-20 personer deltok på Q4 presentasjonen. Blant disse var det noen nye fjes, noe som selvsagt er bra!

For meg var de viktigste tingene;

  • Innrulleringen av pasienter til Release studiet gikk langsommere enn planlagt
  • fimaNAc kan bli den nye gullstandard innenfor deler av nuklein syrer (mest hotte
    området innenfor medisin
  • Flere andre samarbeidsprosjekterer blir trolig ferdig i 2020. Kan derfor bli flere
    partneravtaler innenfor fimaNAc i 2020
  • Mulighet for å gå rett til kliniske fase 1b/2 med fimaNAc

Som kjent sa Pcib at innrulleringen av pasienter til Release studiet gikk langsommere enn planlagt. Men de sa også at de ville sette i gang tiltak for rette på dette, slik at de fortsatt tror at interim avlesningen vil finne sted som planlagt i Q2 2022 og at de fortsatt vil ha penger til å gjøre dette (det vil si at de ikke trenger penger, les emisjon, for å gjøre dette). Hovedgrunnen til at det går langsommere enn planlagt er at det tar mer tid å få lagt avtaler med sykehus i USA enn det de trodde. De skylles at i USA er advokater i mye større grad involvert i denne prosessen enn i Europa.

For mange var tydeligvis en slik melding svært negativ. Det er det ikke for meg. For det første, hvis det skulle vise seg at interim avlesningen først kommer 6 måneder seinere enn planlagt (noe jeg ikke tror), hva så? Er det en katastrofe? Nei, selvsagt ikke. Det vil bare ta litt lenger tid før eventuelt inntektene begynner å komme. Noen vil eventuelt si at de ikke har penger til en slik utsettelse og at de derfor må ha en emisjon. Nei, det tror jeg heller ikke er nødvendig. Jeg tror at Pcib vil inngå flere avtaler før Q2 2022 med upfront penger, slik at en emisjon ikke er nødvendig.

Basert på de tiltak som Pcib varslet i dag og 10-15 sites i Asia som ikke er inkludert i estimatet på Q2 2022, tror jeg at Pcib vil levere på tidsestimatet.

Etter presentasjonen var det som vanlig diskusjon med Pcib sitt management. En av de tingene som ble diskutert med Ronny var hvordan kostnadene for Release studiet ville utvikle seg. Det han sa var at kostnadene har en helt annen profil enn innrullering av pasienter. I begynnelsen av studiet vil innrulleringen av pasienter være lav, men etter som flere sites blir aktivert vil innrulleringen øke (selvsagt). Når det gjelder kostnadene derimot vil de være størst i begynnelsen av studiet når sitene blir aktivert for så å falle med tiden. Ut fra figuren han tegnet i luften kunne det se ut som kostnadene ville falle mye med tiden. Poenget er altså at det er oppstart av sites som koster mye og ikke i like stor grad behandling av pasienter. Jo flere pasienter som blir behandlet ved samme sites, jo billigere blir behandlingen per pasient.

Pcib skiver i patentsøknaden for fimaNAc at in-vivo resultatene er superior i forhold til Lipofectamine, som i dag betraktes som gullstandarden for levering av mRNA inn i celler. På presentasjonen forklarte Per nærmere hva det innebar og han bekreftet også på spørsmål at det var godt mulig at fimaNAc vill bli den nye gullstandard innenfor deler av dette området. For meg var dette en fantastisk nyhet, noe som også trolig forklarer AZ interesse for Pcibs teknologi. En annen viktig ting, Lipider (som Lipofectamine) har alvorlige bi-effekter, mens fimaNAc ikke har dette.

På Q3 presentasjon i november i fjor sa Pcib at AZ også ønsket å teste ut fimaNAc teknologien utenfor onkologi området. Selv om de bare hadde 5-6 uker på seg til å gjøre dette, ønsket de dette. Hvorfor hadde ikke forskerne som drev med dette tenkt på dette før, slik at de fikk mer tid til å gjøre dette? For meg er det mest logiske svaret at noen høyt oppe i AZ systemet, kanskje helt i toppen, hadde blitt presentert resultatene fra onkologi området og spurt forskerne, hva med andre områder, vil det fungere der også? Hvis dette er riktig, betyr det trolig at også ledelsen i AZ ønsker videre samarbeid eller som jeg tror mer og mer på, et oppkjøp av Pcib.

