Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Photocure Småprat (PHO)

Helt ærlig har jeg fremdeles ikke voldsomme forventninger til de konkrete regnskapstallene fra Q3, enhver fortsatt vekst fra Q2 vil være bra.

Det er salgspipelinen til PHO og hva de velger å dele om den som er interessant, og selvsagt om de tør å sie noe om ny guiding.

Ja det er blandt de tingene jeg tenker på.

2 Likes

Ca 1 gang i uka, eller hver 6 dag i gjennomsnitt kom jeg til da :tired_face:
Det er noe for dårlig for å ytre meg forsiktig.
Men jeg ser det stemmer hvis jeg tar 60 gangers bruk i året og ganger med 128 utplasserte scop, som det sto i Q2 rapporten, så kommer jeg til 61 mill som er litt over det dobble av YTD i q2 rapporten.

Får de opp bruken til 1 gang pr dag i ukedagene , så burde det gi $33 mill i omsetning i året

Det som gjelder er utplassering av flexiscoop og eventuell guiding rundt utplasseringhastigheten av disse som er viktig

Til og med robotene kjeder seg nå :stuck_out_tongue:

Vi er i “show me the money” modus. Guiding er sekundært. Jeg vil se realisert vekst i salg og bruksfrekvens.
Dvs minst 15 nye scop og salg på over 18 mill.

18 mill er 15 nye scop med samme gjennomsnittlige bruksfrekvens. En økning med 1 prosedyre per kvartal per scop bidrar nå med 1.1 mkr per kvartal.

Hva forventer dere minimum av salg fra US i Q3?

  • 16 mill
  • 17 mill
  • 18 mill
  • 19 mill
  • 20 mill
  • 21 mill
  • 22 mill
  • 22 mill og over

0 stemmegivere

Jeg sliter med å skjønne hvorfor så mange fortsatt utviser en såpass stor skepsis til PHO og hvorvidt selskapet skal lykkes.

Som det tidligere er blitt hevdet; gjennombruddet er allerede et faktum.
BLCC teknologien er i ferd med å bre seg i det amerikanske markedet som ny standard of care (SOC) hva angår blærekreftdiagnostisering. Og vi snakker altså ikke om et hvilket som helst marked.

Vi PHO aksjonærer sitter altså i den utrolig heldige situasjonen at selskapet vi er medeiere i, har startet på en akselererende vekst i et av verdens største enkeltmarkeder innen blærekreftdiagnostisering. Det er faktisk så man må klype seg i armen, og jeg skjønner at flere sliter med å virkelig tro og erkjenne at dette er virkelighet.

Men det finnes etterhvert svært mye dokumentasjon som fremholder at BLCC er blitt ny SOC ved flere klinikker, og det renner stadig inn nye artikler som viser at flere og flere sykehus følger etter.

Og tenk litt etter, for det er slett ikke noe rart eller overraskende med det. Det burde ihvertfall ikke være det. Markedet vi diskuterer ligger i USA. Et land der konkurranse ikke er et skjellsord, men faktisk et anerkjent og svært akseptert begrep, ikke bare innen sport og forretningsliv, men også innen helsesektoren.

Innen sykehus sektoren er det faktisk konkurranse om kundene på samme måte som det er konkurranse om kundene i bilforretninger, møbelforretninger, båtforretninger osv. Og for å være konkurransedyktig må du tilby pasientene det beste produktet du kan oppdrive innen de forskjellige sykehussektorene. Ellers vil kundene(pasientene) gå til konkurrenten som kan tilby et bedre produkt enn din bedrift, i dette tilfellet sykehus/kreftklinikk. Og jeg skulle da tro at det er enda viktigere å få den beste behandling/sikreste undersøkelse når det er din egen helse det er snakk om, enn om det er snakk om å kjøe deg et fremkomstmiddel.

Når da BLCC teknologien gjennom vitenskapelige forsøk har vist seg å være betydelig bedre enn alle andre produkter som tilbys for blærekreftdiagnostisering, og en teknologi urologene lovpriser for sin nøyaktighet og presisjon, og som pasientene lovpriser for sin komfort og sikkerhet, så kan man ikke bli overrasket over at BLCC teknologien vinner frem i det amerikanske markedet som ny SOC innenfor blærekreftdiagnostisering.

At en av bestanddelene i denne teknologien er utviklet og levert av et norsk selskap, gjør ikke sannsynligheten for å lykkes mindre. At PHO har hatt en noe ruglete historie og bidratt til å skuffe aksjonærene gang etter gang opp gjennom årene, tilsier ikke at selskapet ikke kan lykkes i fremtiden, slik en del later til å tro. For faktum er jo at de allerede har lykkes. De har et FDA godkjent produkt med tilhørende refusjonsordninger og er de facto et nøkkelprodukt innenfor BLCC teknologien. Den rollene er slett ikke blitt mindre etter selskapets fase 3 studie som nå har åpnet opp et, trolig to, betydelig større markeder; surveillance og initial response.

Jeg tror man skal slutte å håpe og heller ta det inn over seg at BLCC teknologien har fått sitt gjennombrudd i USA. Herifra vil denne teknologien vokse seg større og større og ta markedsandeler i et stadig raskere tempo. Hvor mye av markedet BLCC til slutt vil ende opp med er vanskelig å si, men jeg mener at det er fullt realistisk at BLCC kan ende opp med mesteparten av markedet, altså 50%++. Og med focuss sine beregninger for kurspotensialet ved 20% markedsandel, så begynner man nærmest å bli svimmel over de utsiktene som ligger der, både i form av kurspotensialet, men ikke mindre med tanke på hvilke potensiell utbyttemaskin vi ser ut til å være medeier i. Rene pengemaskinen!

