Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Photocure småprat 2019 (PHO)

Tenker uansett at det er meget positivt at selskapet åpner opp for denne seansen.
Opplagt at dette trekker først og fremst til seg allerede eksisterende aksjonærer, men i tillegg gir dette oppmerksomhet på flere plattformer som kan bidra til økt interesse og entusiasme.
Da jeg snakket med Obaid Saleem i AX Exposure og stilte spørsmål om hva vi kan forvente oss av publikum så svarte han følgende:
Majoriteten av medlemsmassen er privatinvestorer, men du finner representanter fra institusjonelle investorer, analytikere, profesjonelle investorer og journalister. Finansavisen har eksempelvis tatt flere saker fra Xtrainvestor.com og skrevet om det.
I tillegg har en i FB gruppen merket pågang fra “utenforstående” blant annet journalister fra diverse økonomi medium.
Så jeg tenker at dette blir særdeles positivt. Vet ikke om Schneider deltar direkte i studio i Oslo, men ikke utenkelig siden han skal presentere Photocure på EAU i Barcelona på fredag og legger inn et par dager på kontoret i Oslo.

5 Likes

På einarsson’s podcast nr 75 på tidslinjen 24 00 så kommer ES inn på et eventuelt fremtidig samarbeide med produsentene av Wolf og Olympus sine scopes.

Der er intet som binder PHO til kun å bruke nåværende løsning med carl stolz .

Det er helt tydelig at de har kontakt med wolf og olympus og PHO har foreslått en mulig vei til løsning på hvorledes de skal oppnå dette samarbeidet uten å gå vegen om tunge og kostbare clinicals trials studier.
Dette er under behandling hos wolf og olympus .

CEO PHO avslutter med at dette nok ligger noen år frem i tid.

Men okke som , budskapet er at wolf og olumpus evaluerer dette mulige fremtidige samarbeidet.I et “normalt” selskap så ville jo annonsering av et slikt samarbeide sparke kursen himmelhøyt da det betyr mye raskere oppnåelse av overtakelse av markedet men om det får så store utslag kursmessig på PHO gjenstår jo å se.

Markedet dømmer selskapet nord og ned og det må vi bare leve med.
Men det er snart “payback time”. :cowboy_hat_face:

Sendingen på onsdag kan kanskje bringe klarhet i hvorledes gruppen i US jobber og hvordan en forklarer hva som skal til og hvorfor for å selge produktet?

En får følge med med et “åpent sinn”

lykke til

2 Likes

Det er vel heller Dahl som er årsaken til at man sitter med så mange ubesvarte spørsmål. Han har vært lite villig til å svare på spørsmål både pr. email og på presentasjoner. Ved siste presentasjon var det tydelig at han ønsket å avslutte Q&A før alle hadde fått komme til orde.
Hestdal hadde en helt annen holdning til aksjonærene.

2 Likes

Tror ikke du kommer nærmere sannheten enn det😀
Hadde Dahl sittet som konstituert CEO fortsatt hadde vi under ingen omstendigheter fått oppleve en Q&A session førstkommende onsdag.

Hestdal var på mange måter en fin fyr. Lurer på om det på noe tidspunkt har vært vurdert å spinne Cevira ut i et eget selskap på samme måte som PCIB, og så la Hestdal tal over det selskapet som sjef istedet.

Norsk biotech hadde enkelt og greit klart å hente inn noen millioner i oppstartskapital og offentlige fou-midler fra norge og eu til å kickstarte noe sånt.

@Christian, vet ikke om du har sett denne posten?

Er jo bare tankespinn fra min side og en veldig simplistisk modell, men sier mye om hvordan jeg ser på photocure som investeringscase, altså at jeg forventer høstefasen begynner i perioden 2020-2021. Noe annet kan jeg aldri tenke meg at selskapet får godkjenning fra aksjonærene på.


Den andre saken vi diskuterte:

Jeg mener soleklart at å utsette høstefasen ved å heller øke innsatsen på salg og marketing er smart og vil øke verdien mye på selskapet. Dette er å investere i det kommersielle footprintet til selskapet og blir da opex, men det går ikke an å sitte og si at dette er feil i et salgs-selskap. Hva slags investering mener du de skal gjøre i årene fremover som kan defineres som capex?

image

image

6 Likes

Jeg forstår flisespikkeri kommentaren din, photocure bruker et upresist språk selv. Takk for infoen. :ok_hand:

2 Likes

Men jeg må uansett få gjenta at opex tallene er kun veldig vagt fremskrevet fra min side. Jeg er som alle andre spent på å høre mer om dette på Q&A.

