Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Ultimovacs (ULTI) - Teknisk analyse (TA)

SMA50 krysset hårfint SMA200 fra undersiden og dermed “golden cross” i dag!

7 Likes

lidt svært at se tidslinien, men vi skal vel se ca. 120 NOK inden mandag næste uge jf den “kjedelige” kanalen…?

1 Like

Imponerende sterk
Tok seg over 114 og har holdt seg der et par dager, så da ser jeg på den som støtte. Tenker da at vi kan sette en strek på 132 som blir ny motstand.

Mulig flagg?

3 Likes

Ja, ser ut som at vi har flagg og er i GC. Ser ut som at 118 og 120 har blitt nivåer som må brytes. Håper da inderlig at TA gudene har fått nok signaler og at vi ikke må ha enda flere signaler for å sikre et brudd :crazy_face:

3 Likes

Basically enig, tegner litt annerledes og setter mine streker marginalt forskjellig.

Er etablert en bratt kortsiktig opptrend som peker rett tilbake mot en test av det jeg har som et key resistance. Har hatt den på 136, men ser at det vel så gjerne kan settes på 133 når man ser på volumprofilen . Mitt gjett er at det må antagelig veldig mye mer krutt og fomo inn for å ta ut denne, selv om omsetningen nå er etablert på et mye høyere nivå enn det som var gjengs tidligere.

~112 er der den bør holde seg over for å beholde det kortsiktige sterke momentumet, ~108 er der den bør holde seg over for å fremstå bulish (50 dagers snitt er i skrivende stund 103, den vil riktig så fort bevege seg opp til det nivået.)

Close over 120 på mandag eller tirsdag, så er den fint i rute inn i opptrenden. Akkurat nå er trendkanalen veldig smal, typisk sett vil den gjerne bli en del bredere etterhvert som tiden går.

11 Likes

Toucher bunnen av trendkanalen (dette er regression trend toolet i tradingview som tegner)

50 dagers snitt allerede kommet opp til 105,9

Volumet har jo tørket ut til pre ESMO nivå igjen, så man skal egentlig ikke bruke for mye tid på timechart.

5 Likes

Golden cross står seg fremdeles.

Ligner mye på en reversal her etter at den har touchet nedi 50 dagers snitt. Fryktelig lite handel som skjer, så ikke akkurat bænkers skal sies.

8 Likes

Mye å like i chartet til ULTI nå:

  • MA50 (og MA200) tatt imot
  • MA50 krysset over MA200 → golden cross
  • Mangler bare at MA200 også divergerer positivt (og vil gjøre det over de neste ukene)
  • Volum- og prisbase etablert ved ca. 100 → bør fungere som en robust motstand ved turbulens, makrosvakheter o.l.
  • Volum er generelt høyere nå enn vi så i perioden Juli-23 → Oktober-23. Skulle gjerne sett litt høyere volum nå hvis kursen begynner å krabbe oppover
  • Fin og robust konsolidering bak oss etter spike’t opp i høst → indikatorer har samlet seg fint og vil si vi nå har en ganske robust base i chartet å bygge på
  • neste target er ca. 120-125 og deretter 135 ish før det blir mer åpent (og betraktelig mer spennende) oppover i chartet

EDIT: Aller første “hinder” er evt. å etablere seg litt mer permanent over et lite belte rundt 115kr. Så vi har en liten stepping-stone eksersis som skal gjøres herfra opp til (og helst forbi) 135.

19 Likes

Alt opp til 135-ish (min strek på 133 er bare pga volumprofilen) er jo i og for seg bare luft i chartet, men synes alt virker som den er på vei opp dit i tide for en test før jul. Fint at den har backtestet SMA50 og satt fart oppover igjen.

5 Likes

Nok en gang er vi nære ved å bryte inn i den lange stigende trend-kanalen, forrige forsøk var i slutten av november. Men her trengs det volum!

3 Likes

Veldig stø kurs oppover i trappen her, kursen er kommet opp i øvre bånd av trendkanalen hvilket er positivt.

Betenkeligheten er at volumet indikerer at det er ingen særlig kjøping av virkelig betydning som ligger bak.

Er ingen motstand å snakke om i chartet før et stykke over 130

7 Likes

Liten pust i bakken i chartet. Så lenge vi holder oss over 112-115 ish så ser det greit ut. Helst holder vi MA100 - dvs omtrent der vi er nå. Forventer egentlig at vi snarlig beveger oss opp til og over 120kr.

5 Likes

https://twitter.com/tradewithmrp/status/1736666495319519690

2 Likes

Også «skräpaktie» da, gett. Disse svenskene…

ganske moro at se - om der bliver truffet blink i Initium får han sig en shok om hvad skrap-aktien kommer til at lave… :slight_smile:

Mye å like her

15 Likes

Stanger opp mot et motstandsnivå akkurat her vi er nå, erfaringsmessig har de det ofte med å ryke til slutt, og da er vi plutselig oppe på neste trappetrinn som er den store stygge ulven (134 ish)

8 Likes

Pen utvikling de siste 14-15 dager. Fin vending ved MA200 og idag en flott utvikling med fint volum så langt - understøttet av innsidekjøp.

Forventer at vi vender ned herfra (denne gang til ca. 120) før vi beveger oss oppover igjen - men på ingen måte “påkrevet”. I området rundt 120 ligger f.eks både MA50 og MA100 og solid volumstøtte - ikke minst representerer dette nivået bruddstedet tilbake i juni '23.

Har selv god tid så foretrekker en rolig reise med robust chartbygging på veien. Men når alt dette er sagt så ser det vitterlig veldig pent ut akkurat nå…!

8 Likes

Ulti pleier gjerne å stange litt på hver “tier”?

Vakkert VCP-mønster :chart_with_upwards_trend:

2 Likes