Diskusjon Triggere Porteføljer Aksjonærlister

Russland/Ukraina debatt 3

Estland har 1.3 millioner innbyggere og har gitt mer våpen i dollarverdi enn Tyskland med 83 millioner innbyggere.

3 Likes

Det er presist sagt.
Russlands propaganda tror jeg typisk tjener to formål:

  1. Å få russere og enkelte “konspirasjons-parate” i vestlige land til å tro på løgnene.
  2. Enda viktigere: å skape et inntrykk av at fakta er omdisputert. Plutselig omtaler f.eks. Aftenposten Bucha som “påståtte krigsforbrytelser” som skal undersøkes. Her spiller russisk propaganda på vestens akademiske tilgang med kritisk tenkning. Både medier og en lang rekke debattører går rett i fellen og begynner å snakke om å se en sak fra begge sider - noe som er en intellektuell dyd i ærlige debatter, men blir bare tull når den andre siden er russisk propaganda og manipulering. Det er jo også presist sånn de beste trollene også opererer, de er intelligente og fremmer ikke åpenlyst deres pro-russiske agenda - det de derimot gjør er å påpeke at vi må se saken fra begge sider. Dermed spiller de på vår behov for å fremstå som intellektuelt redelige, og det er mange som er klare for å legge ansiktet i alvorlige folder, klø seg litt på haken og bli med i en “seriøs” diskusjon.
  3. I Bucha-propagandaen er det i tillegg et tredje formål: fornektelsen av overgrepene blir et nytt overgrep mot de etterlatte.
7 Likes

Det er sikkert mye torturerte lik og barn i Mariupol så her skal bevisene fjernes. Kadyrov sine styrker har jo vært der lenge og det er jo nettopp dette de brukes til i Tsjetsjenia. Det går rykter om hva de har gjort med en del barn i Mariupol.

2 Likes

Angående Bucha, jeg prøvde å finne ut hvor mange menn / kvinner / barn som var drept, men har ikke klart å finne noe ut av det. Noen som har en kilde på det?

Yup, mange har blitt satt i alle båser som finnes omtrent i løpet av tiden på forumet. Den ene dagen er man visst baiser, den andre en overoptimistisk hauser, den tredje en sosialist, den fjerde en kapitalist, det er ikke noe nytt. Bare en naturlig dårlig egenskap ved oss mennesker. Kroppsspråk og tone hadde hjulpet mye for å unngå det, men den informasjonen mister vi i kommentarfelt.

3 Likes

Ja, det er jo som tatt ut av læreboken til Darth Putin

2 Likes

Har du sett noe på Twitter om dette?

Ser jo at enkelte medier mener han har vært der

Kan se ut som Russland begynner å frykte konsekvensen av sin egen hensynsløshet nå. Får vi se bilder og bevis på at barn er blitt torturert i Mariupol, så kan det brått flomme inn med avanserte luftvernsystemer, jagerfly og helikoptere

Eksperter har tidligere sagt at det virker som grensen for en slags passiv deltagelse går ved å sende kampfly, men Karlsen tror massakren i Butsja kan endre på det, og at det nå blir aktuelt å sende Mig-29-fly og tyngre luftvernsystemer.

3 Likes

På tide å omdisponere finansene…

8 Likes

Bekreftet at skyttergraver var i red forrest

3 Likes

Shows what awesome communication from leadership and intel they’ve got on the ground.

Når man bryr seg så lite om sitt eget liv, hvor mye bryr man seg da om Ukrainere som er “fæle nazister”.

Fant en dronevideo tidligere i dag :

4 Likes

EDIT: bare så det er sagt, dette er ikke en kilde jeg går god for :stuck_out_tongue:

6 Likes

NRK nyheter kl.16
EU vurderer hvordan man kan få fraktet “tyngre våpensystemer” inn i Ukraina før Ru får omgruppert.

5 Likes

Leste på TV2 i dag at flere eksperter mener det er aktuelt å bidra med fly og tyngre luftvernsystemer etter massakren i Butcha

Edit, ser VG bekrefter!

Sender de nok tanks, fly, luvernsystemer og droner, så tror jeg ikke Russland får utrettet noe mer på bakken. Og det ser ut som det endelig har løsnet i Europa nå, Nato innser at det haster!

– Jeg vil ikke gi i detaljer. Men totaliteten er betydelig, og det inkluderer tyngre utstyr, sa Stoltenberg.

Han vil ha opp tempoet: De kommende ukene må Nato-landene sende mer våpen til Ukraina. Grunnen er at Nato venter at Russland nå vil reorganisere sine styrker, før en ny offensiv mot Donbass-regionen starter i øst og sør.

– Det vil ta noen uker for Russland å omorganisere sine styrker. Men etter det frykter vi at vi får se en ny stor russisk offensiv med mål om å ta Donbass. I dette vinduet er det ekstremt viktig at Nato-landene bidrar med støtte, sa Stoltenberg tirsdag.

Og Phillips sine betraktninger

11 Likes

Spørs hvordan det går med Ukraina nå når Russland har satt inn sine underjordiske tanks :grimacing::stuck_out_tongue:

1 Like
4 Likes

Det finnes bilder som bekrefter dette i etterkant.

1 Like

Kommentar som treffer hodet på spikeren

18 Likes

Jmf denne

6 Likes

Darth Putin lirer av seg gullkorn hver dag:

« If it looks like a duck, quacks like a duck, denies it’s a duck, demands you prove it’s a duck, accuses you of being a duck, says your dog is a duck, that your friend’s cat is a duck & that all 3 ‘ducks’ are Russophobic ducks paid to be crisis actors, it’s a Kremlin duck :duck:»

18 Likes