Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

BergenBio Fundamentale Forhold (BGBIO)

Enig!
Det kan hende at de nevner at ‘tidlig kliniske forsøk så langt har bekreftet hypotesen’!

2 Likes

Er dette de dataene som de baserte seg på for å bli med i Accord, eller har hun fortsatt forskningen? Noen som vet?

Det er vel foreløpige tall fra hennes egen studie, slik jeg tolker det.

2 Likes

Disse tallene er ikke presentert før, eller tar jeg feil?

Ser for meg at dette er data fra forsøkene på mus som ble startet i November. Altså nye data som ikke tidligere er presentert.

6 Likes

Passer bra å stille spørsmål i dag :slight_smile:

1 Like

Ja, hvis jeg ikke husker feil handler dette om forsøk på mus for å se om og i hvilken grad Bemcentinib kan virke forebyggende på Covid 19, samt når i forløpet av infeksjonen den virker best. Denne presentasjonen blir kjempespennende. Viser den preventiv virkning vil det være banebrytende.

6 Likes

Ja, og tittelen sier jo i klartekst at det er preventiv virkning.

Slår rett og slett fast i tittelen at Bem “prevents Cov 19 infection”.

5 Likes

Det er jo et bivirkningsbilde her som man må ta hensyn til, så jeg kan aldri tenke meg at det blir en generell profylakse. Men - en tenkt profylaktisk setting kunne jo vært å sette pasienter i gamlehjem/sykehus osv på BEM dersom det blir et utbrudd av Covid-19 på siten. Det kunne vært en risikabel risk/reward.

3 Likes

Ja, eller at den gis så tidlig som mulig etter positiv test for å hindre alvorlig forløp.

Covid har jo en tendens til forverring etter en uke eller deromkring.

Forøvrig virker jo Bem å være godt tolerert med få bivirkninger så langt, heldigvis.

3 Likes

Er dette nye data?

Hypotetisk er det ikke feil å tenke slik at de har så langt sett klinisk effekt på sine trial i India og SA , derfor har de deltatt på konferansen. Det kunne vært latterlig å melde seg til en konferanse med bare positiv effekt på museforsøk og negative kliniske funn!

5 Likes

Jo, det blir feil på flere måter. Her synes jeg du bidrar til å villede.

  1. Forskeren W. Maury vil naturlig nok presentere sine funn for sine fagfeller. Det hun har vist på laben og i mus er ny kunnskap som har interesse i seg selv uavhengig av hva som senere skjer i forsøk på mennesker.
  2. Det er forskeren som har sendt inn abstract til konferansen, ikke selskapet.
  3. Selskapet har ikke sett klinisk effekt på sine forsøk ennå. Studien er ikke ferdig og ingen andre enn den uavhengige komiteen (IDMC) har sett på dataene samlet.

Derfor blir det helt feil og unødvendig å lage en tankerekke som indikerer at deltakelsen på denne konferansen skal si noe om hva som faktisk har blitt oppnådd i covid-studiene. Vi må bare vente til de er ferdige med studien og klare til å analysere dataene.

At forskningen hennes er interessant og støtter opp om rasjonalet for at studien startet i utgangspunktet vet vi fra før. Det er hyggelig og betryggende at fagfellene hennes synes det samme og inviterer henne på konferanse for å fortelle om det.

12 Likes

Enig med deg! Man må ikke skape forventning derfor skrev også hypotetisk :slight_smile:

1 Like

Slik jeg har forstått det er BEM godt tolerert og med få bivirkninger. Hvilke bivirkninger er det som er til hinder for at generell profylaktisk behandling ikke er mulig?

Som kreftmedisin er den godt tolerert, men som profylakse i en frisk befolkning? I don’t know. Hva ville du selv gjort, tatt en vaksine og håpt på det beste, eller stått på Bemcentinib med risiko for denne type bivirkninger?

1 Like

Godfrey på q4:
"But it all depends on the data. The data is starting to roll in now with a substantial number of patients recruited, that we can start to interpret it. But it is a randomized trial and it is statistically powered. So we do need to wait for the data in order for us to interpret what is evident. "

6 Likes

Samtidig, her var det jo snakk om bivirkninger hos i utgangspunktet syke pasienter. Det hadde vært interessant å sett hvilke bivirkninger der eventuelt ville vært hos i utgangspunktet helt friske personer.

Der kommer garantert til å komme nye pandemier, og vaksine vil ta lang tid da også. Også i lys av stadige mutasjoner hadde kanskje ikke profylaktisk behandling vært så dumt hos spesielt risikoutsatte personer.

1 Like

Hvilke populasjoner skal du behandle profylaktisk som du ikke kan vaksinere?

Noen ønsker rett og slett ikke å ta vaksinen