Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Ultimovacs (ULTI) småprat 2

Ta pennen fatt og gi dem mer blod på tann :smiley:

Om vi antar korrekt guiding hittil i forhold til NIPU resultatene bør de gi shorten en god kamp. OS-dataene blir veldig spennende.

Om jeg har skjønt det riktig har vi ikke en bekreftet dato for presentasjonen enda?

Om de mottar oppdaterte KM-plots dobler de vel bare igjen :brain:

Nei, men alle piler peker mot ESMO i oktober. De som får LBA akseptert der får vite / meldt dette i slutten av september.

4 Likes

Får for guds skyld håpe på aksept der da.

Fant endelig ut hva som motiverte Janus: I Tested The Most Terrifying Investment Strategy - YouTube

1 Like

I forbindelse med Ultimovacs sin generalforsamling i 2022 så ble det i noen dager overført 90K aksjer fra en JP MORGAN-konto til en konto med det kryptiske navnet “LGSS PTY LIM AS TUR F LOC GOV SUP”. Dette ble åpenbart gjort for at den reelle eieren av aksjene ønsket å stemme på GF. Hvis man googler litt, så finner man ut at LGSS PTY LIMITED er moderselskapet til et Australsk pensjonsforsikringsselskap som kaller seg First Super, hvis produkt kalles Active Super. Selskapet forvalter over 11 milliarder australske dollar (75 milliarder kroner) som er investert i aksjer og andre aktiva verden over. Hvis man går inn på siden deres, så så har de et brukervennlig dashbord hvor man kan se hva de eier.

Beholdningen deres på Oslo Børs matcher beholdningen på kontoen JPMORGAN CHASE BANK, N.A., LONDON - KONTO #1CR

Som mange andre pensjonsselskaper, så har de satt ut forvaltningen til lokale forvaltere i de forskjellige markedene. Janus Henderson er en av dem:

Her er hva som er 100% sikkert:

  • Det australske pensjonsfondet Active Super er eier av konto JPMORGAN CHASE BANK, N.A., LONDON - KONTO #1CR
  • Active Super har hedgefond (og dermed shorting) som et del av sitt investeringsunivers for de mer aggressive alternativene for sine kunder
  • Active Super bruker Janus Henderson Investors som en av sine forvaltere
  • Active Super hadde 95K aksjer på GF 2022, 134K aksjer 31.12.22 og har nesten ingen nå.
  • 31.12.22 var det registrert 90K på JPMORGAN CHASE BANK, N.A., LONDON - KONTO #1CR, så en del av beholdningen deres var på andre kontoer - mest sannsynlig individuelle meglerkontoer

Her er hva som er 99% sikkert

  • Det lille som er igjen av aksjer i Ultimovacs på JPMORGAN CHASE BANK, N.A., LONDON - KONTO #1CR er lånte aksjer.
  • det er JP MORGAN SE som er medlem av Euronext, og av listene her på TI kan man se at JPMORGAN CHASE BANK, N.A., LONDON - KONTO #1CR overfører først til en eller flere av følgende tre meglerkontoer når de handler over børs: J.P. MORGAN SE - KONTO #1BL, J.P. MORGAN SE - KONTO #1BK, J.P. MORGAN SE - KONTO #1BX
  • Av listene her på TI kan man se at disse tre meglerkontoene var de som mest sannsynlig satte shorten for Janus Henderson. Blokksalg skjedde muligens fra kontoen J.P. MORGAN SECURITIES PLC (altså også en engelsk konto)

Her er hva som er 90% sikkert:

  • Det Australske pensjonsfondet Active Super har gått fra å være long til short i Ultimovacs, og shorten registrert på Janus Investment Managers er eid av dem.
55 Likes

Vakkert, hva?

4 Likes

Burde skrive en kronikk i en australsk avis på hvordan pensjonsfond er med på å jobbe mot kreftforskning.

image

7 Likes

Har ikke TI et australsek søsterforum @pdx ?

2 Likes

Imponerende detektivarbeid, Polygon!:clap::clap::clap:

7 Likes

Dette innlegget ble rapportert og er midlertidig skjult.

