Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Bioextrax (BIOEX) 🇸🇪

Ser ut som kan kunne ventet litt med aksjene… +5 så -11% uten nyheter. Skal si det er volatilitet her.

Uff ja… Triste dager mens man venter

1 Like

Tydelig noen gjedder i sivet rundt kr 4

Den siger nedover på lav omsetning, 0,2-1 mill SEK per dag.

Ser man på aksjonærlisten fra slutten av mars så er trolig retails fra Nordnet og Avansa medvirkende til fallet nå, kanske for å sikre seg midler for å kjøpe billigere aksjer med TO-retter i slutten av august.

Det vil vel fortsette slik til august - eller så må selskapet komme med gode prosjektoppdateringer, og fortrinnsvis noe om partnerfinansiering. Da kan rekylen bli brutal.

(Lånt fra cord’n)

Kan noen minne meg på regnestykket for TO3? Hvis noen har det friskt i minnet :sweat_smile::innocent:

Får kjøpe 2 aksjer for hver 5 TO til 30 % rabatt såvidt jeg husker. Basert på snittkurs 16-23 august. Mener jeg har regnet på at korrekt kurs på TO3 er 12 % av børskurs for BIOEX.

3 Likes

100000 To3 gir deg mulighet til å kjøpe 40k aksjer med 30% rabatt…

Antall To3 ÷ 5 =… × 2 = antallet du får kjøpt.

1 Like

Får bedre og bedre følelse hva gjelder resultater fra demo anlegg nå :blush:

6 Likes

Fra cord’en

Det er vel “Hempa” som selger en del. Litt synd det kun er oppdatering hver 3 mnd på disse listene.

1 Like

Har ikke han en bunke med innløsbare To3’er. Udramatisk spør du meg. Kanskje på tide da å øke lytteposten.

Jo han kjøpte MYE i emisjonen.

“Hempa” forklarte seg i discorden, tok noen av kommentarene litt personlig…

3 Likes

Kommentarer på hva? At han måtte kvitte seg med litt? Jeezez!! Ja folk har vel laget drama der da :see_no_evil:

Ja, det var noen som hisset seg opp over at han hadde sagt han hadde 3-5 års tidshorisont etter emisjonen for så å brått selge ut så mye

1 Like
2 Likes

Noen av dere som kjapt kan forklare hvordan tegningsrettene virker? Følger ikke selskapet så veldig tett. Vurderer å kjøpe noen retter.

1 Like

Kosmetikkbransjen forbereder seg på EU REACH kravene

7 Likes

Ny teori om hvem den amerikanske start-up kunden er:

Newlight Technologies

Tygg litt på dette utsnittet fra et intervju i mai’23:

AirCarbon is working to disrupt other industries’ reliance on plastic and other damaging processes which accelerate climate change. In the next few years, we can expect to see biomedical and personal care applications made from AirCarbon , as well as an animal-free, crop-free protein, a by-product of creating AirCarbon that will aid in reducing the stress agriculture has on the Earth.

Finnes det noen andre enn Bioextrax sin teknologi som danner protein som bi-produkt ?

Jo mer jeg leser om Newlight og Aircarbon, jo mer spent blir jeg på om dette kan være kunden til Bioextrax.

Newlight ble opprettet i 2003 og brukte 10 år på utvikling før de hadde første «small commercial scale» fabrikk klar i august 2013. I en artikkel fra 2015 står det at de da blant annet produserte

I tillegg står det at de allerede da jobbet med 60 Fortune 500 selskaper!

De har per i dag en fabrikk i Huntington Beach (Eagle 3), som ble ferdigstilt høsten 2020. Jeg har ikke funnet ut hvor mye de produserer i antall tonn, men ut fra eldre meldinger i 2015 (Vinmar) og 2016 (IKEA (!!)), så antydes det at planlagt kapasitet er rundt 23 000 tonn/år på første fabrikk. I nyere artikler er det oppgitt at Newlight Technologies har produsert 50 millioner produkter.

Newlight inngikk en avtale i juli 2022 om å bygge en større fabrikk (Eagle 4) i Hannibal Ohio, nærmere bestemt ved Long Ridge Energy Terminal, som etter planen skal være klar i 2025. Om de fortsatt følger planene fra 2015, så antas det at planlagt kapasitet på denne er 300 millioner lbs/år, som blir 136 000 tonn/år! Fortress Transportation and Infrastructure (FTAI) er villige å bla opp 25% eller inntil 75M$ for prosjekt kostnader, så dette er et dyrt prosjekt! Gitt at FTAI makser med 75M$, så snakker vi totale kostnader på 300M$… så her trengs det finansiering.

