Highlights
Co-encapsulating antigen and photosensitizer enhances PCI-mediated vaccination.
Dermal DCs take up PLGA microspheres and transport them to draining LNs.
DC migration is enhanced by PCI-induced skin inflammation and CCR7 signaling.
Antigen-specific CD8+ T cell activation first occurs in skin-draining LNs.
PCI-based vaccination with PLGA microspheres induces a transient skin inflammation.
For noen år tilbake sa jeg at det kom til å komme en drøss med vitenskapelige artikler vedr. PCI. Vi er nettop nå på vei inn i denne drøss nu.
Det betyr at det akademiske miljø begynner å bli opmærksom på hva denne teknologi kan gjøre. Det betyr også at pharma selskapene begynner å bli opmerksom på PCI, og jeg tror at interessen især etter fimaNac presentationen har tatt seg betraktelig opp.
Neste fase nu er utlicitering. Da får vi endelig satt en værdi indikasjon på teknologien.
Og husk nu fimaVacc og fimaNac har mye, mye større potensialer enn fimaChem.
Flere hundrede fold er vel det vi normalt opererer med i her i Pcib
Hver måned kårer jeg det jeg kaller Teksperter™ for noen av de mest populære investeringene våre
Det er de 3 medlemmene som har fått flest likes på innleggene sine de siste 90 dagene. Teksperter™ får også en unikt merke på profilen sin og et trofé-ikon ved siden av navnet sitt. Du kan bli Tekspert™ i flere aksjer/investeringer, og troféet vil bare vises i tråder der du er Tekspert™.
Her er denne månedens Teksperter™ og det mest likte innlegget deres fra de siste 90 dagene:
- @lenny (4265 likes)
- @Jubel (1205 likes)
- @StockDZ (918 likes)
Resten av topp 10:
-
@Sorlendingen (733 likes)
-
@magga (651 likes)
-
@Investor (585 likes)
-
@abacus (533 likes)
-
@FiloD (489 likes)
-
@olafalo (422 likes)
-
@Snoeffelen (396 likes)
Gratulerer!
PCI Biotech to present at European Biotech Investor Days 2021
Pussig sammentreff at PCIB blir etterfulgt av samarbeidspartner gjennom 5 år, eTheRNA. Deretter svenske Immunicum AB som mot slutten av fjoråret kjøpte alle aksjene i Sjoerd van der Burgs DCPrime (en annen av våre samarbeidspartnere)
Disse har plassert seg som Plus Ultra Leiden i Leiden Bio Science Park. Sjoerd van der Burg kommer fra Leiden forskningsmiljøet, som også analyserte fimaVacc fase 1. Dette er en innovasjonspark i Nederland, bestående av 150 Life Sciences & Health (LSH) selskaper.
Du kan lese mer om Leiden Bio Science Park her:
PCI Biotech Holding ASA publishes the Annual Report 2020
chemo-regime som er godkjent i andre kreftformer som kan se ut som blir godkjent i andrelinje gallegang. Men jeg tror ikke dette vil ha noen konsekevenser for RELEASE eller klinisk praksis ved en evt. godkjenning av PCI-behandling i førstelinje. Men jeg hører gjerne det fra noen med mer kompetanse. @Boykie? @Bra_Britt?
Fant en annen artikkel fra i fjor med en statistikk som vel er mer detaljert enn hva jeg har sett her på forumet før:
Dette vet vi generelt mye om - også i vårt eget land. Hva som blir tilbudt som behandlingsløsning, så lenge vi snakker om et offentlig tilbud (uten kostnad for pasienten) avhenger kritisk av nasjonsløkonomiske og helsepolitiske prioriteringer fra land til land.
Første-, andre - eller tredjelinjes godkjenning uttrykker bare de regulatoriske myndighetenes prioritering og medisinske behandlingsstrategier.
Ta EU / EØS- området. Disse prioriteringene er naturlig nok svært ulike fra Bulgaria og Hellas til Danmark og Nederland.
I denne sammenhengen vil det derfor være slik at såkalt off-label-bruk i stor grad vil være bestemt av hva man i det enkelte land - og noen ganger ved det enkelte sykehus - har til rådighet i den kliniske situasjonen man står oppe i.