Ja, jeg skjønner godt at noen av dere finner det vanskelig å tro at dette er sant, men det finnes som sagt svært mye dokumentasjon som viser med all tydelighet hva som er på gang. Og jeg tror at vi vil få et enda bedre dokumentasjon under Q3 presentasjonen den 8 nov.

I mellomtiden får vi bare akseptere at noen herjer med kursen og ønsker å skremme flest mulig til å selge. Må du selge, så selg. Men du kan ikke komme i etterkant og hevde at den suksessen PHO ble del av var ukjent i okt 2018. Det er den altså ikke! Den er i aller høyeste grad både varslet av ledelsen, blitt synlig gjennom vitenskaplige konferanser og diverse artikler fra sykehus/klinikker som har tatt BLCC teknologien i bruk, i tillegg til at pasienter har uttalt seg i svært positive ordelag.

Men det er til syvende og sist den enkelte som må ta sitt valg; enten erkjenne at man er del av et gedigent gjennombrudd, eller fornekte at det hittil har skjedd og håpe på at noe skal skje i fremtiden.

Lykke til uansett! Selv velger jeg å erkjenne at PHO har fått gjennombruddet allerede!

Nesten litt underlig at PHO kursen ble presset under 50 igjen, på en dag som dette hvor biotec-stemningen er relativt god på OSE. Skal ikke se bort fra at shorten øker i morgen

1 Like

Han er litt aktiv igjen:

Ihvertfall Hegnar forum er jo blitt en farse så jeg skjønner godt at folk som faktisk har noe å bidra med roer ned.

PHO-trådene er ikke like ille som f.eks. NEL og blir forhåpentligvis aldri det, men det er bare tragisk å lese en del av oppgulpet der.

1 Like

Svakt av PHO dette her.
OBX er opp 2,5% og PHO i minus!

Sikkert noen som hopper over til Nano (ash) og Pcib (artic analyse). Kommer sikkert tilbake før den 8-ende.

Vet ikke om det nødvendigvis er svakt av PHO, men det det er nok et helt klart signal på at markedet ikke tror på at Q3 blir overbevisende. Men aksjekursen reflekterer markedets oppfatning av PHO , ikke nødvendigvis basert på hva som virkelig skjer i selskapet. Det bilder blir ikke klart før ved presentasjonen 8 NOV.

Selv har jeg en noe annen oppfatning av PHO enn det markedet generelt tydeligvis har. Så får vi vente og se hva som blir presentert 8 NOV. Nå er det kun fem hele handledager igjen på børsen og det kan virke som om kursen ikke kommer til å ta seg opp, slik flere av oss forventet. Akkurat der kan jeg leve med. Blir jo artig å se hva kursen ligger på 31 OKT 2019. ;-))

Ser ut til at flere enn meg nå ser større kurspotensiale i Nano og PCIB enn i PHO i den kommende tiden.

Dessuten har PHO blitt betydelig mer hauset (spesielt på HO.) enn de 2 andre den senere tid og det er vel trolig at “hausepotensialet” nå er tatt ut.

Tydeligvis mye frustrasjon ute nå basert på diskusjonene som går på Hegnar :slight_smile: Skal ikke uttale meg så mye om kurspotensiale siden det er så utrolig mye som spiller inn.

Angående investeringen min i PHO tenker jeg litt som i det gamle ordtaket. 1 fugl i hånd er bedre enn 10 på taket. Nedsiden i PHO anser jeg som betydelig mindre. For min del må det være slik når et betydelig beløp av egne midler er investert i selskapet.

Jeg håper jo selvfølgelig at Q3 blir bra og at dette tar av da. Hvis det motsatte skjer er det lett å være etterpåklok og tenke at man kunne solgt seg ut. Spørsmålet mitt blir da - hvor skal disse pengene? Jeg synes børsene rundt om er generelt alt for høyt priset. Det kan også sies om PHO slik tallene er nå, men kurs er ihvertfall ikke tett knyttet mot f.eks. oljeprisen, været eller renta.

Mye tyder på at det kan bli en fantastisk reise selv med en ganske beskjeden markedsandel i USA. Samtidig som dette er et typisk snøball-case. Hvis det først begynner å rulle…

Venter i spenning mot neste torsdag! :slight_smile:

Er så vanvittig full av angst for NANO til i morgen, for PHO er jeg totalt rolig. Ja kanskje dupper den bittelitt nå, men nedsiden er så begrenset at det nesten er uvirkelig.

1 Like

Har vært litt inn og ut av NANO siste halvåret, men ute nå med ca nullspill som resultat. NANO blir sikkert kjempebra til slutt, men slik ståa er nå tør jeg ikke gå inn med nok penger til at det monner. Da kan jeg like godt la være.

Ingenting hadde vært bedre enn at Norge fikk flere som kan følge opp Algeta-suksessen, og at investorer på OSE kan få øynene opp for noe annet enn fisk og oljestank :slight_smile:

mange slitne Phoaksjonærer tydeligvis. det er et godt tegn. når ledelsen uttaler akselerert vekst og det ikke er kommet noe melding om det motsatte enda. ja, da bør man vel forstå at det går veien. ikke glem alle publiseringene som har kommet siden q2. Her lastes det sakte men sikkert.
Edit: la oss ikke heller glemme at det stadig søkes etter nye medarbeidere i usa og Norge!

Avklaring om refusjon er ventet hvilken dag som helst, og kan gjerne komme melding om det i morgen tidlig🙂

Jeg tenker fredag er mest sannsynlig :slight_smile: