Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Desert Control Group - Småprat 3

Mai 2022:

2 Likes

Det stemmer veldig godt Hayen👍

Om en gidder og lese gjennom intervjuvene jeg la ut i mars 22 med OKS og ESG FIRE stemmer ganske mye av det med det som skjer i dag PÅ EN PRIKK om enn noe forsinket! Slik det ser ut nå I Mena regionen er det vel bare spørsmål om tid…

5 Likes

Det bygger seg opp.
OKS har jo også nevnt Spark litt sånn halvveis her og der i det siste.

Den hjemmesiden, Saudidesertcontrol. com, gir også en god eim.

4 Likes

Å gå gjennom Mars 22 er litt av en jobb, en litt annen aktivitet på tråden her da😅 jeg klarer ikke finne disse intervjuene, har du lett tilgang til de?

Google Esg fire og OKS så skal de komm opp.

1 Like

Denne du tenker på @SILVER1 ?

2 Likes

Jeg har også følgt litt med på icba, icarda mfl som skriver i enkelte poster at det kommer flere"roll out" nyheter inn mot cop 16 i SA.

2 Likes

Dette har jeg også lest, de skal ikke bare presentere teoretiske rammeverk og konkrete løsningsforslag, men det forventes også at de har implementert og gjennomført tiltak i forkant av COP 16 i desember.

2 Likes

På q3 pres sa OKS for øvrig “the local Saudi partner anticipates turning fully operational in Q1”

Redigert:
og videre
“…As mentioned previously, the Middle East licensed partners share and optimistic outlook for sales growth in the upcoming quarters and several promising opportunities with large entities are progressing with increasing commercial traction”

2 Likes

Utdrag fra intervjuet, noen år tilbake.

Grei gjennomgang som gir god forståelse av DC og fremgangen. Litt plunder og motgang på vegen, men som OKS skrev er det et tilbakelagt stadium.

Desert Control tilbyr løsningen som kan revolusjonere krigen mot ørkenspredning som er en av menneskehetens største utfordringer siden millioner av mennesker hvert år blir klimaflyktninger på grunn av ufruktbare landområder.
Det patenterte produktet Liquid Natural Clay (LNC) fra Desert Control kan gjøre ørkensand om til fruktbar jord på mindre enn 7 timer. En prosess som tidligere har tatt mellom 7 og 12 år
. Dette er en sann game-changer. Desert Controls-produktet tilbyr et sterkt verditilbud for kunder med kort tilbakebetalingstid. LNC-produktet deres reduserer vannforbruket med opptil 50 % og øker avlingene med opptil 62 %. Tilbakebetalingstider for kunder på vannforbruk alene forventes mellom 1-2 år.

ESG: Har du sikret produksjonsmetoden din på en måte som gjør den til en bærekraftig prosess? Skalerbarhet av produksjonen?

Ole: Ja, det har vi gjort, og det er også derfor vi velger å gå med distribuert tilnærming ved å bruke mobile fabrikker for å produsere på stedet der vi leverer LNC-behandlingen.

Ellers ville alternativet vært å bygge sentraliserte fabrikker med mye frakt med negative effekter sammenlignet med å hente råvarer lokalt og skape jobbmuligheter i våre lokale markeder slik vår nåværende forretningsplan er. Vår nåværende tilnærming gir oss en god ESG og sirkulær økonomi. Alt i vår produksjon produseres lokalt. Vi har som mål å skape en plattform som kan skaleres eksponentielt på globalt nivå.

ESG: Du tok nettopp inn 200 MNOK for oppføringen din, hvor langt vil disse pengene bringe deg?

Ole:
Det vil bringe oss ganske langt når det gjelder å fullføre oppskaleringen vår basert på prototypene til mobile fabrikker for å kommersialisere produktet vårt til UAE og gå inn i vår markedstilstedeværelse i USA. Vi er sikre på at vi vil nå disse målene.

Vi har delt en prognose med markedet der vi tror vi vil bli lønnsomme med de midlene vi har i dag.

ESG ser du behovet for mer ekstern finansiering?

