Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Ultimovacs (ULTI) småprat 3

Ja har lang merke til at han koser seg der og er der MYE. Deler mye matoppskrifter bla :sweat_smile:
Litt av en verden vi lever i
Nå skal det sies at en av de siste han la ut, marry me chicken, var djevelsk god

1 Like

Er det ikke slik at folketrygdfondet ikke får investere i alkohol og sigarett selskaper? Men de får shorte selskaper som gjør det motsatte av alkohol og sigs??

3 Likes

Vel, det kommer helt an på når de har tenkt å dekke seg inn og hvordan forholdene rundt Ulti er på den tid. Dersom de venter til Ulti har offentliggjort en blrsmelding om oppsiktsvekkende gode resultater, som resulterer i at det meste av salgsviljen hos investorene fordufter, kan det bli ekstreme prosenter som en inndekning vil resultere i. Dersom selskapet derimot har sluppet en negativ melding, er det ikke sikkert at inndekning vil bevege kursen opp i hele tatt. Men i det siste tilfelle er det vel kanskje lite sannsynlig at shortere vil dekke seg inn.

Helt umulig å si. Alt kommer an på markedsaktørene sin holdning i det man skal dekke seg inn.

2 Likes

Hos Nordnet var Ultimovacs den 6. mest kjøpte aksjen i oktober

7 Likes

Da har jeg svart under innlegget.

Oppfordrer andre til å gjøre det samme og/eller like mitt tilsvar om dere er enige.

102 Likes

hvor lenge har Janus vært short?

de har 768k shortet nå, som er 76,8mill kr ish nå… og etter hva jeg hørte på det intevjuet på finansavisen virker d som rente er over 10% på og låne dette ?

må lure på når de snur og starter inndekning , kan bli spenstig kursutslag da kanskje :smiley::sweat_smile:

Man skal ikke se bort fra at Janus har et oppdrag. Kjøpe opp ULTI

1 Like

Shorten ble begynt satt over børs relativt kort tid før NIPU-meldingen i juni. Dukket opp i SSR umiddelbart etterpå.

2 Likes

Siden Nicolai Tangen også har kommentert (som i enig) på Folketrygdfondet sin LinkedIn-post kunne dette vært særdeles interessant om Jonas Einarsson også sa sin hjertens mening om dette.

3 Likes

«Vi låner gjerne ut». Hva betalte de PR-byrået for å klekke ut et så treffende motto for virksomheten?

1 Like

Denne praksisen vi ønsker til livs er så åpenbart idiotisk og selvmotsigende for oppegående folk som bruker mer enn ett minutt på tematikken (og dermed ser forbi flosklene fondet gjemmer seg bak).

Derfor er det viktig at folk med litt ryggrad viser at det ikke «bare» er å slenge ut noe tøv og håpe at den fortjente, negative oppmerksomheten bare forsvinner av seg selv.

Styreleder i RADFORSK skal ha stor honnør for å ha tatt et tydelig oppgjør, senest i E24. Fritt frem under denne LinkedIn-saken også, men alle er nok ikke like lite konfliktsky som undertegnede.

Jeg bare blir provosert av idioti utøvd med fellesskapets midler slik FTF har holdt på med i årevis. Skal man ha noe endret, så nytter det ikke å holde kjeft.

31 Likes

Det mest fascinerende her er at FTF ikke ser hva resultatet er og vil bli her:

a) De eneste som nå trekkes mot caset Ultimovacs er de som er fundamentalt investert, og har tenkt å sitte over INITIUM. Og det krever en ganske god kjennskap til caset.

b) Alle andre (og det mange andre aktører på børsen enn longs også) ser bare en aksje som ikke går selv på gode nyheter. Ergo, hvorfor investere?

c) Noen aktører piggybacker på shorten, og bidrar ytterligere til å kvele enhver tendens i retning rettferdig og riktig reprising. De hadde neppe klart dette (i samme grad) på egen hånd.

d) Alle som skal kjøpe aksjer fremtidig i norsk biotek (og andre prekommersielle selskaper) vil nå begynne å sjekke hvor stort eierskap FTF har.

e) Norsk biotek ender dessverre opp som uinvesterbar sektor for småsparere, kortsiktige eller langsiktige.

Men det er altså dette som er “velfungerende marked”.

Fascinerende.

17 Likes

Ursäkta, nu stör jag igen.
Har någon duktig skribent här ordnat med en tabell för tex 60, 65 och 70 events, och fördelningen mellan armarna som ger ett visst HR? Det fanns en tabell endast med kvoter, men ej med uträknade HR vad jag kunde se.
För 65 events ger tex fördelningen 28/37 kvoten 0,757, vilket nog skulle kunna motsvara HR <0,726 (som Jens nämner i Radiumpodden).

1 Like

Polygon laga en tabell for et par dager siden.

2 Likes

Egentlig ganske forståelig, iom at graden av (makt)arroganse hindrer et dypdykk i den eksplisitte materien. Som effektivt sørger for en fastlåst ignoranse. FTF har neppe brukt særlig mye energi på denne saken. Utover å irritere seg over å måtte bruke tid på å kommentere en misforstått ikke-sak. Håpet må være at noen med litt slagkraft fatter en dypere interesse.

1 Like

Tack, men detta är endast en chi-squareanalys? Ingen som räknat på HR vid 60, 65 och 70 events? Vad är lägsta antal events i kontrollarmen som kan ha skett i respektive scenario för att ge signifikans?

1 Like

Fulgte opp din kommentar, @h3nk1

9 Likes

Det er kji-kvadrat ja, bare mellom antallet events i de to armene, for å illustrere hva p-verdiene vil bli.

I podcast med Jens nå på tirsdag + webcast ble det sagt at 60 events ville gi gi HR < 0,726 som mål. Med andre ord ikke noen vesentlig forskjell fra 70 events.

FTF svarer veldig generisk og generelt på spørsmålet om shorting, omtrent som når guttungen regner på Newtons lover og krefter i 2FY (2. klasse fysikk), ser bort fra friksjon, luftmotstand, at snoren veier noe, at skipet som fortrenger vann har masse, osv, i det hele tatt i den teoretiske verden.

Merkelig at de ikke klarer å forestille seg at ting, noen ganger, kan være annerledes i den virkelig verden enn i ideelle systemer.

12 Likes