Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Russland/Ukraina debatt 6

Å produsere krigsmateriell som sendes til fronten for å bli ødelagt sammen med en stor del av den mannlige befolkningen kan man trygt si går så det suser, men en BNP på 3% hvor “ingenting” kommer befolkningen til gode kan man vel bare konstatere at det minner mest om perioden under den kalde krigen som tok førte til Sovjetunionens kollaps.

Fra artikkelen: “– Jo lengre krigen varer, jo mer avhengig blir landets økonomi av militære investeringer, konkluderer Wien-instituttet for internasjonale økonomiske studier (WIIW) i en fersk analyse. Når krigen en dag tar slutt, kan det derfor føre til full kollaps i russisk økonomi, advarer de.”

6 Likes

Nord Korea har over 100000 artelleripjæser. Ryzzland kan enkelt kjøpe det de trenger derfra.
Det siste ryzzland kommer at gå tom før er artelleri. Tanks, bepansrede kjøretøy kommer at ta slutt langt før.
Men ryzzland trenger egentlig ikke det før å bedrive krig. De kan rask og billig produsere AK47 og gi soldatene og sende dem fremover. De kan ha ihjel folk de også. Ikke så effektiv, men de holder krigen gående.
Før Putin og hans gjeng er prio 1 at holde krig igang. Det land man tar er ren bonus.

Edit: Husk Eritrea og Etiopinen. 2 fattige land. Hvor lenge høll de i gang sitt krig? 30år? Finns viljan kan man holde det gående lenge.

3 Likes

Fra artikeln:

“Kombinert med høye eksportinntekter fra olje- og gass har det gitt russisk økonomi et skikkelig løft, konstaterer Financial Times.”

Det Financial Times struntar i at fortelle er att ruzzisk ekonomi holdes oppe av oppsparte middlre.
Olje og gass-inntektene gikk ned 65% under 2023, de hade ikke alls høye eksportinntekter fra olje- og gass, som Financial Times lyver om.

Det stemmer ikke heller at ekonomin riskerer at kollapse hvis krigen tar slutt. De kan fortsett å producerer våpen, de trenger ikke et krig før det. Men sa langt tenker ikke en journalist. Det som setter grensen før en kollaps er når oppsparte middler tar slutt. Før det gjør dem førr eller seinere, med eller uten krig.

Hæpnadsvæckane lav nivå på internationelle media som Finacial Times. Man skulle ju kunna tykke at de som skriver der hadde en IQ over 75, men tydlighvis ikke.

3 Likes

Kryssposter denne her. Vet ikke hvor mye skade de gjorde, men ble neppe siste angrep.

8 Likes

Dataene viste rundt 3,5:1 visuelt bekreftede russiske:ukrainske tap.

5 Likes

På bilder som kommet ut synes det som at det kun var en minre brann. Men det som faktisk har brunnet er totalt ødelaggt. Går ikke at reperera, må rive og bygge nytt. Hvilket kan bli komplisert ettersom det på grunn av krigen er mange på folk som kan bygge ting. En del er sent til krigen, en del er opptatt med at renovere tanks, en del jobber med at produsere missiler. En del har forlatt landet og bygger nå ting i Uzbekistand, India, Taihland etc.

6 Likes

Russland innkaller FN…

1 Like

Jeg undres egentlig over hvilken reell funksjon FNs sikkerhetsråd egentlig har? Det har sikkert noe diplomatisk verdi men utad virker hele rådet som et supperåd og fremstår som dysfunksjonelt.

11 Likes

etter 11. september så vil nok USA utøve “the freedom act”(modifisert versjon av “the Patriot Act”) for allt det er verd…for USA og “Verden”.

Sikkerhetsrådet er satt sammen på grunnlag av den internasjonale situasjonen etter at andre verdenskrig var over, men er i dag åpenbart fullstendig utdatert.

Heldigvis kan noe nytt være i emning:

https://press.un.org/en/2023/ga12563.doc.htm

https://acrobat.adobe.com/id/urn:aaid:sc:EU:ddca48f1-263a-411e-b87c-6842230199e0

“Strengthen international cooperation so it delivers fully and fairly on existing agreements, while enabling us to respond effectively to new threats and opportunities for present and future generations. In so doing, restore trust in multilateralism and in each other.”

3 Likes

Det internasjonale strukturen er et anarki. Dermed har FN ingen funksjon - den er prisgitt enighet blant partene i sikkerhetsrådet. Har FN nytteverdi? Så klart, det er kort avstand mellom partene og gode muligheter for dialog.

1 Like

Noen som finner det vanskelig å være enig?

image

12 Likes

USA har mistet mye avskrekkningsmakt de siste årene. Ikke bare på grunn av de siste måndene, men også mye på grunn av år med “deeskaleringspolitikk”.

In other news: Budanov har ikke tro på deeskalering.
https://mil.in.ua/en/news/defence-intelligence-of-ukraine-a-tu-95ms-bomber-pilot-was-shot-dead-in-russia/

8 Likes

Hvis det er en kritisk del som brant vil det jo påvirke ting mye.

Alt er ikke bra i Russland nei. Heldigvis.

Hvis Ukraina kan ødelegge nok raffinerier nok ganger, så kan det bli hardt for Russland å få det opp å gå igjen.

Ukraina har vært fucked hadde det ikke vært for at de fikk donert enorme mengder deler for å holde strømnettet sitt oppe. Russland har stort sett Kina å lene seg på.

6 Likes

Ukraina bør bryte formasjon og gå gerilja.

Hmm? Det gjør de så godt de kan. Er stadig vekk russiske befal som ender opp døde. Sist nå han som ledet flyskadronen som bomber Ukraina med missiler.

Litt kald krig historie

https://twitter.com/DrRadchenko/status/1753781046682759448

2 Likes

Det er så bra at Armenia vender russland ryggen og ser mot USA ,nå har de meldt seg inn i internasjonale straffedomstolen så nå risikerer putin og bli arrestert om han lander der.Et meget sterkt og viktig signal til bandittene i kreml.

12 Likes
5 Likes

Enig i dette. Litt svakheter i denne analysen på grunn av bildekvalitet, men her er en som er kommet frem til at russerne har plukket mye løp av gammelt selvgående artilleri -

https://x.com/HighMarsed/status/1753911247752380509?s=20

4 Likes