Ole:
Hele innsamlingen vår for Euronext-noteringen ble bygget på 2 av 2-modellen, som betyr to land og to segmenter:

To segmenter er det kommersielle grønt- og landskapsmarkedet, og det andre viktigere er landbruksmarkedet, inkludert skogbruk og elementer av matsikkerhet. Vårt tredje marked vil være økosystemrestaurering som vil bli lagt til.

Den nåværende forretningsplanen fokuserer på disse to markedene, og vi har tilstrekkelig finansiering for De forente arabiske emirater som en plattform for Midtøsten, Nord-Afrika (MENA)-regionen og deretter til å gå inn i USA med fokus på California, Arizona og Nevada.
Verdt å nevne er at med denne planen utnytter vi bare en brøkdel av det totale adresserbare markedet. Når vi har mer inntekter er det også lettere å finansiere ekspansjonen med grønne obligasjoner og lignende finansielle instrumenter.
Det totale adresserbare markedet er rundt 110 land og 3-4 forskjellige segmenter. Vår eneste hindring for å ta på oss alle disse er operasjonell skalerbarhet, og hvis vi støter på hindringer for å skaffe mer midler.

ESGFIRE: Har du noen konkurrenter på dette feltet? Hvordan ser konkurranse ut?

Ole:
Jeg tror den største konkurrenten er den jeg kaller uvitenhet og mangel på kunnskap.
Problemene som produktene våre tar opp, temaer som ørkenspredning, skjer ute av syne for folk flest. Jordforringelse skjer under føttene våre, og den vitale toppsolien blir tynnere nedenfra. Noen mennesker blir oppmerksomme ved å se dokumentarer som «Kiss the Ground» på Netflix.
Det finnes erstatningsprodukter som kan brukes som komplement til Desert Control sine produkter som biokull, polymerer, torvmose og andre ting. Hovedforskjellen fra oss er at mens vi er flytende, er de faste. Vi kan potensielt hjelpe til med å gjøre noen av disse produktene flytende for å redusere deres påtrengende virkning eller bruke dem i kombinasjon med løsningen vår.
Det er selvfølgelig andre ting som konkurrerer med at vi opptar en del av kundenes lommebøker. Men hvis du ser på det globale markedet, er kostnadene ved ørkenspredning for den globale økonomien 490 millioner USD per år. Vi trenger definitivt konkurrenter fordi dette er et enormt marked, og vi må snu det for å sikre fremtiden for mennesker og planet.

ESG: Har du noen planer om å få en sekundærnotering kanskje på Nasdaq i USA i fremtiden?

Ole:
Ingen planer, men det er mulig. Vår virksomhet er global.
Vi er for tiden notert på Euronext Growth-indeksen på Oslo Børs i Europa hvor vi er født.

Det var fornuftig å ha tilgang til kapital fra vårt nærmeste marked. Men hvis du ser på vår globale ekspansjon kan det på et tidspunkt være fornuftig å vurdere andre markeder å bli notert på.
Vi får allerede ofte forespørsler fra investorer som ønsker å være med på reisen vår og som sier at det ville vært enklere om selskapet ble notert på andre markeder.

ESGFIRE:

Patentbeskyttelse, hvor omfattende og hvor lenge er produktet ditt beskyttet?

Ole:
Vårt patent er solid, det dekker prosessen og selve bindingen mellom leire og sandpartikler i jorda. Jeg er ikke en stor tro på å bygge slott og murer og beskytte ting med patenter, vi må fokusere på å være best på det vi gjør. Vårt hovedpatent ble innlevert i 2007 og godkjent, så det vil naturligvis vare i 20 år (2027). Vi jobber med potensielle ytterligere patenter. Vi har hovedpatenter og så lager vi patenter rundt det. Selv før Desert Control ble etablert i 2017 tok det 12 år å få det til å fungere på en måte som ikke skader naturen. Produktet vårt er ikke som programvare, når du arbeider med naturen trenger du et helt kalenderår og deretter 4-5 naturlige sykluser over tid for å få det riktig. Det er en langvarig prosess for enhver potensiell konkurrent. Videre tror vi at vår kunnskap og forståelse om hvordan vi kan formulere produktet vårt optimalt for hver målrettet solitype og de unike preferansene til forskjellige planter og avlinger vil være en god måte å tilføre verdi for kundene og samtidig ligge foran konkurrentene.

Hvis vi spiller kortene våre riktig og følger vår offisielle strategi, vil vi opprettholde vårt konkurransefortrinn i uoverskuelig fremtid fordi det handler om hvordan du bygger en konkurransedyktig plattform før konkurrentene kommer. Vårt mål er å ha en produkt- og kunnskapsbase som en stadig lærende og utviklende plattform. På den måten vil alle som prøver å kopiere oss, ganske enkelt kopiere gårsdagens nyheter.

Målet vårt er å ha et produkt som er så skalerbart og automatisert at det ikke krever opplæring, for da kan du ikke skalere. Målet vårt er å lage en modell som kan skaleres sammenlignbart med Starbucks, McDonalds etc. med et mobilt jordhelsekjøkken. Den mobile jordplattformen vil være kjernen. Algoritmene for jordbehandlinger vil være kjerne IP-behandlinger og vil være i den digitale skyen og ikke i enheten.

ESGFIRE: Hva vil være ditt primære kundefokus i utgangspunktet
?

Ole:
Vårt primære fokus nå er UAE, og neste gang vil vi utvide til USA. Kundefokus er innenfor landbruk, skogbruk og landskapsarbeid. På mange måter henger disse segmentene tett sammen når det gjelder for eksempel matsikkerhet. Vi har til og med diskutert det med i styret vårt når det gjelder kjerneverdier. Når vi har kraftig innovasjon, hvorfor fokusere på landskapsarbeid? Matsikkerhet er viktigst. Men det henger som sagt sammen. La meg forklare.

Et land som UAE må opprettholde grønne landskap, parker og hager. Alternativet ville gjøre disse områdene til ørken, temperaturen ville øke, CO2 slippes ut. Dette vil gjøre det ubeboelig. Men hva om vi kunne redusere mengden vann som kreves for å opprettholde grønne landskap? Det kan frigjøre vann som kan brukes til å dyrke jordbruksland og styrke matsikkerheten.

Hvis vi kan redusere vannforbruket til landskapsarbeid med opptil 50 % OG flytte det vannet til landbruk og matsikkerhetsinitiativer, ser vi tydelig hvordan det hele spiller sammen.

Jeg har møtt bønder som bare dyrker halvparten av jorden sin fordi de ikke får nok vann. De har bare halvparten av vannet de trenger. Så hvis Desert Control kan redusere vannforbruket med 50 %, kan disse bøndene doble kanskje til og med tredoble produksjonen.

Inntektsfordelingen i vår opprinnelige forretningsplan var noe sånt som 60 % landskapsarbeid og 40 % landbruk, men det vil endre seg snart. Vi trengte å frigjøre vann til landbruket, som sannsynligvis vil vokse ut av landskapsarbeid som det største markedet fremover. Fremtidig inntektsfordeling vil trolig være 60 % landbruk og 40 % landskapsarbeid.

ESGFIRE: Gjør ditt LNC-produkt kunder kvalifisert for karbonkreditter?

Ole:
Vi har sett på det og vi får råd fra en gruppe som spesialiserer seg på dette med Equinor og andre. Vi ser et stort potensial for dette. Naturbaserte løsninger kan oppveie tilstrekkelig CO2 til å gjøre opp for 57 % av Parisavtalens 2DS-mål. Jordrehabilitering har et globalt potensial mellom 5-6 gigatonn offset av karbondioksid (CO2) per år og kan stoppe avskoging som representerer ytterligere 8 gigatonn. Folk hogger trær fordi de trenger å gjøre plass til landbruket. Å unngå det med bærekraftig jordbruk og restaurering av jord har et enormt potensial.

Å få karbonkreditter er en langvarig prosess og å få målinger der du faktisk er i stand til å beregne netto additiv effekt må vurdere om du gjør noe som frigjør karbon. Dette er bra for oss fordi vi har en ikke-påtrengende måte å påføre produktet vårt i jorden på måter som sikrer at ingen karbon slipper ut i prosessen.

