Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Fedmebehandling som investering

https://www.businesswire.com/news/home/20250429951724/en/Hims-Hers-and-Novo-Nordisk-Team-Up-to-Expand-Affordable-Access-to-Care

2 Likes

Tall kom inn litt over forventning ser det ut som. Senker outlook for 2025 pga compounding

For the 2025 outlook, sales growth is now expected to be 13-21% (tidligere 16-24%) at CER, and operating profit growth is now expected to be 16-24% (tidligere 19-27%) at CER.

3 Likes

Vet ikke om regnestykket funker i øvre del av skalaen, men med mine 183cm så hadde måttet veie 136kg for å ha en bmi på 40. For å opprettholde den vekten måtte jeg inntatt 5.500 kalorier pr dag. Bmi 30 = 101kg og >4.000 kalorier.

Fullt klar over at vi er her for å tjene penger, og at jeg er blitt en grumpy old man som lar meg provosere. I den grad jeg har et poeng, er det at det finnes billigere (personlig og samfunnsmessig) måter å komme til mål enn big pharmas ønsketenkning. Men lykken kommer ofte i pille-/sprøyteform.

Min uthevong

Det tviler jeg sterkt på. Når du veier såpass, så hadde du mest sannsynlig vært en sofapotet. Fett forbrenner ikke energi.

2 Likes

https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/eli-lillys-experimental-obesity-drug-shows-over-11-weight-loss-early-trial-2025-06-13/

Det kom også ett abstract fra Eli Lilly på fredag (jeg postet Novo sine abstakter her: )

Har prøvd å finne abstaktet nå, men alle er fjernet fra hjemmesiden til ADA 25. Viser seg at de egentlig ikke skulle slippes før konferansen starter :sweat_smile:

Kan se ut som de på det beste leverte 11,3% vekttap, men det blir også skrevet at en av kohortene kun leverte 2,6%. Ser Jefferies analytiker mener “the data is meaningfully better than Novo’s monotherapy” men vanskelig å sammenligne uten å lese abstraktet (Novo oral amycretin viste vel 13,1% med n=16?)

1 Like

Amycretin er både amylin og GLP-1 (I følge Wikipedia: “Amycretin is a unimolecular long-acting GLP-1 and amylin receptor agonist”).

Må være Cagrilintide Jeffries-mennesket sammenligner med da? Det var jo en ren Cagri-arm med REDEFINE-1, ihvertfall. Ev. så sammenlignes det med Semiglutide og bivirkningsprofil. Kan forsåvidt godt gjentas at det var lavere vekttap, men også færre dropouts / neddoseringer i den rene Cagri-armen enn det var i CagriSema-armen. Alt man har av data så langt viser at vekttap på amylinanaloger / DACRAs ser ut til å gi mindre bivirkninger en GLP-1-analoger og kombinasjonsbehandlinger som f.eks GLP-1/GIP (som f.eks LLYs Tirzepatide)

Her er litt mer info:

https://www.fiercebiotech.com/biotech/eli-lillys-phase-1-amylin-data-impress-analysts-pairing-11-weight-loss-tolerable-profile

Mange av deltakerne i fedme-racet har nå en amylinanalog / DACRA i ermet, så det er mange som tror på teknologien.

1 Like

Det er (trolig) flere årsaker til dette:

a) Amylinanaloger + GLP-1/GIP/Glukagon-analoger ser ut til å gi større vekttap enn sistnevnte alene

b) Amylinanaloger som monoterapi ser riktignok ikke ut til å gi noe bedre / mer effektivt vekttap enn GLP-1/GIP/Glukagon-analoger, snarere litt mindre faktisk, men som Zealand CEO’en gjentar til det kjedsommelige: Fremtiden i fedmespacet ligger i hans (og min mening) i kvalitativt bedre vekttap. Altså, om man mister 18% vekt eller 21% vekt i løpet av et år, så er det jo kvaliteten på vekttapet (da tenker jeg bivirkninger, og lean mass preservation) som betyr noe / ev. er det folk vil være villige til å betale for.

c) Jeg gjentar meg selv nå, men siden det ser ut til at man ikke kan miste vekt, og så hoppe av disse medisinenene, så tror jeg fedmespacet i fremtiden kommer til å være delt opp i vekttaps-behandlinger, fulgt av “vedlikeholde vekttapet”-medikamenter. Jeg tror mange kan være villige til å leve med til dels drøye bivirkninger i en periode for å få vekttapet de ønsker seg, men når det kommer til vedlikeholdsfasen (a.k.a resten av livet) tror jeg terskelen for å leve med bivirkninger / sette subkutane injeksjoner ukentlig vil være lavere. Noe av bivirkningene blir selvfølgelig uansett mindre om man legger seg på lavere dosering av GLP-1s m.m – det finnes mange allerede som bedriver “mikrodosering” av f.eks semaglutid for å holde appetitten nede, selv om NVO ikke anbefaler dette. Men trolig vil medikamenter som enten er lette å administrere (f.eks oralt) eller gir lavt bivirkningstrykk (amylinanaloger, kanskje månedlig subkutant? ) være det som blir vedlikeholdsterapier (til noe annet, bedre, dukker opp da). Og det kanskje der pengene ligger, i og med at pasientene / brukerne skal stå på disse medikamentene i all evighet.

1 Like

Zealand Pharma announces positive topline results from 28-week Phase 1b trial with GLP-1/GLP-2 receptor dual agonist dapiglutide

  • Body weight reductions of a mean of 11.6% after 28 weeks with dapiglutide escalated up to 26 mg, with 95% of trial participants being male, a median baseline BMI of 28.5 kg/m2, and no lifestyle modifications
  • Treatment with dapiglutide was assessed to be safe and well-tolerated with gastrointestinal adverse events consistent with the profile reported with other incretin-based therapies
  • Unique, dual mechanism, including GLP-2 activity, designed to target obesity-related comorbid conditions driven by low-grade inflammation
4 Likes

Spent på å se om det vil være noe marked for dette produktet.

Hørte Zealand CEO eller CMO på en eller annen fireside chat her for litt siden, og da ble det snakket om at det var laget litt over samme lest som Survodutide, altså en GLP-1 med “nogot attåt”. Spørsmålet er om “nogot attåt” er tilstede i tilstrekkelig grad for å distingvere produktet tilstrekkelig fra en vanlig GLP-1. I Survodutide gikk drugteamet til Zealand for en 8:1 rate mellom GLP-1 og glukagonreseptoragonistene. Da har man 2 valg: Enten bare ta produktet som en GLP-1. Da blir det som en Opel Manta med laksetrapp. Laksetrappa er kul å se på, men gjør ikke så mye mer enn det. Alternativt må man øke doseringen kraftig, slik at pasientene får nytte av glukagonreseptor-pathway’en (som f.eks preserverer muskelmasse, virker bedre mot fettlever osv…). Resultatet er at tolererbarheten blir så som så.

https://www.boehringer-ingelheim.com/human-health/metabolic-diseases/survodutide-us-fda-breakthrough-therapy-phase-3-trials-mash

Zealands himmelferd prismessig var vel pga survodutide og alle mulighetene som skulle ligge der, men jeg tror dessverre survodutide er dead on arrival som fedmebehandling når de tre fase III’ene leser av i H2 2026. Boehringer-Ingelheim skjønner nok det selv, og har valgt å kjøre to av trialene i MASH (de fikk breakthrough av FDA for det). I løpet av noen uker (guidet q2) nå skal fase II’en til Altimmune for pemvidutide lese av. I Pemvi er det 1:1 forhold mellom GLP-1 og Glukagonreseptoragonist. Rent teoretisk skal det gikk mye mindre bivirkninger pga GLP-1, og mer effekt mot MASH. Leser den av positivt (jeg synes 24 ukers testvinduet er idiotisk kort btw), så spøker det for fremtiden til survodutide i MASH og cirrhose. Det blir det lite kronasjoner av for Zealand, dessverre.

Så håpet for Zealand ligger da (mer eller mindre) i pretrelintide som de foreløbig bare har fase I data på, og samarbeidet med Roche om denne amylinanalogen. Kursen fikk seg et fint skudd for baugen nå med LLYs eloralintide-data (også amylinanalog). Zealand guider fase II-avlesningene til H1 2026. Skal bli interessant å se data.

1 Like

https://www.sydinvest.dk/nyheder/zealand-pharmajefferies-opmuntrende-data-med-dapiglutid

1 Like

“Vi er fortsat optimistiske omkring programmet under antagelsen, at større antiinflammatoriske fordele vil vise sig i senstadiestudierne og venter et topsalg på 3 mia. dollar, fortsætter [Jefferies´ analytiker Lucy Codrington]”

fra sydinvest-artikkelen @theroger lenket til over

Mitt kursiv.

1 Like

Blir spennende å se resultater fra ADA som starter i morgen

https://eppro02.ativ.me/src/EventPilot/php/express/web/planner.php?id=ADA25

1 Like

bilde

https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/new-data-show-most-us-patients-now-stay-wegovy-zepbound-after-year-2025-06-25/

1 Like

2x fase III i gang nå. Litt spent på hvor lang tid det vil ta å få fullrekruttert disse. Den som går i obesity skal ha 4500 pasienter, mens t2d “bare” skal ha 1100.

Btw: Fase II’en med VK2735 i pilleform ble fullrekruttert en eller annen gang i vår, og vil dermed lese i q3, trolig slutten av august, begynnelsen av september. Kort duration, men vil gi en pekepinn på effekt og toleranse. Om tallene ser lovende nok ut kan kanskje VKTX bli ganske fristende for en større aktør [jeg gjetter Pfizer] som vil ha en slice av fedmekaka?

Så leste IMPACT av. ALT falt 50-60%

Pemvidutide kan skilte med:

Samme MASH resolution på 24 uker som NVOs semaglutid har på 72.

Bivirkninger? Få eller ingen. Med NULL titrering. Av 212 var det 2 stk i placebo-armen og 1 på drug som slutta. Så mye bedre enn f.eks semaglutid eller survodutide.

MEN: ALT klarte ikke å få til statistisk forbedring i fibrosenivåene på 24 uker. Trolig fordi det er for kort tid. Men kan også være en føkkup med at placeboarmen hadde voldsom effekt. Uansett, jeg mener studien er dårlig designet: Biopsiene ble tatt på 24 uker, selv om pasientene følges til 48. Det kommer altså mer data i q4. Da skal man bare vurdere “non invasive”, så blir vanskelig å konkret si om man har fått forbedring hvis ikke ALT forandrer protokoll. Hørte på call’en og det virket ikke sånn, de babla bare om at de trolig ville kunne få stat. sig fibroforbedring i en fase III. Men ingen snakket om hvordan de skulle finansere moroa. Problemet til ALT er vel at en fase III (selv i MASH) vil koste minst like mye som dagens mcap…

Så da blir dagens spørsmål om ALT finner noen som har troa på pemvidutide. Gitt at MASH-spacet ser ut til å bli delt mellom drugs som ikke gir vektnedgang og GLP-1s / inkretiner, men at disse to medikamentgruppene tilsynelatende faktisk lar seg kombinere (1/4 av pasientene i Madrigals fase III for rezdiffra stod på semaglutid, og ytterligere 1/4 oppga at de hadde brukt medikamentet før), så vil jo f.eks en sånn drug i kombo med pemvidutide trolig gi bra effekt, og mindre bivirkninger enn f.eks kombo med semaglutid.

Får bare se. Resultatet er synd for pemvidutide (og mash-pasienter, kanskje?), synes det virker som en bra drug som dessverre må slite med et biotekselskap som gjør litt mye rart.

Har du sett på Pila pharma, har de noen sjans @WernerVonHaussenberg ?