3 Likes

4 Likes

Spørsmål til gruppa:

Hvor “modne” vil OS-data på NIPU være i slutten av oktober i år? Altså ved tidspunktet for Hellands (ev.) presentasjon på ESMO.

Med en pasientgruppe som har blitt rekruttert mellom juni 2020 og januar d.å + at vi altså snakker om 2L så må man jo (dessverre for pasientene, gitt at de har opplevd økt livkvalitet da, ikke bare økt levetid, men den diskusjonen hører hjemme i “Ultimovacs, etiske spørsmål rundt kreftbehandling”-gruppa) anta at mange allerede har avgått med døden.

Jeg antar at man ikke direkte kan sammenligne med CM-743, fordi behandlingen der er gitt i 1L, men kan man dra noe ut relevant ut av en sammenligning? I utgangspunktet tenker jeg at OS i NIPU burde bli lavere, siden behandlingen er påbegynt enda senere i sykdomsforløpet enn i CM-743, men så er jo spørsmålet hvor mye UV1 ev. bidrar i andre retninga. Noen som har gjort seg noen tanker her?

Er par oppfølgingsspørsmål, som jeg undrer meg (en del) over:

Hvorfor startet man opp en studie med PFS som (første) endepunkt når man på forhånd visste at det ikke er veldig egnet endepunkt i denne indikasjonen pga måleproblemer av svulster etc…?

Og hvorfor velger men at annet endepunkt enn på CM-743, som ved oppstart av NIPU allerede var et stykke underveis med OS som PE? UV1 er jo ment å fungere i kombo med CPI (treg virkning, man ser først forbedring i OS kontra chemo over tid, jeg antar at dette var kjent kunnskap ved oppstart av NIPU også, CM-743 var jo fase III…). Så da ville det vært vel naturlig å peile seg ut et siktepunkt i samme retning?

Man kan nesten begynne å undre seg om NIPU var botched fra starten av, altså set up to fail (ikke med overlegg altså, mer som Wasa-skipet). Fra Hellands perspektiv, så gir det jo mening uansett: Hun tilbyr pasienter uten behandlingsmuligheter en potensiell behandling. Fair enough. Men hvorfor lot Ultimovacs reg. myndigheter + Helland kjøre studien med disse rammebetingelsene? Men det er vel som å spørre hvorfor Franz Ferdinand tenkte at det ville være en god idé å kjøre rundt i en åpen bil i en del av imperiet hvor folk gjerne ikke ville være en del av imperiet. Lett å stille spørsmål ved vurderingen fra ettertiden.

Edit: Mener jeg har sett inkluderingstakten til NIPU et eller annet sted her (men klarer ikke finne ved søk), hvis noen har / husker hvor det er, kan jeg få en lenke?

2 Likes

Lik og del → dårlig PR for dette fondet

https://twitter.com/bio_polygon/status/1697195759991459909?s=20

9 Likes

NIPU har jo også hatt sites i Australia :+1:

2 Likes

Da er det vel gjerne noen mesothelioma-organisasjoner i AU som kunne tenkt seg info om dette - kanskje noe som dette: https://www.cancer.org.au/ eller melanomagjengen: https://melanomaresearch.com.au/# ?

4 Likes

Do you agree @CCNewSouthWales and @MelanomaAU ?

4 Likes

image

1 Like

Mange australske burde gremmes over hva pensjonsinnskuddene deres bidrar til:

"Melanoma of the skin is the third most commonly diagnosed cancer in in Australia (excluding NMSC).[2] In 2018,15,344 new cases of melanoma were diagnosed in Australia[2], and in 2020, 1,401 people died.[6] "

https://wiki.cancer.org.au/skincancerstats/Skin_cancer_incidence_and_mortality

2 Likes

Er ikke sjansen liten for at Australienerne har en direkte finger med i spillet? Dette håndteres vel av Janus. Det er vanskelig å se for seg at det sitter noen der nede og bruker tid på å plassere en myggshort i et obskurt lite biotekfirma på andre siden av kloden.

2 Likes