Et tilleggsprodukt som biokull er flott fordi det også inneholder karbon. Så for hver tone som legges i bakken kan du tenke deg å få massevis av karbonkreditter, men det er ikke så lett. Fordi når man bearbeider og snur jord for å arbeide ned biokullet i bakken, frigjør det mye karbon som er lagret i jorda, dette fordi når karbon utsettes for oksygen kan reaksjonen gjøre det om til karbondioksid (CO2), og som et resultat vil bli utgitt.

Vi tror det vil ta ca. 1-3 år før vi er kvalifisert for Carbon Credits.

Heldigvis er vi ikke avhengige av det, men det kan hjelpe de menneskene som er mest avhengige av vårt LNC-produkt som ikke har råd til det, for eksempel folk i Afrika.

ESGFIRE: Du hadde et prosjekt i Egypt for en stund tilbake hvordan er progresjonen på dette?

Ole:

Prosjektet i Egypt var en del av den 12 år lange FoU-en av oppfinneren og medgründeren. I løpet av denne tiden var det mye testing i feltet hvor LNC-produktet ble testet i Egypt, Pakistan og mange forskjellige steder selv i en vindtunnel i Kina.
For øyeblikket har vi mange forespørsler fordi den er testet i Egypt, vi får naturligvis også forespørsler derfra. Vi ekspanderer imidlertid ikke utover UAE ennå, siden vi fokuserer og driver frem før vi ekspanderer bredere fremover.

ESGFIRE: Er det noen dialog med stiftelser og klima-NGOer for at bedrifter skal bruke Desert Controls LNC-produkt som en måte for CO2-kompensasjon?

Ole:
Vi har forespørsler, og vi kan kjøre noen piloter med 1-2 av dem og se hvordan det går. Vi diskuterer også med FN, UNCCD og også med en organisasjon kalt ARK 2030 som er dedikert til massiv restaurering av globale økosystemer. Det er en veldig god idé, og vi har forespørsler fra lokale bedrifter i Norge som leter etter dette, for eksempel om vi kan lage en grønn oase i ørkenen for å bidra til å utligne CO2 og fungere som et CSR-initiativ for bedriften.
Videre tror jeg det vil være viktig å drive mer offentlig engasjement. For å lykkes med dette må vi forenkle budskapet. Det er veldig visuelt og enkelt å betale en dollar for å plante et tre som et eksempel. På samme måte bør vi gjøre det visuelt og engasjerende å donere dollar for å gjøre ørken til fruktbart land som produserer mat.

ESG: Siden produktet ditt fortsatt krever tilsetningsstoffer som gjødsel, har du vurdert å samarbeide med en regenerativ landbruksleverandør i den organiske gjødselindustrien som for eksempel Earthrenew?

Ole:
Riktig, produktet vårt er ikke gjødsel, LNC lager sandjord som er i stand til å holde på vann og næringsstoffer. Hvis du deretter forvalter jorden på regenerativ måte, kan du ha varig effekt av behandlingen, men jorda trenger fortsatt næringsstoffer. For dette kan partnere i den organiske gjødselindustrien definitivt tilføre verdi. Produktet vårt krever ikke jordbearbeiding, og vi kan ganske enkelt bruke flytende gjødsel og andre stoffer som naturlige sopp eller jordmikrober spesielt for det området.

ESGFIRE:

Kan du fortelle oss mer om samarbeidet med FN

Ole:
Ja, i utgangspunktet ser vi etter at når vi når skalerbarhet med produksjonen vår for å være en del av det såkalte Great Green Wall-initiativet, er det en ambisjon på høyt nivå å rehabilitere. (hyperlink https://www.greatgreenwall.org/about-great-green-wall )

Green Wall-prosjektet er 8000 kilometer fra Senegal til Djibouti, det handler om å skape en 100 millioner hektar økosystemrestaurering som vil kompensere for 250 millioner tonn karbon i året og skape mer enn 10 millioner grønne jobber i landlige områder i Afrika.

Vi planla før covid å lansere en pilotstudie i Senegal, men dessverre har Covid gått tregt med dette. Men når det er mulig å operere der igjen med vaksiner, vil vi på nytt ta kontakt med FN-teamet for å se på land der vi vil samarbeide med lokale myndigheter og
FN for en mulighetsstudie. Den store grønne muren har allerede tiltrukket seg 17 milliarder dollar i finansiering og gjør fremskritt.

ESGFIRE: Hva ser du på som hovedmuligheter og risikoer for Desert Control i årene som kommer?

Ole: Hovedmulighetene er i Midtøsten og for oss på dette stadiet, og vi fokuserer på å utvikle en skalerbarhetsplattform, generere inntekter og ekspandere over hele regionen og gå inn i USA med landbruk som vårt primære segment støttet av landskapsarbeid.

De større mulighetene kommer til å spille med skogbruk og planting av trær med skiftet av Biden-administrasjonen i USA. Det finnes støtteprogrammer når det gjelder hva vi gjør for både landbruk og klimatiltak. Dette er programmer vi kan knytte til oss, og de kan akselerere ekspansjonen vår i USA; når vi har et solid grunnlag, kan vi begynne å angripe resten av de 110 landene som er utsatt for ørkenspredning rundt om i verden.

4 Likes

Siden vi mimrer tilbake, dette skrev Mason for 2 år siden når startet tester for DSRT, mulig noen synes dette er haussing, men ta det som en oppfrisking, siden vi får resultater derfra snart. I mars har det gått 2 år, da begynner analysering av data og publisering av forskningsartikkel forventes vel i juni.

Blir meget spennende.

2 Likes

Saudi Desert control virker å ha veldig tette bond til Saudia Arabia Government.

https://www.linkedin.com/in/abdulrahman-zahran-26b457154/
Creative Director - Head of Business Strategy i SDC, jobbet 3 år for Confidential Government, før han begynte hos SDC.

https://www.linkedin.com/company/confidentialgovernment/about/
Confidential Government
Center of Government Jobs…
Grunnlagt
1983
Spesialiteter
Government, Vision2030, Project Management Office, Talent Acquisition, Strategy & Planning, Recruitment, Vision 2030, Saudi Arabia

5 Likes

Det tror jeg man er nødt til å ha for å drive business der

Synd og skam at det ikke er noen piloter på oliventrær i Spania. Burde vært veldig god økonomi med LNC siden oljen er opp over 200% siden 2020

4 Likes

Mye av utfordringen for oss utålmodige aksjonærer med at DC er tildels underfinansiert; satsingsområdene blir i overkant snevre og utbredelsen av LNC drar ditto ut i tid. Samtidig som man lett kan skjønne at selskapet velger å skynde seg langsomt heller enn å gape over for mye på en gang.

144 mill oliventrær i Andalucia. Verdens største produsent…
Og knusk tørt…

2 Likes
1 Like

Dette er med på å underbygge potensialet for virkelig svær utrulling av teknologien på sikt. OKS har tidligere snakket om Australia og sørlige Europa, men at de må fokusere på nåværende markeder. Dette er fornuftig, det er IKKE mangel på områder som kan jobbes med og gi betydelige inntekter på sikt.
Det som er viktig nå er stål-fokus på USA og Mena. Utvidelse av piloter og nye kontrakter er alt som betyr noe, når dette faller på plass vil ballen rulle raskere og raskere av seg selv. Har sagt det før, men nevner det igjen: selskapet prises idag til fiasko, hvis man tror at teknologien(allerede verifisert) og business-modellen vil fungere er selskapet billig etter min mening.

6 Likes

Kan noe av skepsisen fra jordbruket tilskrives frykt for at LNC påvirker jordsmonnet også på andre måter enn kun å holde bedre på vann og gjødsel?
En rekke viner som f.eks. Sherry får sin typiske aroma fra de unike jordtyper der de dyrkes. Slike eksempler på betydningen av jordsmonn for smak på lokale produkter finnes over hele verden.

1 Like

Denne skepsisen er vel mest av alt en antakelse. Synsing. Uten særlig holdepunkter. Utover den mer grunnleggende, som peker på at bønder er skeptiske på generell basis. Føre var. Holde seg til det kjente. Hvor det er bedre med en fugl i hånden enn ti på taket. “Too good to be true”- kneiken som må overvinnes.

Tipper at nevnte problemstilling kun vil kunne gjøre seg gjeldende i ytterst spesielle tilfeller, som muligens i vindyrking hvor det er de små detaljene som utgjør særpreget og dermed også den forventede smaken.