Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Russland/Ukraina debatt 6

Det er lov å håpe at Israel prøver å gjøre noe med iransk produksjon av droner. I hvert fall nå når de har fått kjenne dem på kroppen selv.

5 Likes

Jeg har forstått det slik at droneproduksjonen nå settes opp inne i Russland.

Det er vel også en mulighet for att Israel har hvert litt tilbakeholden med støtte av frykt for konsekvenser for ruzziske jøder (ca.84.000 ifølge wiki, men regner med det er mørketall her).
Det er vel gjerne siste steget de har igjen før de har fullstendig emulert nazistene de påstår å slåss mot, tror ikke den jevne ruzzer trenger å overtales mye når det kommer til antisemittisme dessverre.

4 Likes

Hadde glemt denne, den spesifikke saken omtalt her har ikke noe med dagens situasjon å gjøre såvidt jeg kan se, men verdt å ha i bakhodet da det helt sikkert ikke var den eneste anledningen hemmelig informasjon ble delt.

https://twitter.com/Mikel_Jollett/status/1711051522178687363

https://twitter.com/RaduHossu/status/1710621740135514209

Brief analysis of the situation in Israel and the link to the invasion of Ukraine:

3 Likes

25 posts were split to a new topic: Midtøsten

3 posts were merged into an existing topic: Midtøsten

https://x.com/wartranslated/status/1711287702723711308?s=20

Russland ville virkelig ta ut tre modellen.

A post was merged into an existing topic: Midtøsten

Det linken sier er at bruken av pengene må godkjennes av USA. Noe som ikke nødvendigvis vil skje nå eller? :stuck_out_tongue:

Jeg er forresten helt enig med deg @Morti at så lenge de har penger tilgjengelig utenom dette, så kan de nå bruke de pengene (som USA kontrollerer) til mat/medisiner og de andre pengene (som ikke USA kontrollerer) på våpen og utstyr til Hamas og Russland. Uten pengene som er under sanksjoner, så måtte de bare brukt av sine egne og antageligvis mindre til Hamas. Men ikke sikkert da. Kan godt være Russland bare har sponset hele greia via kjøpet sitt av droner fra Iran til å bruke mot Ukraina.

… som igjen tilsier at hvis &%"#/"# vesten bare kunne få fingeren ut og gi nok støtte til Ukraina, så kunne man fått slutt på krigen og en mindre kjøper av iranske våpen…

4 Likes

Om dette stemmer håper jeg Nato ikke stopper før putin og co er tatt.

2 Likes

Når selve angrepet til Hamas er så godt planlagt, kan vi regne med at det også er planlagt operasjoner for å utnytte det i flere sammenhenger. Her ligger det mange muligheter for Russland.

Ukrainsk etteretning sier at Russland har gitt vestlige våpen de har erobret i Ukraina til Hamas, og at de fabrikkerer historier om at Ukraina har solgt disse våpnene til terrorister.
https://www.pravda.com.ua/eng/news/2023/10/9/7423273/

9 Likes

https://twitter.com/SpencerGuard/status/1711144423067963602

Israel trenger samme type våpen som Ukraina, blir mindre til dem og lettere for Russland…

Israel trenger vel ike våpen så svært som det Israelske forsvaret er
Det har vært skrytt opp i skyene som et av de 15-20beste i verden
Da må de vel klare å hanskes med disse stakkars Hamaskrigerne som bruker hangglidere for å komme seg i posisjon

2 Likes

De fleste styrkene trenges nok på grensen i nord mot Libanon og Syria. Her har styrkeoppbyggingen til iranske proxyer vært stor, etter at krigen i Syria brakte Iran direkte inn på Assad sin side. På Gaza er det i tilfelle bykrig, mens det i nord er snakk om en mer tradisjonell krig med langtrekkende våpen og større styrkeformasjoner.

Hezbollah sendte en del av styrkene sine til å støtte Assad i Syria, og det var en betydelig støtte. De er trenet og utrustet av Iran, kontrollerer mye av Libanon, og ligner nok mer på en tradisjonell millitær organisasjon.

3 Likes

De har bedt om ammo fra USA, så jo.

Det skal ha vært sendt opp 3250 raketter, hvis man skal skyte ned alt, så har det gått “litt”.

4 Likes

Hvor lenge kan russisk moral holde seg oppe?

Russian sources say that as many as 70-90% of all Russian deaths on the battlefield are caused by bleeding, rather than fatal wounds.

https://twitter.com/ChrisO_wiki/status/1711101284458058029

Russisk ammotog nær Tokmak gikk i lufta

https://twitter.com/FreudGreyskull/status/1711082325373808815

10 Likes

De største tapene kommer fra områder med betydelig lokal undertykkelse av dissent, så den generelle psyken hos de i første linje er trolig temmelig servil og fatalistisk. Styrker lengre bak frontlinjen er nok både bedre organisert og motivert. En del av motivasjonen er nok frykten for å bli sendt til straffebataljoner ved fronten. Så lenge det er et håp om å holde seg selv oppe ved å trykke andre ned, tror jeg de viktigste funksjonene vil fungere.

7 Likes

Hej Norge

Dette er en Ukrain/Rusland Forum

Venligst brug Midtøst tråden som nylig er oprettet til Israel /Hamas konflikt

På forhånd tak

Dansken

6 Likes

Veldig omtenksomt fra Putin&Co… Israel/ Hamas