Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Politikk

:joy:

dyster lesning fra vårt kjære naboland.

1 Like

Fristet til og si at de selv er skyld i problemet og at svenskene har valgt dette selv men gjør ikke det.

2 Likes

Det som media omtaler er bare toppen av isfjellet.

2 Likes

Helt riktig @Pablo
Mesteparten blir sensurert

2 Likes

Hvorfor kan du ikke si det.

De har jo vitterlig, om man legger valgresultater til grunne, med overveldende flertall valgt å fortsette egen politikk.

Dog må jeg si at jeg rett og slett ble sjokkert over å lære hvordan hemmelige valg foregår der. Trodde ikke det var forskjell mellom Norge og Sverige og at hemmelig var hemmelig. Men når svensker i full offentlighet må plukke opp EN valgseddel og deretter gå inn i av lukket for å slippe den ned i konvolutten så røyk den.

Hva gjelder presse så er vel strengt tatt ikke forskjellen stor. Samme main stream møl I begge land. Mulig litt mer ensartet i Sverige

6 Likes

Jeg reagerer på hvor lett det er for politikere å sykemelde seg. Her får man en skyllebøtte og da sykemelder man seg automatisk (Abid Raja). F.eks da han FRP politikeren som hadde skrevet for mange reiseregninger ble tatt, uttalte partifeller seg på spørsmål på hvordan FRP så på saken at han kom til å representere FRP på Stortinget når han var tatt for “skattesvindel”. Det spørsmålet ble stilt før han i det hele tatt hadde uttalt seg.

Svaret var at han helt sikkert kom til å være sykemeldt ut perioden (6 mnd). Så man trenger altså ikke være syk for sykemelde seg. Partifellen var jo ikke legen hans. Man antok bare at han kom til å være sykemeldt fordi det var vanlig praksis…

Setter et godt eksempel for hele arbeidsstanden vår må jeg si!

4 Likes

Når man kan få penger uten å jobbe og det ikke får noen konsekvenser for arbeidsforholdet så er det helt logisk.

På samme måte som folk som blir sykmeldt når de får beskjed om at de kan få sparken.

Jeg som betaler skatt på over 600k i året nekter at pengene mine skal gå til slik idioti!

Bare å nekte det … skjer jo i alle partier, så ingen politikere er bedre enn andre på dette tullet tror jeg.

Men jeg er enig i at det er tullete.

Jeg stemmer FRP/Høyre og syns Raja er en likanes fyr. Det har ingenting med dem spesifikt. Jeg bare trekker frem dagens sak og også den siste jeg husker, men hele praksisen er totalt uansvarlig. Skal jeg betale så mye skatt med glede så skal da for faen ikke politikerne sitte og melke sykepengesystemet uten å være syke. Politikerne må jo holde seg til “best practise” når det gjelder slike ting. At arbeidstakere også benytter samme metode er jo da selvsagt, men om politikerne gikk på jobb når de var friske og kun tok sykepenger når de var syke så hadde kanskje vanlig meningsmann gjort det samme.

4 Likes

Det må være lov å sykemelde seg hvis man går på en skikkelig smell.

Det er overhodet ikke greit å sykemelde seg fordi man er blitt tatt i å gjøre noe straffbart.

Vil jo si at legestanden har et ansvar også, de må si «hør her, du er ikke syk» og ikke bare sykmelde alle som måtte ha lyst.

“Problemet” med Raja her er vel at han selv har vært rimelig tøff i kjeften mot andre men tydeligvis “går på en smell” og sykmelder seg med litt motstand selv.

1 Like

Se det som en del av et spill mellom Grande og Raja. Om Raja vil Grande til livs, så er en sykemelding i denne saken en effektiv måte å blåse alvorlighetsgraden ut av sin reelle størrelse.

2 Likes

Du har selvsagt rett i det.

Men Raja er bare siste politiker ut av en ganske lang tverrpolitisk rekke med politikere som tyr til sykmelding i situasjoner hvor det i høyeste grad kan stilles spørsmål ved om det er berettiget eller ei.

Og - det har vært opptil flere saker hvor man i ettertid får vite at sykemeldinger har blitt brukt som skalkeskjul for å forhindre offentligheten fra å få stille spørsmål om hva man (egentlig) holder på med (av fraterniseringsvriksomhet og forberedelser på bakholds og motangrep)

Ja, du har desverre rett i det

FTFY

Var noen N i dette innlegget som åpenbart skulle være A.

image

Du vet hva Satiriks er?

Skjønner ikke greia med å sutre over at en politiker blir harselert med i et humorprogram.

1 Like

Absolutt fascinerende å se på løken av en president og alt han klarer å lire av seg. Hersketeknikkene han bruker i debatten er også på barneskolenivå. Konstante avbrytelser, gjentar det samme om igjen, og om igjen uten å lytte til hva motparten sier, og kommer med masse «fakta» som bare er løgn. At han kan sitte på nasjonaldekkende TV og lire av seg sånn uten at folk får ham avsatt er beyond belief. Debatten fra det ovale kontor (som ikke skulle være en debatt i utgangspunktet) bør ses i sin helhet.

Se så analysene som er hysterisk morsommme:

Anderson Cooper river Trumps påstander i filler:

Trump supportere vil selvfølgelig claime fake news. Blir overrasket om han vinner i 2020.
Ny meningsmåling viser at 68% av republikanerne er i mot muren mot Mexico.

1 Like