Man benytter, og må benytte, den behandlingsløsningen som står til rådighet, uavhengig av hva man måtte ha kunnskap om er SoC eller EMA-/ FDA-godkjent behandling.
Denne internasjonale ulikheten kommer man aldri utenom. Trekker man i tillegg inn de ulikhetene som private helseforsikringer representerer, øker disse ulikhetene ofte dramatisk.
Seinest idag fikk vi vite st en nylig FDA-godkjent behandlingsløsning for en spesifikk lymfomatype ikke vil bli betalt av det offentlige. Det illustrerer det jeg skriver ovenfor.
NB! Norske helsemyndigheter er gjennomgående langt mer tilbakeholdne enn hva vi ser i våre to nærmeste naboland. “Førstelinje” er med andre ord slett ikke alltid “førstelinje”. Man kan bare tilby hva man har. Det er den situasjonen klinikere alltid, og alle steder, står overfor.
Ganske så ny artikkel om “konkurrenten” sin fase I, som @glein kan kose seg med:
https://theoncologist.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/onco.13598
Dårlig nytt for pasientene, men fantastisk nytt for PCIB!
The median OS was 9.6 months (95% CI, 4.7–10.7) in the NUC‐1031 625 mg/m2 cohort and 8.6 months (95% CI, 6.7–not estimable) in the NUC‐1031 725 mg/m2 cohort. The overall median OS was 9.6 months (95% CI, 6.7–13.1). Summary details of overall survival based on ORR, primary tumor site, and NUC‐1031 dose (mg/m2) (efficacy evaluable population) are provided in Table Table44.
The median time between registration and cycle 1 day 1 of treatment on ABC‐08 was 2 days. The median PFS (radiological) was 5.7 months (95% CI, 3.3–10) in the NUC‐1031 625 mg/m2 cohort and 8.6 months (95% CI, 2.6–not estimable) in the 725 mg/m2 NUC‐1031 cohort. The overall median PFS was 7.2 months (95% CI, 4.3–10.1)
Smak på den!
9,6 måneder!
Faktisk svakere enn SoC! Tror Nucana bare kan glemme den fase 3 studien først som sist. Dette kommer aldri til å gå!
Ja, da er den ene “mulige” konkurrenten som var … ute.
Pci teknologien er helt suveræn og kanske England snart søker om lov til å komme med i RELEASE.
Måtte jo bare lage denne som viser visuelt det som står ovenfor.
Median Overall Survival i Nucanas studie, vs Soc og fimaChem:
Alt NuCana har å vise til er bedre ORR, men det hjelper veldig lite når: "two patients who had PRs did not have subsequent scans, as treatment was discontinued because of biliary obstruction and deteriorating liver function ".
Og det er nettopp det at PCI-behandlingen målrettet holder gallegangen åpen som er dens store forte.
Jeg skjønner heller virkelig ikke hvorfor NuCana blåser en masse penger på en fase III basert på dette.
teori: Store gründer/eiere og sunk cost fallacy?
Teori: dersom ORR-tallene er reproduserbare i en langt større populasjon er sannsynligheten stor for at det vil manifestere seg i lengre overlevelse i en større gruppe.
At 120 sites, KOLs og tydeligvis pasienter er med i studiet tyder på at ekspertisen har tro på at det kan være tilfelle.
Og til sist undervurdert simplicity i en allerede etablert «behandlingsmeta».
Der var du ja!
De må jo alle ha et lite håp om bedre overlevelse enn SoC ja. Det er jo selvfølgelig. Spørsmålet for en aksjonær i PCIB er om det overhodet kan måle seg med FimaCHEM, og det viser disse tallene at det er (særdeles) lite sannsynlig at de vil gjøre.
Er det? Virker derimot som det er liten korrelasjon mellom ORR og overlevelse i Nucana sin studie. Om du ser på pasientene virker det ganske random. En del av de med god tumorrespons levde kort og vice versa
Pasientgruppen er så liten at det å være bastant på os blir flåsete. Fda er jo også av den oppfatning av at dersom man i ggk viser orr så bør det manifestere seg i overlevelse, ref at man setter orr som surrogatendepunkt for en aa både for nucana og pci.