Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

PCI Biotech - Småprat 4 (PCIB) 1

Det som hadde vært interessant er å vite er hvor mye/mange som gikk short 20.10.20.

Det vi vet er utfra Nordnet og Krosta sitt innlegg over er at PCIB var den 4 mest shortede. Der kan umulig kalles en ubetydelig short. Med andre ord kan det være mulig å håpe på shortskvis i PCIB også? KOA, NAS og REC var de eneste som var «mer» shortet i denne oversikten

5 Likes

Send en skriftlig melding til megler om at dere ikke ønsker at aksjene deres skal lånes ut, om det er ønskelig.

2 Likes

https://nordnetforms.scrive.com/Survey/AnswerSurvey/88f21e06-4aba-4952-8755-2af5409e660d

2 Likes

Dagens artikkel fra Kina (24.04.21):

W Peng som skal holde PhD ceremony i Groningen (Nederland) med temaet «Photochemical Internalization of Human Head and Neck Cancer», er referert.

Jeg skrev om dette for noen dager siden.

I dagens artikkel fra Kina står blant annet:

Photochemical internalization (PCI) is a novel therapeutic method based on the fact that an anticancer drug and a PS may colocalize in the endolysosomal vesicles of cancer cells and anticancer drug release into the cytosol because of the light-induced damage to the membranes of vesicles. In this context, Peng et al. have found that liposomal formulation enhanced the toxicity of BLM on head and neck cancer cell lines when PDT was performed before BLM administration. Furthermore, Gusti-Ngurah-Putu et al. have found that the administration of PDT before chemotherapy increased the nanoparticle uptake because of the increase of blood vessel permeability. In addition, the embedding of PS in liposomes improves their phototoxicity, and the effect of phototoxicity is dependent on the cell type.

Takk til @Logdec for dagens artikkel, og sammenhengen med W Peng i Groningen.

Spennende å tenke på at Robin/Sapir snart har arbeidet i ett år hos PCIB, og jeg vil tro shortere lever farlig om dagen.

Edit:

Det er ikke bare i Norge og EU slikt får støtte:

Acknowledgments

The authors are very grateful for the financial support of the National Natural Science Foundation of China (Grant no. 31900957), Shandong Provincial Natural Science Foundation (Grant no. ZR2019QC007), Innovation and Technology Program for the Excellent Youth Scholars of Higher Education of Shandong Province (Grant no. 2019KJE015), and China Postdoctoral Science Foundation (Grant no. 2019M652326).

Det anbefales å få det i klinikk av forfatterne. Merkelig hvis ikke de har løftet av røret:

In addition, there is an urgent need to translate these preclinical outcomes into clinical applications. Successful completion of these clinical trials will set the foundation for further implementation of nanoparticle-based therapeutic and diagnostic products. Thus, there is considerable scope for the diagnosis and treatment of oral cancer based on NPs over the next couple of years.

36 Likes

Forståelig nok er det flere som har kommentert handelsmønsteret i omsetningen av PCIB-aksjer de siste dagene. Og like forståelig er det såkalt shorting som har skapt størst irritasjon og forbannelse.

Men er det egentlig shorthandel i seg sjøl som er problemet? Shorthandel basert på lån av aksjer er jo ikke noe annet enn et veddemål - kanskje i andre potens i og med at risikoen er ekstremt høy. Og desto mer slik når det er snakk om et biotekselskap i utviklingsfasen. Her er kursen ene og alene basert på forventninger - og alle vet at et kommersielt gjennombrudd kan bety dobling av kursen eller 3, 4, 5-gangen osv.

Problemet - for ikke å si svineriet - med shorting er at det gir sterke motiver for å ta i bruk legalisert kursmanipulasjon; altså å aktivere handelsroboter programmert med sofistikerte algoritmer med ett eneste formål; å presse aksjekursen så langt ned som mulig.

Det er nettopp dette vi har vært vitne til de siste dagene. PCIB-aksjen er et ideelt instrument for å riste aksjer ut fra lommene til småaksjonærer. Selskapet har ennå ikke hatt sitt kommersielle gjennombrudd og er prega av nyhetsarkiv, en introvert kommunikasjonspolicy og - på toppen - usikkerhet knytta til den pågående pandemien.

Når ordreboka i sanntid tidvis ser ut som et blafrende “lysorgel” med store ordrer på begge sider som dukker opp og forsvinner på millisekunder, så skaper det uro og frykt blant mange som tror at nå er helvete løs. Men det er jo nettopp hensikten hos dem som er fullstendig likegyldig til om det er legemiddelutvikling eller spillselskaper som pengene skal tjenes på.

PS
Kom over et tidligere innlegg på Tekinvestor som drøfter disse problemstillingene ganske grundig:

16 Likes
5 Likes

Regelrett løgn er det ikke plass til på forumet. Det blir 48timer i skammekroken.

3 Likes

Nå er jo ikke all short synlig. Til sammen kan flere poster som hver for seg ikke når opp til grensen for rapportering være ganske betydelig.

4 Likes

2 Likes

Når det er slik at man aktivt må reservere seg mot utlån av aksjer til shortere fra investeringskonto Zero hos Nordnet da er det ihvertfall ikke noe ledelsen hos PCIB kan belastes for. Det stemmer også bare altfor godt med at politikerne også har sørget for at mye, ja kanskje det meste av shortingen ikke er synlig hos Finanstilsynet. Jeg har selv aldri hatt noen Zero-konto, men en “vanlig” en, og har heldigvis flyttet alle PCIB-aksjene over til Aksjesparekonto. Men hvem vet hva som egentlig foregår ?

4 Likes

Denne artikkelen er ni år gammel, men trolig like aktuell idag:

Og denne smått absurde saken viser at det ikke er tillatt å bruke sprettert mot maskingevær:

5 Likes

Joda, men når det er 0 synlig short for oss dødelige. Så stemmer ikke påstanden med at det er et yndet short objekt.

2 Likes

Gir totalt beng i short. Men at det har vært et yndet shortobjekt for noen, det vet jeg. Men det er som sagt helt uvesentlig. Det er et salg, og som må ende i et kjøp på et eller annet tidspunkt.

En av de mest klassiske shortene har jo vært å låne inn aksjer til kvartalspresentasjoner for så å se an hva som legges frem der.

2 Likes

Nu skal det ikke være overraskende å se snodig ordre. Det ble tidlig i dag lagt inn to stk poster 20 000 aksjer på salgsordre. Selvfølgelig førte det til stort fall med så lavt volum. Snodig mønster. Frykter «noen» kursoppgang ?

Hva er rasjonale bak slike ordre med tilhørende lavt volum?

1 Like

Mer åpenbar short har jeg aldri sett i denne aksjen. For å unngå å bli kastet ut skal jeg si “sannsynligvis short”, ikke være bastant. Men om du er eksiterende eier og vil ut så legger du ikke ut omtrent et dagsvolum åpen på den måten. Da selger du i mindre blokker over noe tid.

Jeg tar imot på disse nivåene.

2021-04-26_09-17-41

12 Likes

Det var nok bare noen som satte i kontakten til datamaskinen for å teste den før start :slight_smile:

2 Likes

Enig i det. Trenger ikke være Einstein for å se at dette kan stinke :rofl: SHORT

På den andre siden som noen har nevnt her, så må aksjene eventuelt kjøpes tilbake og da er ofte rekyl enorm. Men kanskje unødvendig volatilitet.

1 Like

Kjøpte mye her nå i morgentimene :slight_smile: Billigere får du ikke PCIB. 5 års salg :smiley:

1 Like

Al den short snak gir tilbud :smiley: