Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Politikk 3

Den gruppen der, på 85+ var jo faktisk svært utsatt med noe sånt som 20% døde av de som ble smittet. Hvis hele smittevernet hadde rettet seg inn mot de på 60-70+, så kunne resten av samfunnet nok fortsatt rimelig som før. Spesielt de på 45 og nedover hadde svært liten risk.

At 7-åringene ikke fikk leke med alle vennene sine eller at 15-åringene satt med hjemmeskole i månedsvis er mye, mye verre. Husker jeg prata med niesen min som gikk på VGS. Hun hadde det ikke bra. Fikk henne til å gå seg en tur hver morgen, hun satt bare inne. Det hjalp henne faktisk. Tenker på alle de som ikke har en onkel eller foreldre som klarte å hjelpe barn og ungdom gjennom den tiden.

11 Likes

Enig i at det er/var verre, mye som var ille.

1 Like

Denne er ny :slight_smile:

3 Likes

Må si de jobber hardt for å presse målingene enda lenger ned før kommune valget :sweat_smile::clap:

13 Likes

Funny.

4 Likes

Hvis man er interessert i temaet så er dette to gode videoer. Skal ikke forsøple meme-tråden med å dra diskusjonen over i den retningen der.

Ikke at man trenger å kjøpe alt de sier, men interessante perspektiver fra anerkjente eksperter.

3 Likes

Kort oppsummert det jeg fant mest nyttig var at protein er såpass tungt fordøyelig, så fra 100 kcal kjøtt, så fikk kroppen ut 70 kcal energi. Fra 6kcal seleri som er kokt, så får kroppen ut 30 kcal energi. :stuck_out_tongue:

Mao, det er ikke bare kaloriene som teller, men hvordan du får dem.

Også at protein metter mer enn fett som metter mer enn karbohydrater.

Ta melk f.eks. har sett en video hvor det ble diskutert og der kom det fram at de som drakk helmelk hadde lavere bmi enn de som drakk melk med mindre fett. Noe som gir mening hvis man altså ender opp med å drikke mindre helmelk enn man ville f.eks. lettmelk, eller at man rett og slett spiser mindre av andre ting hvis man drikker helmelk i stedet for lettmelk.

4 Likes

Så kroppen får ut 5 ganger mer energi fra selleri enn det som finnes av energi i denne sellerien?

Høres jo helt magisk ut!

4 Likes

Kan vi kjøre bil på selleri?

1 Like

Burde i hvertfall forskes på, denne sellerien.

Men seriøst, det høres ut som noen fysiske lover brytes i det regnestykket.

1 Like

Ja ellers må de sende noe selleri til Ukraina litt brennkvikkt :sweat_smile:

At det blir bedre brennverdi av å fjerne vann og bryte ned fiber til noe fordøyelig? :sweat_smile:

Argumentet er at forskjellig type mat har kcal som er tilgjengelig for kroppen når du fordøyer det som varierer.

Så 100kcal sukker får du rundt 95-100kcal ut av.

Men hvis du spiser mais så får du mye mindre ut av mais som totalt inneholder 100kcal energi fordi du ikke klarer å få tak i alt sammen. Og endrer du mais til å bli eksempelvis tortilla så blir energien mer tilgjengelig, og du får mye mer av det. Så, samme mengde mais vil gi kroppen forskjellig mengde energi avhengig av hvordan det er tilberedt.

Og eksemplet med grønnsaker: hvis du spiser en liten del rå selleri så har den 6kcal tilgjengelig som kroppen klarer å få tak i. Men, hvis du koker den og tilbereder den så har samme mengde råvare, men nå kokt og tilberedt, 30kcal tilgjengelig.

Sagt på en annen måte:

There are 39 calories in 100 grams of Cooked Celery.
There are 14 calories in 100 grams of Celery.

(ser ved googling at man får litt forskjellige resultater).

Så blir det mer komplisert fordi jeg tror han faktisk i sitt eksempel snakker om netto kcal, som er hva du har igjen etter at kroppen har gjort jobben med å fordøye maten. Uansett er noe av poenget at samme type og mengde råvare har forskjellig type næringsinnhold når du fordøyer det avhengig av hvordan det er tilberedt. Og at du ikke klarer å få tak i all energien som maten inneholder, så du får litt feil informasjon når du baserer deg på at alle kalorier er identiske uansett kilde.

9 Likes

Ved bruk av omformer kan store mengder vegetabilske kalorier og næringsstoffer komprimeres betraktelig, og dermed lette fordøyelsen.
Har selv stor sans for prosessen der to mål saftig gress via omformer (storfe) komprimeres til en saftig entrecôte.

5 Likes

NHO-sjefen: – Høye lederlønninger og millionbonuser hadde en pris

Almlid erkjenner overfor Adresseavisen at NHO ikke hadde den beste inngangen til meklingen, da oversiktene over lederlønnsutvikling og millionbonuser ble tema før meklingen startet.

– Tallene som kom, var lønn som ble gitt i fjor. Men det skal være en lærepenge for oss og bedriftene våre at det har en kostnad å øke lederlønninger og bonusutbetalinger, sier Almlid.

– Det er et faktum at høye lederlønninger og bonuser gjorde forhandlingene vanskeligere denne gangen, sier han videre.

3 Likes

Det som nok er vanskelig å forklare ovenfor LO er at ledere, bonuser og inntjening i selskapene alle kan holde tritt med inflasjonen, men at akkurat lønningene til vanlige arbeidere ikke skal kunne gjøre det samme.

9 Likes

Forslaget var vel at det skulle holde tritt. Men det er ikke godt nok for LO. I praksis tenker jeg de føler de fikk for lite i fjor.

2 Likes

Her er toppkommentaren fra dagens artikkel om rekordsterk vekst i leieprisene:

Sagt med andre ord:

Økt skatt på sekundærbolig har ført til rekordlavt tilbud av sekundærboliger. Økt skatt, lavt tilbud, samt høy inflasjon fører til sterkt økende leiepriser, dette fører igjen til økt hat/sinne og politisk press mot de slemme som fortsatt velger å leie ut sin sekundærbolig.

Det er bare staten og store utleiefirmaer som skal drive utleie.

4 Likes

Staten må gjerne drive utleie de, men det viktigste er at de må gjøre det enklere å fortette der folk vil bo. Ja til høyblokker i oslo, osv :slight_smile:

2 Likes

Nei, 60.000 ukrainere har ført til rekordlavt tilbud av utleieboliger.

1 Like