Hvorfor oppkjøp og ikke partneravtale? Hvis resultatene så langt er svært gode med Pcib sin teknologi, er det sannsynlig at AZ vil bruke dette i mange nye medisiner, både i og utenfor onkologi (kreft) området. Alternativet til oppkjøp er da å inngå en svært omfattende avtale (som vil koste mye penger) eller en avtale for hver enkel sykdom de ønsker å behandle. Siden nuklein syrer området er ansett som fremtidens måte å behandle sykdom på, tror jeg at AZ vil velge oppkjøp for å kunne teknologien bredt, samt, og ikke minst, hindre at andre BP for tilgang til teknologien.

På spørsmål svarte Per at også andre samarbeidsprosjektet trolig ville bli ferdig i 2020. Det er derfor godt mulig at det kan bli flere partneravtaler i 2020, hvis ikke AZ kjøper hele selskapet. Et av disse selskapene er trolig BioNTech: De bruker også Pcib sin teknologi til å få mRNA inn i celler.

Undertegnede har vært aksjonær i Pcib i mange år, men det var først i 2016 at jeg kjøpte mange aksjer. Grunnen var enkel, 16 av 19 tumor fikk reduksjon i størrelse etter Pcib sin behandling. Samtid begynte Per å snakke om at det kunne være mulig å få innvilget et pivotalt fase 2 studie. I dag vet vi at en behandling med cohort 4 har gitt en overlevelse på 22.8 måneder sammenlignet med 11-12 måneder med standard behandling (som ikke er godkjent). I Release studiet skal det gis 2 behandlinger. Basert på andre forsøk er det all grunn til å tro at pasientene vil leve lenger med 2 behandlinger. Tyske leger har for lenge siden sagt at de håper denne behandlingen vil kunne føre til at gallegangskreft blir en kronisk sykdom, det vil si en sykdom som pasienten kan leve med og ikke dø av. Bare tiden vil vise om de får rett.

Som de aller fleste vet ble Algeta solgt for over 17 milliarder kroner. De forlenget livet i snitt med rundt 3 måneder, fra rundt 12 til 15 måneder, hvis jeg husker riktig. I tillegg ga de også pasientene et bedre liv, noe som også betyr mye for verdien av et produkt. Så vidt jeg vet vil også quality of life faktoren være en del av Release studiet.

Min enkle verdi vurdering av fimaChem er at når Algeta ble solgt for 17 milliarder så er fimaChem sannsynligvis verd langt mer. Og at Pcib skal feile med Release studiet, basert på resultatene så langt og de privilegier de har fått, anser jeg som lite sannsynlig. Derfor er mitt worst case for selskapet (hvis en antar at både FimaVacc og fimaNAc flopper, noe jeg tror er lite sannsynlig), å vente til fimaChem blir godkjent / kommer på markedet, så vil det være en enorm gevinst å hente. Et annet viktig poeng er at det er svært lite konkurranse innenfor dette området.

Som nevnt over er resultatene så langt fra fimaChem veldig gode. I tillegg vet vi at resultatene fra FimaVacc er bedre en ved bruk av Hiltonol i friske mennesker. Og Hiltonol er som kjent gullstandarden innenfor dette området i dag.

Fra presentasjonen i går fikk vi vite at det ikke er usannsynlig at også FimaNAc kommer til å bli den nye gullstandarden innenfor enkelte områder av nuklein syrer (det å få store molekyler inn i cellene). Altså kan Pcib oppleve å ha gullstandarden innenfor 3 områder, deriblant det mest hotte innenfor medisin, nuklein syrer. Utrolig!

Selv om mange tydeligvis ikke likte å høre at innrulleringen for øyeblikket går langsommere en planlagt, er jeg mye mer opptatt av de fundamentale forholdene til selskapet, og de har aldri vært bedre. Cluet er bare å være litt tålmodig. Jeg har i hvert fall tenkt å være langsiktig. I mine 40 år i aksjemarkedet har jeg aldri før vært bort i et selskap med slik en slik risk / reward. For meg fremstår selskapet som en once in a liftime opportunity, noe det har gjort siden 2016.

Som jeg skrev etter Q2 presentasjonen i november 2019, det er ikke usannsynlig at AZ velger å kjøpe Pcib for mellom 50-100 milliarder kroner. Som Snøffelen tidligere har vært inne på, er det stor sannsynlighet for at bare gallegangskreft behandlingen vil generere inntekter / overskudd på 10 milliarder eller mer. I så fall vil bare denne behandlingen kunne forsvare en prislapp på 100 milliarder. I tillegg har vi mange andre kreftformer som fimaChem trolig også kan brukes på, samt fimaVacc og fimaNAc. Så 100 milliarder vil trolig fremstå som er røverkjøp på sikt!

Uansett, de neste månedene blir utrolig spennende!

102 Likes

Takker Sorlendingen.
En fantastisk gjennomgang som er med på å rette fokus på det som teller og til rett tid.

9 Likes

Intervju med Myrlid i FA idag. Sier han skulle hatt mer cash for å kjøpe for, men har solgt litt pho etter spettets inngang og vektet seg opp i PCIB. SIer han har kjøpt ca 200k pcib nå på torsdag/fredag.

53 Likes

Nydelig lesning, @Sorlendingen. :ok_hand:

Og tusen takk for innsarsen du gjør på Q-presentasjonene.
Det er mulig Walday & Co synes du kan være en «pain in the ass» til tider, men det får de bare tåle. :sweat_smile:
Dine bidrag er gull verdt!

16 Likes

For de som ikke fullt ut forstår hva et oppkjøp for 50-100 milliarder innebærer; det vil bety en aksjekurs på 1.350 - 2.700 kr.

6 Likes

Hvilken avis er dette?

Finansavisen (gratisartikkel :blush:).

3 Likes

Maa takke Soerlendingen for ett supert innlegg. Og maa si det erGodt at flere begynner og bli enige med meg… Finner AZ ut at det er sannsynelig at vaar leveringsteknologi, kan benyttes paa mer enn to indikasjoner, kjoeper de hele butikken.;-))En annen ting var at naar Soerlending paa Q4 spurte Walday om han var bekymret for hvorvidt AZ kunne legg inn bud paa fimaNac eller hele PCIB, stoppet Walday helt opp, og begynte og stotre, foer han avrundet med at dette ikke var noe han ville snakke om. PW kunne isteden svart at alle signaler saa langt fra AZ, tyder paa at hvis det blir avtale, saa er det en lisensavtale de er interessert i. Men det gjorde han ikke?? Hvorfor fryse fast slik, istedenfor og svare paa ett enkelt spoersmaal? Derfor kan det like godt tyde paa at ett oppkjoep ligger i kortene. For som Soerlendingen paapeker, er det nok av grunner til at AZ vil, og faktisk burde velge denne loesningen.;-)) Rett og slett fordi den er mer fordelaktig paa sikt.

10 Likes
13 Likes

Du får ta det til deg, Solo. :grin::grin: Optimismen din synes jeg får ufortjent mye pes, men her er du og sorlendingen ganske på linje, ser det ut som. :clap::clap:

9 Likes

Det kan selvsagt være helt grunnløse spekulasjoner fra min side (og er sannsynligvis det), men jeg har flere ganger i høst/vinter undret på om det at det tar så uforholdsmessig lang tid å få på plass ny hjemmeside og at det drøyer så forferdelig med nyansettelser, f.eks Chief Business Development Officer og Chief Medical Officer, kan ha noe å gjøre med et mulig (og kanskje forventet?) oppkjøp.

8 Likes

Børsen er så billig at det ville vært et fint tidspunkt å prøve et PCIb kjøp på.

1 Like

Og så har vi den svake norske valutaen.
USD på 9,39 kr
Flott tidspunkt for oppkjøp ja

4 Likes

@sulzrox very good point glad to see investors looking at a macro level

2 Likes

StockDZ; Have you seen the chineese PMI data for february which came today?

2 Likes