Personer jeg følger, men det er selvfølgelig biased ved at jeg «stoler på» dem pga. vi har samme tankegang. Hører på en rekke podcaster som har ulike gjester, og har tidlig benyttet meg av flere coacher som har stort fokus på ernæring. Kan ramse opp navnene på dem, men tror ikke at det nødvendigvis sier folk så mye.
Logikken er at man spiser fisk for å forbedre ratioen mellom omega 3 og omega 6, og når man da synes det er en god ide å begynne å fore laksen med noe som inneholder mye omega 6, påvirker dette selvfølgelig innholdet i sluttproduktet. Om man i tillegg tar med tungmetaller og mikroplast, samt at kjøttet tilsettes farge for å framstå rød/rosa da det er deres naturlige kosthold som gir den fargen, er ikke lenger fisk et så veldig attraktivt produkt. Jeg mener også at fisk har et ufortjent godt rykte sammenlignet med rødt kjøtt. Et annet alternativ er å spise sardiner og andre produkter som ikke har de utfordringene laks har.
Og, med logikken at det handler om ratioen mellom omega 3 og 6 (og 9), får jeg nok omega 3 gjennom rødt kjøtt i kombinasjon med å ikke spise korn eller ting som har en ufordelaktig ratio.