Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Photocure småprat (PHO) 🔦 1

Det er merkelig at det er noen som prøver å holde kursen nede med desperate short angrep gjerne med små poster mindre enn 100 aksjer. Heldigvis er det nå kjøpere på banen for å ta hånd om disse. vi trenger noen gode nyheter nå.

Jeg liker godt at den holder på en sur børsdag.

Grundig ristet.

Følger noen med på eierlistene?

1 Like

Utover at @h3nk1 har kjøpt en del i det siste, så er det ikke all verdens utvikling på listene eller topp 50. Det man eventuelt kan fremheve er at svenskene øker litt her og der (samt små reduksjoner av norske fond).

1 Like

Blant de 50 største aksjonærene er det noen små kjøp og salg men totalt sett holder de 50 største aksjonærene seg på 65% av aksjene, veldig stabilt. Har også kjøp litt.

De store sitter mer eller mindre stille i de fleste aksjer. Like irriterende at kursen gruses uansett. Vondt å se på, men får jo bare prøve å tenke lengre frem her også

1 Like

For de som lurer på om de skal klikke på linken eller ikke, kan jeg avsløre at omtrent halvparten av tweetsene i tråden omhandler PHO :wink:

16 Likes

Stor takk for deling.

Prosessen med nedklassifisering er nok kjent for de fleste (?), men dette var forklart på en måte så alle skjønner hvor stor betydning en endring fra klasse tre til to vil ha.
For øvrig interessant at prosessen med nedklassifisering av BLC startet allerede i 2014/2015

3 Likes

Dette var interessant, ja. Morsomt at en medtech analytiker hos Handelsbanken tar seg bryet med å bruke PHO som eksempel og avslutter med «to be continued».

4 Likes

Takk for deling OYV.
Veldig informativ beskrivelse av rasjonalet bak klassifiseringen og hvorfor evt BLC kan stå foran en reklassifisering. Var ikke klar over betydningen av registreringstudien kan/vil ha på denne prosessen👍

PS: kanskje du kunne legge denne ut på fundamentaltråden?

2 Likes

Oppfatter dette som positivt for PHO men er det noen som kan gi er mer utfyllende forklaring hva det betyr for PHO.

Supert!

1 Like

Hvis Cysview ikke lenger blir drug-device combination på høyeste risikonivå og det åpnes fritt frem for andre cystoscoper så:

  1. Øker markedet for cysview (Siden flere andre enn Karl Storz (KS) har dette tilgjengelig for det europeiske markedet og kan få sitt utstyr godkjent i USA om det ikke er det allerede).
  2. Dette derisker strategivalg om å gå for Cysview siden man da ikke knytter seg opp mot KS sine cystoscoper. KS har et 4K scope for kirurgi som de sannsynligvis er det de bygger videre på - det blir isåfall en enorm forbedring fra noe som ikke har hatt vanlig HD oppløsning en gang.
  3. Dette gjør også at godkjenningsprosessen for nye scopes ikke blir knyttet opp mot blått lys siden dette bare er et ekstra led lys og noe optisk filtrering. Dette gjør at risikoen minker for å komme i samme situasjon som nå - hvor blått lys lagger teknologisk etter hvitt lys.
  4. I sum så kan alt dette gjøre at strategiske valg om å bruke Cysview blir enklere å ta siden det ikke medfører X antall begrensninger. Dette kan ha en del å si for hvor risikabelt man anser BLC for å være som strategi.
15 Likes

Tusen takk

Enig! Kort sagt så kan en slik omklassifisiering medføre at veldig mange flere klinikker/sykehus installerer “blålys”, hvilket betyr økt salg for PHO!

2 Likes

Om aksjen står av blodrød makro, så er jeg svært nærme å trekke to streker under at bunn er satt. Er ganske sikker på den ville gått nordover i dag om man ikke hadde hatt bratte indeksfall (igjen) over hele fjøla.

2 Likes

En ting jeg lurer på, vi er tidligere fortalt at drug/device komboen gjør at patentbeskyttelsen ikke er så viktig, det er for komplisert til at andre vil ta opp konkurransen. Hvis det kommer lettelser her, betyr det at det kan bli mer konkurranse ? Eller må konkurrenter uansett igjennom en stor drug/device studie ?

Om noen skulle ønske å lage generika må de uansett gjennom kliniske studier med sitt alternativ for å bevise at det har samme effekt og virker like bra.
Så ja, de må uansett ha en stor studie på dette. Per nå så virker det ganske lite trolig at noen skal være interessert i å gå den veien.
Dette er fortsatt et drug + drugdevice “inngrep”, men med en nedskalering fra nivå 3 til 2 åpnes det opp for at flere selskap kan lage selve devicet og man er ikke avhengig av Karl storz sitt skop og dette kan fort gjøre at det blir lettere/billigere for sykehus å ta inn blc-skop og dermed at inngrepet blir mer tilgjengelig. (I europa er skopet allerede tilgjengelig fra flere produsenter)

3 Likes

Det er for lite marked for disse til at noen andre vil ta opp kampen med å lage biosimilar på dette. Men vi vil nok heller aldri se noe 2 billion dollar market som DS prater om. Det kan bli en grei reise selv uten hele markedet.

I tillegg må Photocures patent utfordres, og de må klare å produsere cysview, noe som i praksis blir svært svært vanskelig da photocure har eksklusiv avtale med de som kan gjøre det idag.

1 Like

Dette med generika og kopier har Schneider snakket ganske mye om i en eller annen podkast fra Radium. Som det påpekes over så virker ikke det være noe å bekymre seg for. Mange hindre i veien før det blir et en aktuell problemstilling heldigvis.