Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Desert Control Group - Småprat 2

Ekstremt liten omsetning ja, hadde passet med en godmelding nå.
Det ville vært en katalysator for et brudd opp av denne formasjonen:

7 Likes

Var det ikke snakk om nye avtaler i januar eller har jeg misforstått?
Kanskje det var i 2024? Hadde uansett smakt med en børsmelding av noe slag og ikke bare ryktespredninger på sosiale medier!

Ingen grunn til at Limoneira skal være alene om ha troen, men det kommer når det kommer. 2023 kan ikke bli en evig ørkenvandring dersom inntektene skal ta seg betydelig opp fra starten av 2024 slik selskapet har forespeilet. Alltids mulig at selskapet avventer at støtteordningen (1500$ per acre) forhåpentligvis faller på plass iløpet av inneværende måned.

5 Likes

Desert Control….
Mye som taler for LNC, nå.
Venter bare på gjennombruddet…

2 Likes

Mange deler nok denne


Anser teknologien som fantastisk spennende og venter i spenning på å få se hva LNC kan gjøre av faktisk forskjell når den er blitt implementert i det daglige virket.

Mao; Desert Control vil kunne ha ekstrem nytte av å bruke Limoneira som utstillingsvindu og så må man bare tro at det finnes ytterligere aktører som er villig til å ta sats basert på forskningsresultater alene slik at man kan få på plass flere kontrakter før heller enn senere.

3 Likes

Hva er hovedgrunnen til at det ikke renner inn med kontrakter sett i lys av alle artiklene som er postet her om tørke i verden?

Teknologien virker, det vet vi. Er det kostnaden med å implementere LNC? Er det markedsføring / salgsapparatet det skorter på?

Desert har utviklet produktet gjennom 12 år med forskning. Det er 3 år siden de første forsøkene ble validert. What’s taking so long? :roll_eyes:

5 Likes

Desert Control ansatte sine første selgere i USA for ca en måned siden. Samtidig med at Mawarid Desert Control var fullt ut operativt. Mao; alt er relativt og det handler kanskje like mye om for store forventninger til at ting skal skje kjapt.

Men det som gjør prosessen seig i starten er nok faktumet at det inntektsgivende for bøndene er vekstene i jorden, som betyr at de heller fortsetter som før enn å risikere å sette levebrødet i fare. Herunder at de mistenker alt nytt for å kunne være snakeoil og at bøndene derfor vil se resultatene med egne øyne.

I tillegg til at Desert Control er opptatt av å vokse kontrollert. At det er viktigere med et langsiktig perspektiv enn show-off. Levere kvalitet, fremstå som pålitelig og bygge organisasjonen klar for ekspansiv vekst.

Det er også verdt å legge til at ferdig validert teknologi ikke nødvendigvis er et fundament som imponerer nevneverdig i UAE. Da dette kan kjøpes med penger under bordet. Som er med på å gjøre overbevisningsprosessen betydelig seigere. Heldigvis er tiltroen betydelig høyere i USA.

2 Likes

Besvarer mye denne her.
Synes det går sakte fremover selv, ettersom jeg forventet flere kontrakter fra UAE i fjor sommer.

1 Like

Norway-based Desert Control has spent 18 years and $25 million developing liquid clay to boost soil. Last year, it injected its product into a patch of U.S. desert, where the clay binds with sand to better retain water and nutrients.

Preliminary data from a five-year trial showed that in sand treated with clay, romaine lettuce hearts were on average 21-53% larger than romaine grown under the same conditions without clay, said Robert Masson, an official at University of Arizona’s Yuma County Cooperative Extension, who grew the plants.

In November, Desert Control signed a $182,000 contract with Limoneira Company (LMNR.O), which will initially apply liquid clay to 4,000 trees on two of its citrus farms in the drought-stricken states of California and Arizona. Depending on results, Limoneira intends to expand application in the fourth quarter.

Each application lasts up to five years.

“Cover crops and no-till are good practices but they are far from enough,” Sivertsen said.

5 Likes

LNC-It’s global!
Indonesian agriculture minister impressed by how UAE grows fruits, veggies in desert

4 Likes

Synes dette er et godt sitat fra Elon Musk:
«Trying to build a company and have it succeed is like eating glass and staring into the abyss. Its sort of quite exciting for the first several mounths and then reality sets in. Things dont go as well as planned, customers arent signing up, technology or the product isnt working as well as you thought. And then that can sometimes be compounded by a recession and it can be very painful for several years».

8 Likes

Her er det godt å vite at vi i nuet er De beste på markedet !!

Finnes det ingen andre løsninger eller teknologier som har kommet lengre når det gjelder dette problemet eller muligheten om du vil :slightly_smiling_face:

1 Like

Nå har jeg fulgt selskapet siden før notering å DC er fremdeles HELT alene om denne teknologien.(veskebasert) Det som videre er unikt for produktet å banebrytende er at man kan kjøre leirkompenent og gjødsel inn i et vanningssystem.

4 Likes

Startet mitt første selskap under «Jappetiden» 1986.
6 måneder med «happy hour».
Så, skrudde noen av lyset i Norge.
Tøff læring, gikk heldigvis bra.

1 Like

Hva tenker dere om prisen DC fikk? (450kr pr tre)
Hvor stor er kostnaden og dermed fortjenesten her?

Her har vel OKS påpekt at fortjenesten på større prosjekter vil bli på et annet nivå ved at utgiftene per tre blir betraktelig lavere. Og at man dermed heller ikke kan gjøre seg opp et bilde av hva et større prosjekt vil bety i rene kroner basert på inntektene fra et lite pilotprosjekt. Eller noe i den duren.

1 Like

Takk for info :slightly_smiling_face:

Må vel være et snev av positivt signal til markedet ved at man nå ansetter nye roller her i Norge. To nye utlyste stillinger og tre i USA når man allerede besitter blodrøde tall? De har i hvert fall tro på dette!
Noen forventninger til at q4 nå i februar er annerledes enn q3 når det kommer til røde tall, eller vil det se ganske likt ut?

Jeg jobbet tidligere for et selskap som prøvde å slå gjennom i UAE, det ble ansatt mange selgere og de brukte mye tid og penger på reiser og opplæring – etter to år bestemte de seg for å legge ned avdelingen der. Det er et ekstremt vanskelig marked å penetrere, mye pga. skepsis til utlendinger som du og @hayen er inne på i innlegget @andre10k lenket til.

Når det gjelder US, ja, de har bare har vært operative i litt over en måned der mtp. salgsapparatet, så da gir det mer mening at det ikke har kommet noe nytt på den fronten. Tiden jobber heldigvis for Desert tror jeg, så lenge Limoneira blir en suksess vil andre produsenter forhåpentligvis få øynene opp når de får se data på økte avlinger og større frukter etc.

Med risk-on rally i Statene i går er det gode muligheter for at growth aksjer kan få et comeback denne måneden. Forutsetter at de store fortsetter å levere (Facebook overgikk forventninger i går, Amazon, Apple og Alphabet bl.a. skal i ilden i dag). Hvis sentimentet og fokus snur vekk fra energi og tilbake til at rentene skal ned (pivot), lover det også godt for Desert :blush:

10 Likes