PILA PHARMA is a Swedish biotech company based in Malmö, Sweden. The aim of
the company is to develop TRPV1 antagonists as a novel treatment of obesity and
type 2 diabetes.
The Company owns a TRPV1 asset with data and chemical entities including the
development candidate XEN-D0501. Further, the Company owns use-patents
covering the use of TRPV1-antagonists as treatment of obesity and diabetes and
intends to submit further patents regarding the synthesis, formulation, or use of XEND0501 or back-up compounds. In July 2022, the Company was awarded orphan drug
designation (“Orphan drug designation”) for XEN-D0501 as a treatment for
erythromelalgia.

About XEN-D0501 and TRPV1 antagonists

XEN-D0501 is a selective, synthetic potent small molecule TRPV1 antagonist that was
in-licensed in 2016. TRPV1 antagonists that down-regulate neurogenic inflammation,
has demonstrated applications across pain and inflammatory diseases and potentially
plays a role in obesity and diabetes. TRPV1 antagonists have been shown to prevent
glucose intolerance and body weight gain in spontaneously obese pre-diabetic rats.
These results pointed to a new and previously undiscovered role of TRPV1 in
regulating both blood glucose and body weight. Prior to in-licensing, XEN-D0501 had
been found to have a good safety profile in (non-diabetic) trial participants. PILA
PHARMA has to date completed two phase 2a clinical trials (PP-CT01 and PP-CT02),
that both demonstrated that XEN-D0501 is well tolerated by people living with obesity
and type 2 diabetes. Further, PP-CT02, demonstrated that XEN-D0501 (administered
as 4 mg bi-daily for 28 days) – with statistical significance versus placebo – enhanced
the endogenous insulin response to oral glucose.

1 Like

Vanskelig å avgjøre her og nå, men vi ser jo at mange Big Pharmas som vil være med i fedmespacet gjør avtaler / kjøper opp små aktører, ofte med relativt tidligfase assets.

Jeg tror en overordna trend i fedmespacet vil være at noen få Big Pharmas dominerer. Små aktører bli enten kjøpt opp hvis resultatene er gode nok, eller skvisa om de ikke klarer å differensiere seg nevneverdig fra det BPs har på markedet. Så spørsmålet her blir jo da om Pilas TRPV1-antagonist har akkurat det.

Inflammasjonssenkende/regulerende legemidler kan så avgjort være interessant. Men det er vel helt i startgropa i dette spacet. Kan ikke hevde at noen falt av stolen av kursreaksjonen da Zealand Pharmas fase II (?) med dapiglutide leste av nylig. At overvekt gir kronisk low grade inflammation er jo kjent. Så å få ned inflammasjon(en) må da så avgjort være interessant.

Og som jeg droner på tidvis i denne tråden: Det blir i vedlikeholdet av vektreduksjonen pengene i spacet vil ligge, for folk skal jo trolig stå på disse medisinene i ut livet. Hvis noe kan forhindre rotter (og folk) fra å legge på seg, så er det potensielt interessant. Ser forresten på nettsidene til selskapet at snart skal igangsette et klinisk forsøk hvor de inkluderer mange nok pasienter til å faktisk måle vektreduksjon. Vi får følge litt med her :wink:

1 Like

Hej

Ganske interesant med PILA P.

For de interreserede:

Sidste Interweiv med Helge, om opstart forsøg på rotter og Emission.

Dansken

3 Likes

For de risikovillige er Pila pharma nå midt inne i en emisjon som skal finansiere fase‑2a for overvektige/type 2‑diabetes‑pasienter med mål om å finne maksimal dose og se effekten på kroppsvekt.
Emisjonen er satt til 2 kr og er fult garantert. I tillegg til aksjen får man en warrant pr tegnet aksje, denne warranten gir rett til å tegne 2 aksjer til 70% av kursen maks 3 kr. Tegningstidspunktet er satt etter utlesning av fase-2a studien, noe som sannsynligvis vil gi at warrantene får en stor verdi eller ingen verdi

1 Like