Men kan det være de allerede har fått på plass finansiering? Om følgende stemmer fra forgeglobal.com, så fikk de inn 233 M$ i februar og ytterligere 122 M$ i slutten av juni.

Dagens fabrikk i Huntington Beach leverer produkter via 2 selskaper

Restore Foodware – bestikk, skåler og sugerør

Covalent Fashion – solbriller, vesker, lommebøker ++

Fra diverse artikler finner man flere kjente kunder eller samarbeidspartnere

Ting som taler for Newlight:

  • Newlight sitt eget utsagn i intervju i mai’23 om protein som bi-produkt om noen år
  • Edvard Hall nevner spesifikt i Redeye presentasjon 20.04.’23 at en PHA compounder de snakket med leverer PHA til bilindustrien, og Newlight sier at deres fokus er «food ware, fashion and automotives» samt at de har inngått samarbeid med Sumitomo (Joint Development Project to Create Automotive and Textile Materials)
  • På Redeye presentasjon viser Edvard Hall også frem solbrille etui som eksempel på hard type PHA, og Newlight produserer solbriller gjennom Covalent
  • Newlight har allerede nok inntekter til å kunne bruke 50 000 k$ ++ på å reservere eksklusive rettigheter
  • Det understrekes i børsmelding at det er risiko rundt finansieringen til startup selskap, og Newlight sin planlagte fabrikk Eagle 4 i Ohio vil kreve mye midler
  • Kanskje litt søkt – men kan innside handler fra styremedlemmer fra 26 juni - 24 juli ha sammenheng med Newlight sin funding series G-1 (122M$ raised oppgitt 30.06)?
  • Bioextrax har så stor tro på startup at de er villige å gi eksklusive rettigheter, da må det nesten være en spiller som har mye på gang?
  • Bioextrax og startup har inngått unntak fra eksklusivitet for pågående samarbeid, men valgte likevel å avslutte lisensavtale med FCB for å ha mer forhandlingsrom, handlet dette om at FCB er ansett som en direkte konkurrent for Newlight?
  • Newlight omtales fortsatt i media som et startup selskap (ref artikkel fra januar’23)
  • Newlight nevner i et intervju (video) at de ser på utlisensiering for å nå bredt og fort nok, på samme måte som plast industrien i sin tid, så lisens i andre land enn USA kan være gjennom en slik utlisensiering
  • “första perioden gäller fram till slutet av september 2023 och syftet är att det amerikanska företaget under denna period ska säkra en första runda av finansiering” Newlight har sikret finansiering i denne perioden
  • Mark Herrema (CEO i Newlight) sier i intervju at de per i dag bruker høytrykks filter for å hente ut PHA, en metode som gir medium yield og lav renhet
  • I finansieringsmeldingen til Newlight står det at det også skal dekke utvidelse av nåværende lab i Huntington Beach - proof of concept med Bioextrax tech før bygging av ny fabrikk i Ohio?
  • I finansieringsmeldingen til Newlight nevnes det spesial film, som kan være for å coate forpakninger - og Bioextrax har fått beskjed om å fokusere på PHBV, som kan brukes til slike filmer

Ting som taler mot Newlight:

  • Newlight ble startet i 2003 og har over 100 ansatte. Samt at dersom Eagle 3 fabrikk har så mye som 23ktonn/år produksjon, havner de da fortsatt under kategori startup selskap? Alt er riktignok relativt, og som nevnt over blir de også kalt startup i media.
  • Om Newlight allerede har en så stor produksjon som 23ktonn/år, hvorfor trenger de bistand fra Bioextrax og deres teknologi til å så raskt som mulig nå «full kommersiell produksjon»?
  • Newlight har produksjon i California og planlegger foreløpig å utvide til Ohio, hvorfor skulle de trenge lisens for Mexico og Brasil?
  • “Det nyetablerade amerikanska produktutvecklingsföretaget” Newlight er ikke nyetablert (!!)

Video - Could this be the cure to our plastic problem?

Video - Greenhouse Gas Eating Organisms Could Be A Plastics Alternative

Video - RENEWables #36: AirCarbon® – A Potential Plastic Replacement Derived From Microorganisms

Men dette er som nevnt bare en teori, og med mindre man finner noe som peker mot Mexico og Brasil, så er kanskje de fleste argumentene mine for Newlight rett og slett ren confirmation bias…?

10 Likes

Veldig veldig bra gravd Stone, of ett godt stykke jobb du har gjort her…:+1:

3 Likes