Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Quantafuel (QFUEL)

Stusselig at den skulle i 15 kr igjen. Think inv er vel glade for det, de satt siste short her.
Benyttet sjansen til mer påfyll, hvis Arctic megleren får rett blir det telt tur i hagen som sommerferie🤭

Q1 rapport fredag neste uke, håper de kommer med oppdatering fra skive i den forbindelse.

Volumet er såpass lite at jeg tar det med ro. News innen en måned vil bringe den opp til 20 igjen.

1 Like

Quantafuel ASA | Annual General Meeting - Notice

1 Like
2 Likes

QFUEL: NORDEA MARKETS OPPGRADERER TIL HOLD

Oslo (Infront TDN Direkt): Nordea Markets oppgraderer Quantafuel til hold fra selg, ifølge en morgenrapport fredag.

Meglerhuset holder sine estimater uendret før Quantafuel legger frem førstekvartalsrapport 13. mai, og tror Quantafuels mål om å konvertere 12.000 tonn med plast i 2022 vil bli et hett tema under fremleggelsen.

4 Likes

Skjønner ikke det store fokuset på +/- 12k tonn i Skive. Har null og si om 5 år, som er tidsperspektivet Qfuel bør prises etter.

2 Likes

Er vel tillitten til hva selskapet klarer å gjennomføre i henhold til guiding som er det underliggende kanskje?
Får jo juling nå for all grenseløs hausing og guiding fra eventyrland.
Hva Skive ender opp med som kapasitet til slutt er jo det viktigste, kanskje analytiker tenker at det blir under 20K tonn hvis de ikke holder guiding for 2022.

1 Like

https://ssr.finanstilsynet.no/Home/Details/NO0010785967

Think inv har dekket inn litt, slipper billig unna

1 Like

FRA Xi: “10.5.2022 08:58. QFUEL: FEARNLEY SECURITIES NEDGRADERER TIL SELG, KURSMÅL 11. Meglerhuset skriver at det trengs videre validering av selskapets teknologi. Siden bare to av fire linjer er tilbake i produksjon i Skive, mangler meglerhuset tillit til selskapets mål om å nå kapasitetsmålet på 12.000 tonn innen 2022. I tillegg reduserer meglerhuset estimert pipeline for Quantafuel og integrerer ytterligere risiko. “Det kan være flere negative triggere i horisonten””

Hadde ikke trodd dette skulle være mulig…

Fearnley spår Quantafuel-kollaps | Finansavisen

Rart at de melder dette i dag. Se dette i sammenheng med at Q1-tallene/rapporten kommer på fredag. Enten sitter de på annen informasjon enn markedet, eller så er de særs utålmodig med å melde noe. Vi kan jo se disse meldingene fra Fearnly og Artic i sammenheng med at Pareto fortsatt har kursmål NOK 100 for @qfuel. I mine øyne hadde det vært mer profesjonelt å komme med en melding etter at Q1-tallene/rapporten er presentert på fredag.

1 Like

Enig, virker veldig rart. Mega sur makro + den analysen blir jo slakt, skulle nesten tro det er et bestillingsverk fra short gjengen…

1 Like

Tydeligvis komfortable med at meglerhusa pisser på selskapet deres.

1 Like

En kommentar til, jfr NewsWeb (oslobors.no) (2022-03-28):

The last two weeks in January, Quantafuel processed 100 tonnes a week. Over the past seven days, we have converted 145 tonnes with the same two lines. This PoC level corresponds to 16,000 tonnes annually at plant level and previous runs have proven that the lines can run at an even higher level.

Om vi forutsetter at kun to linjer går nå så har @qfuel produsert:

  • Januar: 200t
  • Uke 12-19: 145t X 7 uker = 1015t ish
  • Totalt: ca 1.215t (ish) når Q1-tallene slippes.

Og frem til 1.7:

  • Uke 20-27: 145t X 7 uker = 1015t ish
  • Dvs totalt frem til 1.7.2022 = ca 2.230t (med to linjer).

Måltall for Skive i 2022 er 12.000t.

Måltall for Skive når anlegget er i full produksjon er 20.000t per år, dvs 10.000t produksjon per halvår for fire linjer.

Min oppsummering: selvfølgelig kan Skive nå målsettingen med 12.000t for 2022 med fire produksjonslinjer i produksjon fra 1.7 :wink: Om @qfuel melder på fredag at alle fire linjer går pt så må nok både Fearnly og Artic revurdere egne analyser som de har meldt hhv i dag og 8.april :wink:

1 Like

Hm. Ser 14 er i ferd med å brytes. Kan bli billige(re) aksjer for dem som har trua.

Kan bli et reliefe rally til fredag. Skal ikke mer til enn en nøytal guiding til tror jeg.

Nesten ikke til å tro at denne hadde en emisjon på 70nok. Og kursmål på 120-130+++

synes veldig synd på dem som var med på emi på 70kr.

1 Like

Det er med undring, etter de utfordringene som @qfuel har hatt, at Fearnley må “melde” kun “timer” før Q1-tallene presenteres. Andre analytikere, fra andre meglerhus, gjør nok lurt i å vente noen dager til (les: fredag 13. mai slippes q1-tallene). Det som er interessant i meldingen fra Fearnley i dag er vel hva de ikke nevner. Hva med status for Kristiansund, og Esbjerg samt England? Hva med verdiutviklingen i relasjon til Geminor? Hva med at et styremedlem og COO kjøpte aksjer (les: innsidekjøp) like før og etter POC? Og det har ikke kommet noen børsmeldinger etter POC at @Qfuel har møtt på produksjonsstopp eller har andre problemer. Det er mulig både Artic og Fearnley har rett i sine analyser. Men da har de mer informasjon om selskapet enn markedet. Det er i så fall ikke greit.

1 Like