Det jeg uansett bare må hamres inn igjen og igjen er at Photocure sin nåværende guiding for US revenue er faktisk veldig ambisiøs i forhold til tallene de siste årene. Selskapet guider faktisk en ekte hockey stick for 2017-2020 perioden, og får tyn for at de er pysete.

Min største kritikk mot Q4-presentasjonen er at dette poenget ikke blir visualisert nok, for folk skjønner tydeligvis overhodet ikke hvor rask vekst den guidingen representerer.

Skulle fryktelig gjerne hatt konkretisert fra @Rodjer hva han mener ville vært ambisiøst, og hvor realistiske de tallene hadde vært.

4 Likes

Savepig,
Jeg er helt enig med deg at dette er ambisiøst. Lenger oppe videreformidlet jeg kun fra rapporten av Norne som har gått ut til deres kunder. Kursmål på 55 og HOLD anbefaling. Deres estimater bygger på USD 26 mill i 2020 og således i øvre sjikt av Pho sin guiding.
Utfordringen for Schneider er nok at han har arvet denne guiding oppdateringen som første gang ble nevnt i q4 2017 rapporten. I og med at denne har vært framhevet i hver rapport siden den gang er jeg rimelig sikker på at markedet forventet en oppjustering når den endelig kom.

3 Likes

Jeg kan jo forstå Norne på at det er ukomfortabelt å øke kursmålet nå, for PHO må jo fortsette å bevise at de klarer å levere på så høy vekst kvartal etter kvartal. (For alt vi vet holder de også igjen mens de prøver å spre det glade budskap sin sine kunder.)

Og ja jeg er enig i din analyse at en del antagelig ble skuffet at guidingen ble stedfestet på samme nivå som før, for egen del hadde jeg landet på at den ikke ville bli økt noe vesentlig for lenge siden, men undervurderte glatt hvor stor effekt det tydeligvis ville få og gikk glipp av en enorm trademulighet.

Faktum er at topp 50 det siste halve året har vist at det ikke skjer noen akkumulering i aksjen overhodet, så det er gledelig å se at selskapet nå åpner informasjonskrana på fullt, et viktig bidrag til å få inn flere investorer.

3 Likes

40-50-60-70 i kvartalene 2020 så er man godt innenfor. Faktisk rett over 25 med dagens kurs.
Personlig tror jeg vi starter høyere i Q1-20.

22-27-33-38 tipper jeg for 2019.

Og jeg tipper et vendepunkt i kursen ved Q2-19 når folk skjønner hvor det bærer. Da vil US gå forbi resten til sammen. Samt blå tall.

1 Like

Skjønner at haussekoret har gode forhold her, men å påstå at guidingen til Photocure faktisk er “veldig ambisiøs”, det klarer jeg nesten ikke ta seriøst. Veksten er høy nettopp fordi man øker fra katastrofalt dårlige tall. Selv med refusjon og oppfølgingsmarkedet så svikter salget. Guidingen er også nedjustert og sier ikke lenger at man kan forvente noen oppside i 2020.

Q2-2018:
These investments will enable the company to drive the U.S. revenues in 2020 to a range of USD 20-25 million, however with upside potential driven by added reimbursement and penetration of the surveillance segment.

Q3-2018:
These investments will enable the company to drive the U.S. revenues in 2020 to a range of USD 20-25 million and towards profitability, with potential driven by favorable reimbursement and penetration of the surveillance segment.

Q4-2018:
The company maintains its 2020 forecasted revenue range of USD 20-25 million in the U.S

Uansett. Utplasseringstakten av nye skop har vært bra, så noe godt gjør tross alt selskapet. Man skulle imidlertid tro at når sykehusene endelig har fått på plass skopene at de faktisk skulle begynne bruke disse. Fasit viser imidlertid at snittbruken fortsatt er skuffende lav.

Tilbake til poenget. Når man vet at et prosedyre ikke tar veldig lang tid, så er det langt fra “veldig ambisiøs” at selskapet bare tror de kan klare opp mot 200 millioner i omsetning i USA i 2020. Gitt at skopene som nå er utplassert kun brukes en gang pr dag så snakker vi over 450 millioner kroner. Det vil selvsagt bli utplassert flere skop også, men den skuffende guidingen viser med all tydelighet at ledelsen ikke har tro på at selgerne skal kunne klare snu den svake veksten med det første…

Edit: Og ja, for å ikke såre moderatoren så får jeg slenge på at overnevnte sikter til den svake guidingen for 2020. Ingen hadde vel trodd at dette skulle være året hvor salget peaker.

2 Likes

Dette er helt ukorrekt:

The company maintains its 2020 forecasted revenue
range of USD 20-25 million in the U.S., up from USD
7.8 million in 2018, and sees significant continued
revenue growth and profit opportunities in the U.S.
market beyond 2020.

Dan utvidet også dette med å spesifisere at han ikke så peak sales før om 5-6 år på radium podcastet. Så du får enten revidere posten din, eller så slettes den som misinformasjon.

3 Likes

Og dersom tall for 2020 er imponerende så bør man holde seg fast når fremskredet tall for 21, 22 og 23 kommer til syne.
Men det er da ikke noe hokus pokus. Ved utgangen av 2019 vil man sannsynligvis ha 250+ scope utplassert. Det utgjør ca 66% flere scope enn ved inngangen til 2019. Øker man antall scope ned 66% gjennom 2020 så har vi ikke mindre enn 415 scope utplassert ved utgangen av 2020.
Dette utgjør et enormt inntjeningspotensiale for PHO.
I løpet av denne perioden over knappe to år fra nå, så vil også andelen flexiscope øke kraftig og i tillegg til dette vil vi se en stadig økende brukerfrekvens på hvert scope. Summen av disse faktorene vil nødvendigvis gi PHO en enorm inntektsvekst. For dem som er bekymret for kostnadsveksten i selskapet, så kan det jo nevnes at fra 2017 til 2018 så vokste inntektene 5 ganger mer enn kostnadene. Slikt gir penger som kan pløyes tilbake til å øke veksten ytterligere.

Ja, mulig jeg til tider kan være irriterende positiv. Men det er faktisk vanskelig å bli negativ når man står med en slik mulighet som det PHO nå representerer. Sorry.

2 Likes

Jeg snakker om 2020 i posten min. Du snakker om 2026. Stor forskjell og vi er ikke uenige om at man selvsagt bør kunne forvente at det svake salget bør kunne forbli bedre om man ser enda noen år frem i tid.

Men greit, jeg får vel bare notere meg at man her skal anse det som veldig ambisiøst at skopene i 2020 skal stå uvirksomme i flere dager enn hvor de faktisk er i bruk.

2 Likes

Hvordan kan du påstå det Inkognito666, faktisk har den eneste analytikeren som har fulgt PHO jevnlig siste året skrevet akkurat det :

https://www.edisongroup.com/publication/strong-revenue-growth-2/22761/

“That said, we continue to model a sales decline starting in 2020”

Edison har forøvrig et peak sale på Hexvix + Cysview (Norden+Ipsen Australia+Canada+ US) på 295 millNOK i 2020.

Denne analysen er helt i tråd med dagens prissetting av Photocure, så din påstand hadde nok vært mer logisk om du byttet ut “ingen” med “alle” .

Bare en detalj.

1 Like

Tja, Edison er eneste jeg har sett som mener peak er i 2020. Dersom man skulle mene at peak kom ved 25.000 av 1.500.000 prosedyrer i USA så utgjør det godt under 2% av operasjons- og oppfølgingsmarkedet.

Selv om patentene utløper så synes jeg du skrev det ganske greit her om hvorfor man ikke bør bekymre seg for at peak skulle komme i 2020.

Du leser sikkert selv på forumene rundt om og det er intenting som tyder på at “alle” tror vi ser peak i 2020. Edison er vel en av de få som har vært konservative i sine anslag.

4 Likes

Uansett hva som har vært skrevet og ikke skrevet så har ledelsen uttalt på Q4 at peak sale ligger 6-7 år frem i tid. De forventer også en kraftig vekste utover 2020.

I tillegg skal vi ikke undervurdere at en ny CEO vil sikre seg og sørge for at forventningene i markedet et lavere enn det han ser at han kan levere av resultater. Så jeg blir ikke overrasket om CEO Schneider vil gruse de forventninger markedet i dag har til PHO.

2 Likes

Hva er det egentlig Edison legger til grunn ved peak sale i 2020 når Cysview kun har 2% av operasjons- og oppfølgingsmarkedet?

1 Like

Liker ikke helt den oppførselen som moderator viser her. Du bør ikke kunne modere i diskusjoner der du selv deltar. Inkognito666 kommer for øvrig inn på det viktige spørsmålet om bruk av skopene (forCysview). Det bør diskuteres mer av «ekspertene» her. Brukes de nye skopene som rene hvittlys -skop. Hva er prisforskjellen mellom nye skop og ordinære hvittlys-skop.

4 Likes